Relief i neverstvo: Bitcoin reaguje na iznenadne 2k suspenzije | RS.democraziakmzero.org

Relief i neverstvo: Bitcoin reaguje na iznenadne 2k suspenzije

Relief i neverstvo: Bitcoin reaguje na iznenadne 2k suspenzije

U tvitovi je brzo i besni, skoro brže nego artikulacije.

Nakon nekoliko meseci besa i rasprave, grupa preduzeća i rudarskih preduzeća koja koriste softver Bitcoin je za pružanje usluga iznenada shutteredan pokušaj promene svoja pravila. Trebalo bi da bude uvedena sredinom novembra Segvit2k softver je nastao kao kontroverzni baba roga, oblak neizvesnosti oko budućnosti Bitcoin je, da brzo dao put.

Među onima koji su imali mesecima govore protiv predloga, a ono što doživljavaju kao polomljene razumevanje kako razvoj protokol treba nastaviti, euforija je evidentno.

"Segvit2k hardfork je otkazao! Zdrav razum prevlada", ekclaimedlitecoin tvorac Čarli Li. "Stavite viljušku u njega, gotovo je," Tvitteru Autor Andreas Antonopulos.

Developer Akin Fernandes, jedan od legije blogera koji su čvrsto stajao protiv predloga, tveeted jezgrovito:

"Bitcoin pobedi."

Zaista, najjači glasovi u početnoj reakciji su oni koji su pridružio dugo uzavrele protestni pokret pod nazivom "NO2Ks," koji akumulirani podršku desetina companiesand korisnika, koji prikazuju svoje protivljenje dodavanjem prefiksa u imenima društvenih medija.

Ponašanje društveni mediji, pokrenuta nakon objavljivanja Segvit2k u maju, učinila mnogo da se naglasi različite perspektive predloga.

Open-source softver koji zahteva raznolikost aktera da ste saglasni sa njenim pravilima da rade - Bitcoin je glavni preduzeća, programeri i rudarstvo poolshave svaki uzeti drugačiji pogled na razvoj i kako treba da se odluke o promenama.

Iskovana u pozovu samo sastanku, kritika Segvit2k je u velikoj meri od programera, od kojih mnogi nisu nužno se protive ideji bili potrebni veći blokovi, već kultura koja je iznikla startup koji u velikoj meri nedostajalo referentnog okvira za koliko promene mreža je napravljen, ili čak i različiti načini na koje može da se napravljene izmene.

Kao takav, vesti se može čitati i kao vrhunac rasprave koja je počela 2015. Godine, kada je bivši Bitcoin održava Gevin Andresen je pokušao da podstakne interesovanje za promenu blok veličine. Od tada, nekoliko pokušaja da se povući ovaj aspekt softvera.

Međutim, uprkos podršci aktera, Segvit2k sada pridružuje Bitcoin klasika, Bitcoin neograničenu i Bitcoin-KST kao predloženi softveri za ne dobije usvajanje zasniva na ideji.

Neočekivano reljef

To je rekao, čak i mnogi Segvit2k advokate bili oslobođeni sporazum je suspendovan.

"Drago mi je da je gotovo", rekao je Gaj Corem, bivši rudar koji je potpisao originalni Segvit2k sporazum u maju. "To je bila ispravna odluka."

Drugi nagovestio na neprijateljstvo njihova podrška javnosti je doneo, kao i taktika koriste pristalice "NO2Ks" segmentu. Članovi grupe su često kritikovani zbog omalovažavajućih primedbi i napada napravljenih od Segvit2k pristalica.

"Mislim da sada mogu da obrate više pažnje na više plodnim tehničkih potrage nego prate vesti i borbene trolove na mreži", rekao je Segvit2k programer Žan-Pjer RUPP.

Rada na izdanju debata je bila skoro non-stop na društvenim kanalima medija, kao što su Reddit i Tvitter, na vrhuncu vodi ka navodnim deaththreats.

Dijelom na ovoj sredini, bilo je smisao predlog Segvit2k nije kao dočekali zajednice kao učesnici su se prvobitno očekivalo.

"Mi smo olakšanje. Cilj NIA je bio da se zajednicu zajedno i zadržati većinu korisnika na istom lancu najmanje još malo", Piter Smit, direktor criptocurrenci softver usluga Blockchain, napisao u blog post.

Drugi tvrde uglavnom isti - da je teško viljuška za povećanje veličine blok ima smisla, ali samo ako se dogovor postigne podršku iz svih krajeva ekosistema.

"Mi smo veliki ljubitelji povećanje veličine bloka, kao naš kupac stvarno se pod uticajem taksi, ali mi želimo da vidimo to radi na odgovoran način koji donosi čitavu zajednicu zajedno, i uzima u obzir više glasova", rekao je Coins. Osnivač pH i direktor Rone creva.

Nova rešenja

Ipak, postoji jak osećaj da Bitcoin i dalje treba da smanji, nekako, u budućnosti, jer želi da primi nove korisnike.

"Mi ćemo ili doneti veće blokove ljudima [s Bitcoin], ili ćemo ljude da većih blokova [On Bitcoin gotovini]", rekao je programer Piter Rizun CoinDesk.

Možda ne iznenađuje, vest da je povećanje veličina bloka ne bi vodila je visoko ocenjena od strane pristalica Lightning mreže, predložene off-lanca microtransaction mrežu koja teži da se kreće Bitcoin transakcija sa samom blockchain.

"Sada kada je 2k zvanično donezo, uzbuđen da se vratim na posao izgradnje dugoročnih rješenja kao munja!" Direktor lightning Elizabet Štark tveeted.

Međutim, dok je vest danas može pozicionirati Lightning kao najverovatnije rešenje, veliki napredak koji se pojavljuju potrebni da se mreža sa zemlje su sada verovatno biti pod lupom.

Na displeju u Scaling Bitcoin, dvodnevne tehničkoj konferenciji na Stanford Univerzitetu ovog vikenda, bili su izazovi tek treba da se reše sa tehnologijom. Ovo uključuje obezbeđivanje privatnost u transakcijama i bolje razumevanje ekonomiju njihove interakcije.

Kao što je navedeno od strane Aviv Zohar Hebrejskom univerzitetu je, predstavljajući novi rad na temu, veći blokovi mogu na kraju biti potrebna za optimizaciju mreže.

Na ovaj način, spekulacija je već objekat koji Munja neće biti dovoljno, ili da će biti potrebno mnogo vremena da skine. Kao takva, neki misle da će kompanije prihvatiti alternativne protokole kao što su Bitcoin novcu, alternativno Bitcoin sa većim blok veličine, ili litecoin, koja je osnovana 2012. Godine kao sredstvo za brže plaćanja trgovaca.

"Možemo početi vidimo sve više i više preduzeća preći na Bitcoin novac za on-lanac transakcija, zbog visokih troškova transakcijama na Bitcoin, to je ono što Segvi2k pokušavao da reši", rekao je Građanski izvršni direktor i suosnivač Vini Lingham CoinDesk.

Jake Smit, posao programer Bitcoin.com i dugogodišnji pristalica na-lanca skaliranje, rekao je on odmah prodao Bitcoin nakon vesti udario. Njegovi komentari, dok je kratak, prikazati kako su navijači izvučeni na mogućnosti Bitcoin je kao gotovini peer-to-peer stavljeno van vestima.

"Bitcoin upravo potpisao sopstvenu smrtnu presudu, koliko se mene tiče," dodao je Smit.

Isto tako, OpenBazaar glavni programer Kris Pacia, čija kompanija preselila da se distancira od predloga prošle nedelje, rekao je veći broj kompanija će verovatno okrenuti drugim opcijama.

"[Segvit2k] nije baš smisla nakon gotovine trpeze Bitcoin", rekao je on.

Nije poslednji

Ali, dok je privremeno olakšanje, postoji i nova razmišljanja o budućnosti Bitcoin je.

Ključna stvar koja postavlja Bitcoin osim, ​​za mnoge, jeste da je decentralizovana, digitalni način da se kreće vrednosti koje niko entiteta kontrole. I za neke, Segvit2k neuspeh jednostavno izlog je snaga tehnologije u odbrani od uticaja koje mogu ugroziti ovo.

Bitcoin programer Bashco ukazao na dugom nizu pokušaja da se poveća veličinu bloka ili podrivaju programerima preko takvih predloga, što znači da će biti i drugih niz liniju.

"Oni će lizati rane i regrupirati", rekao je programer CoinDesk.

Ovaj stav govori o ideji Segvit2k je najbolje smatra kao pokušaj "preuzimanja" od Bitcoin, u koje programeri iza želi da prepravi pravila u criptocurrenci bez dobijanja potpunu saglasnost sa zajednicom.

Kontroverzni potez bio je odluka Segvit2k programeri za uklanjanje koda koji su stvorile ono što je opisao kao "zaštita replai", što znači da je viljuška mogla biti izvršena na takav način koji bi korisnik sredstava je u opasnosti ako dva lanca pojavila.

Ipak, neki koriste vesti da pozove za promene u kulturi i zajednici, posebno onih koji drže na umu kako vlade ili vlasti mogu da koriste slične metode da pokvari ili šteti protokol u godinama koje dolaze.

"[M] i mora da nastavi sa istraživanjem na viljuške i lanaca podela i građevinskog alata i odbrane jer će gotovo sigurno može ponovo suditi", rekao je Bitcoin Intel Core saradnik Erik Lombrozo CoinDesk.

Bitcoin developer Matt Corallo, koji je javno feuded sa članovima visokog profila u Segvit2k grupe, izrazio je slično mišljenje da traži da se žali na jedinstvo.

"Uzmimo neuspeh Segvit2k je kao iskustvo učenja - Bitcoin je zajednica je jaka, i treba da u većoj meri podržati bilo kakve promene u pravilima konsenzusa Bitcoin je" tueeted on.

Drugi su bili više grandiozno, aludirajući na ekspanzivne narativ koji je, čini se, pokrovu ono što neki izvan industrije može videti kao benigne numeričke promene.

Pseudonimom Bitcoin bloger VhalePanda tveeted:

"Pobedili smo ovu bitku. Ali će i dalje biti da uništi Bitcoin. Nećemo zaboraviti."

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Šta su Bitcoin čvorovi i zašto ih trebamo?

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Miner ZeusHash faces shutdovn service shutdovn

Post Mining of criptocurrenci

Bitkoin u Headlines-u: Vile-drama drame

Post Mining of criptocurrenci

Bitmine pada 4PH-s ASIC snage na bitcoin mrežu

Post Mining of criptocurrenci

Antbleed: Objašnjen je najnoviji novi Bitcoinov spor

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Miners raspravljaju o rizicima i nagradama na Las Vegas Convention

Post Mining of criptocurrenci

Shitshov to Success? Bitcoin Gold Launch je bio nešto što je bilo glatko

Post Mining of criptocurrenci

Kalifornijski sudija za bankrot kaže da je Bitcoin imovina, a ne valuta

Post Mining of criptocurrenci

U Trci za bitkoinske rudarske profite, Fortune favorizuje starog

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining Firm CoinTerra datoteke za poglavlje 7 bankrotstva

Post Mining of criptocurrenci

5 Globalni problemi Bitcoin dokaz o radu može pomoći u rešavanju problema

Post Mining of criptocurrenci

Monopoli-otporno rudarstvo? Papirna tvrdnja Bitkain centralizacija je preplavljena