Hardver preko tvrdih viljušaka: Kako Accenture planira da završi bezbednosnu debatu Blockchain-a | RS.democraziakmzero.org

Hardver preko tvrdih viljušaka: Kako Accenture planira da završi bezbednosnu debatu Blockchain-a

Hardver preko tvrdih viljušaka: Kako Accenture planira da završi bezbednosnu debatu Blockchain-a

Eteričnog svet blockchain tehnologije sve više se privezani više opipljivih, može prodati rešenja.

Kao glavne institucije su tražili softverskih koncepte koji sagledaju ili uklanjaju Bitcoin je dokaz-of-rada miningmechanism, isto tako imaju i preduzeća koji su uključeni sa tim proizvodima koji su potrebni da traže hardverska rešenja koja obezbeđuju sličan nivo bezbednosti u svoje željene distribuiranih knjigama.

Nedavno je $ 75bn konsultantska firma Accentureunveiled je patentiran bezbednosni sloj integrisan sa modul sigurnosti hardvera (HSM) koju je Thales - globalna bezbednosna firma već štiti lozinke i šifrovane podatke nekih od sredstava najvažnijih velike vrijednosti oko takmičenja svet.

Dok se distribuira priroda samog blockchain je dizajniran da obezbedi stabilnost svake transakcije, aplikacije izgrađene OnThe tehnologiji i distribuirana rešenja sa manje čvorova (i samim tim manje sredine) ostaju ranjive, prema Accenture je generalni direktor Dejvid Treat.

U razgovoru sa CoinDesk, Priuštite navedena odluka je njegova firma je da se integrišu sa postojećim, vlade sertifikat hardver je više nego samo da novi proizvod da proda postojećim i budućim klijentima. Umesto toga, radi se o ulasku u teren primenom realne blockchain rešenja.

Treat said:

"Naš fokus na izgradnju ovog OS HSM integracija sloj je deo čitavog inovacija kampanje koju imamo sada da razmišljam o svim različitim aspektima koji će se dovesti blockchain sistema iz PoC i prototip fazi i u proizvodnju."

Eliminisanje debata

U Thales integracije Accenture je, ključeva neophodnih za obavljanje transakcija se čuvaju u nShield hardvera certifiedbi američkog Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) u vezi sa kanadskim komunikacije bezbednosti osnivanju.

Razvijen u Londonu uz podršku AccentureOom tima u Rimu, sigurnosni sistem je inicijalno bazirana na platformi Hiperledger Fabric i integrisan sa Talesovoj nShield HSM, već koriste francuske kompanije za zaštitu UK poreske obveznike, Samsung mobilne telefone i borbeni avioni.

AS-a ipak UNBRANDED integracija blockchain Očekuje se da će i formalno imenovan kasnije ove nedelje, zajedno sa lansiranjem novog sajta dizajniran da se integriše sa bilo kojim brojem distribuiranih knjigama, blockchains i takmiče HSM-a.

Priuštite pozicionira hardver kao deo prirodne evolucije blockchain je, kao regulatori, postojeći davaoci finansijske infrastrukture i banke kreću da iskoriste na brže vreme naselja i lakše auditabiliti zajedničkih, verovati knjigama, ali se plaše od brojnih bezbednosnih i privatnost brige.

Umesto čuvanja privatne ključeve koje su od suštinskog značaja za utvrđivanje identiteta, u okviru aplikacije sloj protokola, rešenje Accenture je dizajniran da ih drže u fizičkom HSM arhitekture.

"To je eliminisanje taj deo rasprave o tome kako bezbedno su ključevi", rekao je Priuštite. "To dolazi kao mnogo jednostavniji odgovor ako vidite da se držimo visok nivo standarda u vezi sa trenutnom sertifikaciju bezbednosne infrastrukture."

Hardvare takmičenje

Tačno kako će Accenture je tržište to 'blockchain agnostik "sloj integracija tek treba da se utvrdi, ili barem objavljeno. Ali, mnogo se može naučiti tako što izbliza na rastuće blockchain hardvera ekosistema.

Među nepoznanica u Accenture, je da li će sloj integracija biti prodata kroz model pretplate ili flat rate ponude. Međutim, kupci Accenture je biti marketing za više siguran.

Treat rekao CoinDesk da će kupci koji već imaju svoje rešenje HSM moći da angažuju Accenture da se integrišu u svojim blockchain, ili blockchains, izbora. Novi korisnici, sa druge strane, ili one sa "pojačanim potrebe za sigurnošću" će ići na Thales ili drugom HSM provajdera da kupi svoj hardver stek "i dolaze na nama je da instalirate naš sloj integracija na vrhu".

Accenture se razlikuje od nedavnog proliferationof konsultantske firme nude blockchain usluga time što među prvima koji su se takođe pridružiti brzo raste blockchain hardvera industriju.

Do sada, blockchain infrastruktura provajderi imaju tendenciju da se zakup usluge za periodične naknade, dok criptocurrenci kompanije naplaćuju u zavisnosti od veličine transakcije.

Na primer, IBM trenutno naplaćuje $ 10.000 mesečno da bi blockchain korisnicima visoku sigurnost pristupa svom HSM mreži, dok je ulaganje podržava Ksapo nudi svojim klijentima slobodnom pristupu informacijama od svog čuva oflajn trezorima "i" duboko pod zemljom u geografski rasutih lokacijama ", u razmena za punjenje raznih feesto kretanje sredstava u vezi sa nalogom.

Ali, možda najviše informacija primer mladog industrije je Intelov softver guard produžeci (SGKS) - hardver dizajniran da izoluju ključeve i druge korisne informacije. SGKS predložen je za upotrebu u oba više uopšte blockchain aplikacija i upotrebne slučaju criptocurrenci specifičan.

U svakom slučaju, zabrinutost koristeći hardver brzo postalo jasno.

Prošle godine, kada je AMD predložili su korišćenje SGKS u srži njegove primene Zubastolistni Lakeblockchain, to je izazvalo žestoku debateover koristeći poverenja hardver za pokretanje mreže sa potencijalom za pokretanje bez poverenja. Zatim, nedelja kasnije, Inicijativa za CriptoCurrencies i ugovore (IC3) predložili su korišćenje SGKS da pomogne skale Bitcoin, postavljena na slične sporove.

Pomera granice

Dejvid Priuštite accenture je se pridružili Thales CTO Jon Geater u tvrde da su granice blockchain nisu u samoj tehnologiji, ali na način na koji se sprovodi.

U intervjuu, Treat istaknutu razmene, kao što su Mt Gok i Bitfinek, koji su Hacked preko loših ključnim prakse upravljanja, kao dokaz takvih problema.

Ali Geater, koji je pomogao integrišu Accenture je softver u hardver njegove kompanije, više bazira na potencijalna ograničenja manjih privatnih mreža prilikom kreiranja sofisticiranije sredstva od criptocurrenci.

Dalje, za privatne mreže koje imaju manje čvorova u odnosu na 5.800 čvorova liveat svakom trenutku na javnoj Bitcoin mreže, Geater tvrdi sposobnost da zaštiti svaki čvor sa velikim brojem potencijalnih napada vektora je eksponencijalno važniji.

"Kada imate veoma mali broj stanovnika", rekao je CoinDesk, "neke od ovih pretnji postati mnogo realnije, i tako imati poverenja hardver podupirati je jasno vrednije za mir uma, za brzinu donošenja i za poslovnu agilnost. "

Par koji sa problemima Geater ima preko visoko regulisana digitalne imovine, i sertifikovan hardver postaje od suštinske važnosti za donošenje široko rasprostranjenog industriji, rekao je on.

Ne slažu se svi, podbacio. Pokret gurati blockchain sigurnosti u hardver u vlasništvu trećih lica je deo Accenture je da širi, i kontroverzan, pritisnite da distribuira Ledgers više privlačna u zastarelim finansijske infrastrukture usluga i drugih organizacija smatraju odgovornim za regulatora.

The 'redactable blockchain'

U decembru, Accenture je objavio članak u Nev Iork Timesrelaiing svoju viziju "redactable blockchains" da, umesto da se oslanjaju na konsenzusu pogon hard viljuškom poput one doživljavaju Ethereum da poništi transakcije, oslanja na sposobnosti da izmenite svoju istoriju koristeći visoko zaštićene privatne ključeve.

Dok kritičari su jumpedon ideju kao contrarito osnovnih prednosti distribuirane mreže, Geater tvrdi da blockchain redakcija pratnji overen, bezbedan hardver je jedini način da se trenutni finansijski lideri zaista kupiti u tehnologiju.

"U stvarnom svetu, imate prepisivanja i imate advokata. Imate sporova, a vi treba da kodira sve te vrste procesa i autoriteta u sistem", rekao je on.

"Dok Bitcoin je gotovo u potpunosti protiv vlasti i protiv centralizacije, što Accenture je radi donosi najviše koristi od te tehnologije, ali ga primeni na slučajeve u kojima kompanije ne zapravo imaju neku vlast pravnog override."

Rasprava o tome da li hardver, teško viljuška ili neko drugo rešenje je više poželjno je i dalje nerešeno, sa pre-emptivesolutions oko standarda i springingup.

Ali, prema Treat, sposobnost da se izmenili blockchain i hardver za zaštitu ključeve od ovih ključnih uređivačka prava su neizbežne.

"Deo našeg odgovora u projektovanju rešenja", rekao je on. "Bismo apsolutno skladištenje sharded kopije tih ključeva u HSM kao dalji sposobnost da dopuštaju da ljudi veruju taj sistem."

Geater zaključio da sofisticiranije implementacije blockchain od criptocurrenci zahtevaju više imaginitive rešenja:

"To ne prevesti na sve i na druge slučajeve upotrebe, ne prevesti čim vi pokušavate da uradite stvari kao što su poštovanje propisa ili multi-vai trgovine imovinom, nego novčića trgovine se ne primenjuje kada. 'pokušavate da preklapanje pravi poslovni odnos, i sprovesti ga u smislu blockchain, radije nego da koristite blockchain sebe. "

Blockchain TechnologiAccenturehardvare

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Chomping na Bitcoin: eksperti na Bitcoin u Kini

Post Mining of criptocurrenci

Zakašnjenja Labs-a nastavljaju se dok se isporuka Monarha vrati nazad

Post Mining of criptocurrenci

CoinDesk Mining Roundup: Mineralna ulja, Bitmain i Script-N

Post Mining of criptocurrenci

Porodica koja taj minobacac Bitcoin zajedno zajedno ostaje

Post Mining of criptocurrenci

Bitkainova skeletna debata: pogled iz kineskih rudara

Post Mining of criptocurrenci

BitFuri dodaje šefu strategije kompanije Samsung za savetodavni odbor

Post Mining of criptocurrenci

BitFuri podržava BIP 100 Blokiraj predlog

Post Mining of criptocurrenci

Kupci Sue Navodno Cripto Ponzi Scheme GAV Miners

Post Mining of criptocurrenci

Genesis Mining pokušava da osnaži Bitcoin rudare pomoću novog alata

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoins Latest Scaling Tvist: podrška je izgradnja za UASF

Post Mining of criptocurrenci

Ledger pokreće Blockchain novčanik za pametni ugovorni period

Post Mining of criptocurrenci

GAV rudari Altcoin Launch sparks špekulativne brušenje