Hacks, Scams and Attacks: Disasters of Blockchains 2017 | RS.democraziakmzero.org

Hacks, Scams and Attacks: Disasters of Blockchains 2017

Hacks, Scams and Attacks: Disasters of Blockchains 2017

Hard viljuške? Soft viljuške? Icos?

Bombardovani postoji manjak nepoznatih tehničkih termina u 2017., potrošači u blockchain sektoru još jednom pokazala kao zreli cilj za hakera i kriminalaca. Ali, nisu svi hack i prevare su stvoreni jednaki. Neki porastao iznad pene - bilo zbog svoje veličine i uticaja - kao što su rekli o stanju blockchain tehnologije i same industrije.

Ipak, uticaj ovih incidenata bili su daleko od akademske. Bez obzira da li je to bilo jednostavno vallet hack, lažne ICO ili grešku u komadu softverski kod, investitori su izgubili milione, sa skoro 490 miliona $ uzeti u incidentima ispod.

Do sada, niko od počinilaca ovih zločina je uhvaćen ili čak identifikovani, a pitanje je da li većina ovih sredstava može se naći ili vratiti.

1. CoinDash MCK Pijuk

Plaćanje i isporuka pokretanje CoinDash pokrenuo početni moneta ponuda (MCK) kampanju početkom ovog leta, ali je ubrzo morao da pumpa kočnice nakon što je ugrožena njena Ethereum adresa.

Pokretanja podigao miliona $ 7.3 pre nego što je haker promenio adresu, zbog čega donacije da ode u nepoznatom zabavu. Kompanija zatvorio ICO, ali je obećao da će poslati svoju izvornu token nagradu, CDT, onima koji su pokušali da daju.

Iako je kompanija navodi da su donacije poslate nakon toga pušten njegova izjava ne bi bila čast, neki investitori nastavili da pokaže podršku doniraju na hakovan adresu, nenamerno podizanje iznos ukradenih sredstava iz $ 7 miliona na $ 10 miliona dolara u to vreme.

Sve u svemu, taj incident prikazuje rastuće probleme koje su iskusili Icos, koja je uprkos podizanju ogromne količine sredstava, još uvek je imao za navigaciju složenost ranoj fazi tehnologije.

2. Pariti Vallet Breach

To je bila teška godina za operatera pariteta criptocurrenci novčanik, koji ima retku odliku se navode dva puta na našem kraj godine liste.

Problemi su počeli u julu, kada pokretanje Velika Britanija sedištem u otkrio ranjivost u verziji 1.5 svog novčanika softvera, što dovodi do najmanje 150.000 etri je ukraden iz korisničkih naloga.

Buba je pronađen u svojim više potpisa novčanike, ugrožavanja ICO fundraisers nekoliko firmi. U to vreme, etre su ukupne vrednosti oko 30 miliona $, ali vrede bliži $ 105 miliona dolara od sredine decembra.

Pitanje je smatra "kritičan", sa CTO kompanije, Gavin Vood, najavljujući najmanje tri kompromitovani adrese i kaže da se čine napori da se spreči dalji gubitak sredstava.

Kasnije je ustanovila da je više od 70.000 etri već inkasirala outor inače otkupljen na neki način, vodeći računa da njihov gubitak je trajno.

3. Enigma Projekat Prevara

Povratak u ICO-zemlji, pitanja nisu ograničeni na kompromitovali adrese.

Blockchain pokretanje Enigma videla svoje veb stranice, mailing liste i administratorski nalog na svom Slack kanalu dovedena u pitanje kada prevaranti pokrenuo lažni token pre-prodaju u avgustu, prevare potencijalne investitore više od 1.500 etara.

Otetog računi obećali veliku povraćaj investicije, i maskiran kao istinskih operatora projekta, koji iza napora mogli da ubede bezazlen potrošače da doniraju na kompromitovani sajtu.

Iako je tim iza Enigma je uspeo da povrati kontrolu nad računima kompanije, etar novčanik koristi haker je ispražnjen, a sredstva nisu oporavili.

4. Paritet Novčanik Zamrzavanje

Možda najveći incident ove godine, ova stavka na listi je takođe odlikuje kao jedan od retkih da se održi bez očiglednog pomoći zlonamernog stranke.

Javljaju iznenada ovo novembra, korisnik Paritet slučajno pronašao grešku u kodu softvera, zamrzavanje više od $ 275 millionin etar u novčaniku drugom većeg incidenta od 2017. Godine.

Jedan od dva širokoj upotrebi klijenata za Ethereum je miscue efektivno dovodi u pitanje ono što je i je centralna komponenta infrastrukture mreže, što je navelo neke da se sumnja ponude kompanije i obnavlja kritika samog Ethereum.

U narednim ažuriranja, programeri su gurnuti na vraćanje sredstava, mada je sada veruje da bi to zahtevaju sve Ethereum korisnika da unaprede svoj softver.

5. Tether Token Hack

U drugom incidentu poznat po svojoj neriješenih kontroverzi, više od $ 30 miliona je stolenfrom američki dolar-vezana criptocurrenci tether krajem novembra.

U to vreme, Popuštam tvrdi da je oko $ 31 miliona dolara 'vredi tokena su uzeti iz njihove virtuelne trezora i poslao nepoznate Bitcoin adresu.

Nije značajan broj u criptocurrenci ekonomije, Hack je više relevantan, jer efikasno obnavlja dugogodišnji kritika TETHER kompaniju, što je izazvalo nadzor u vidu blog postova i mejnstrim vesti izlaže.

Kompanija je kasnije preselio na crnu listu i tokena ukradene preko update na Omni protokola, blockchain na kojem je zasnovana. Ipak, Popuštam nastavlja da bude pracen navodima incident igrala malu ulogu u raspirivanju.

6. Bitcoin zlato Prevara

Mislim viljuške su zbunjujuće? Dakle, da li prevarante i onih koji žele da unovče nove tokena nagrađeni u blockchain podela često se pokazalo suviše lako do cilja.

Ubrzo nakon lansiranja na Bitcoin viljuškom pod nazivom Bitcoin zlata, na primer, neki Bitcoin korisnici imali svoje criptocurrenci novčanike drainedafter koristeći uslugu naizgled odobrio razvojnog tima projekta.

Reklamira kao način da se autentičnost li korisnik je podoban za Bitcoin zlatne sredstava (efektivno besplatno novca za vlasnike Bitcoin), operateri na sajtu umesto ukrali više od 3 miliona $ u Bitcoin, Bitcoin zlata, Ethereum i litecoin.

Bitcoin razvojnog tima Gold je tvrdio da nema nikakve formalne veze sa programera veb sajta, tvrdeći da posegnuo nudi da izgradi novčanik proveru usluga i nudi da napravi svoj kod otvorenog koda. Programer na sajta početku tvrdio je sajt hakovan, ali je kasnije obrisao GitHub i prestao da reaguje korisnicima na Slack kanalu viljušku je.

Generalno, ipak, bio je još jedan slučaj potrošača pada u zamke preko obećanja slobodnih sredstava.

7. NiceHash tržište Povreda

To ne znači da su dugogodišnji kompanije pošteđen od napada tokom godine.

To je bio slučaj kada criptocurrenci rudarstvo bazar NiceHash, poznato tržište za rudarstvo vlasti, naveo je upao početkom decembra, a kasnije potvrdio da je oko 4.700 u Bitcoin je ukraden. U to vreme, to je bio vredan oko 78 miliona $.

Kasnije je otkriveno računar zaposlenog je ugrožen, dopuštajući izvršilac da dobije pristup sistemima na tržištu i ukloniti Bitcoin sa računa preduzeća.

Direktor NiceHash Marka Kobal kasnije objavio da je njegov tim pokušava da utvrdi kako je došlo do Hack, ali da će trebati vremena da se utvrdi šta se desilo.

Razni slike zahvaljujući Shutterstock

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Linuk malvare evoluira do mina kriptokutencija

Post Mining of criptocurrenci

Da li 51% napada na stvarnu pretnju za Bitcoin?

Post Mining of criptocurrenci

Kratak vodič za bitkoinske viljuške

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Faces Bear se pomeri po ceni od 15K $

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin razmene otkrivaju plan čvrstih vila za nepredviđene situacije

Post Mining of criptocurrenci

UASF Developer Revises Controversial Proposal for Scaling of Bitcoins

Post Mining of criptocurrenci

GoCoin daje Altcoin plaćanja kupcima trgovaca

Post Mining of criptocurrenci

Optužbe protiv prevare nađu bivšeg izvršnog direktora HashingSpacea

Post Mining of criptocurrenci

Cripto Mining: Zoomhash, Cloud Hashing i Gigahash Marketplace

Post Mining of criptocurrenci

HashFast smanji 50% zaposlenih, odbija glasine o bankrotu

Post Mining of criptocurrenci

Može li Hobbiist Bitcoin rudari još napraviti bak?

Post Mining of criptocurrenci

SEC traži 10 miliona dolara podrazumevane presude protiv GAV rudara