Ponovljena istorija? Verovatnoća visoke Ethereum će izbjeći blokchain Split | RS.democraziakmzero.org

Ponovljena istorija? Verovatnoća visoke Ethereum će izbjeći blokchain Split

Ponovljena istorija? Verovatnoća visoke Ethereum će izbjeći blokchain Split

"Nema razloga da se veruje da će ovaj biti kontroverzna."

Samo nekoliko dana od donošenja jednog od svojih najvećih ikada nadogradnje, poverenje je visoka među Ethereum pristalica da će u svetu drugi po veličini blockchain izbeći greške iz prošlosti i uspešno kretanje po dolazi promenu svog bazu kodova, projektovane za nedelju uveče.

"Očekujem da se ništa neće desiti", rekao je Ethereum Fondacija programer i dizajner Aleks van de Sande CoinDesk. "Ništa se nije dogodilo sa prethodnim teškim viljuške, osim jednog."

Pakovanje zajedno niz nadogradnji dizajniranih da Ethereum lakši, brži i privatnih, ažuriranje, nazvan Vizantija, biće donesen u bloku 4,370,000 na Ethereum blockchain. Ipak, to je kako će promena biti usvojen - koristeći teško fork- da ima neki svesni mogućih problema.

Zajednički (još ponekad kontroverzan) Strategija za unapređenje blockchains, Ethereum je prošla kroz tri hard viljuške bez komplikacija. Ipak, sećanje na viljuškom da ne ide po planu je i dalje na vrhu uma.

Prošlog leta, hitno teško viljuška vidio kontigent zajednice nastaviti rudarstvo na starom blockchain, stvarajući novu imovinu, Ethereum klasičan. U periodu posle, neki korisnici i kompanije izgubila sredstva, dok Ethereum je iznenada suočena sa konkurentnim alternativu na tržištu.

Generalni optimizam

Ipak, većina korisnika i developersare prihvatanje ovog konkretnog hard viljušku, delimično, jer je cilj da se izvrši promene koje su od protokola pokrenuta 2015. Godine urezan u mapi puta Ethereum je u kontaktu, programerima u velikoj meri složila sa ovim izgledima, izražavajući uzbuđenje od strane promene koje treba uključiti u nadogradnju.

Stiven King, glavni i suosnivač RekMLS aplikacija nekretnina Ethereum-based, ponavljali Van de Sande je optimizam, ističući uspešnu testiranje koje je završeno.

"Viljuška je prilično pustolovan. Sve je prošlo glatko na Ropsten, i čini se kao da je sve ostalo na putu za zdravu tranzicije", rekao je on CoinDesk.

Ropsten je test mreža Ethereum, a iako je mreža pretrpela spam napada, čineći transakcije moguće i kreće neke programere privatnom testnet, sve u svemu, programeri izjavio je sve pomerati kao što je očekivano. Tim je čak u stanju da verifikuje transakcija koristeći tehnologiju iza privatnosti orijentisana criptocurrenci zcash, mehanizam koji je dodat u vizantijskom putokaz ranije ovog leta.

I ova mogućnost privatnog transactionsand pametnih ugovora je nešto mnogo, uključujući i kralja, posebno oduševljeni.

Van de Sande istakao implikacije privatnosti, kao i, tvrdeći da slike koje smjestiti tehnologiju u osnovi zcash su najviše korisnik-suočava nadogradnja u miksu.

"U redu je ako mislite o novim mogućnostima", rekao je on, slikanja sliku blockchain glasanja aplikaciju u privatnost izgrađena, zaštita koji su glasali za kog kandidata.

To je rekao, Vizantija je "veoma tehnički viljuška", rekao je Van De Sande. Većina promena, tvrdi on, biće teško shvatiti za korisnike, ali olakšanje za programere koji će imati više opcija za izgradnju aplikacija na vrhu Ethereum.

Glasine opozicije

Ali, dok, u najvećem delu, promene nisu kontroverzna, jedna Ethereum poboljšanje protokola (EIP), izazvala je neke controversiover poslednjih nekoliko meseci.

Smanjenjem toga koliko etar izdaje u svakom bloku, EIP ima potencijal da smanji rudarskih profita, i, kao što se može očekivati, neki rudari nisu previše srećni zbog toga. Najmanje jedan vidljiv pokret protesta, pozvao Etherite, razvila kao odgovor, a njen glavni programer Dilan Mladi veruje da su promene mogle ugasiti rudara vođeni profitom.

"Problem je u tome što se mnogo rudara i bazena, koji samo moja za prihode i zapravo ne znaju šta oni doprinose", rekao je Jang, dodajući da su neki rudari je razgovarao sa su "potpuno nesvesni" promena.

Drugi, rekao je, osetio da su imali "izbora" preko smanjenja blok nagrade.

Predstavnik rudarstvo bazena Nanopool, što predstavlja oko 9 procenata Ethereum hashrate, se slažu. "Blok nagrada je sekundarno pitanje, koje je pod kontrolom Ethereum Fondacije. Budimo iskreni. Ethereum istoriju pišu programeri i investitora, ne rudari sada", rekao je predstavnik.

Ipak, oni nisu izgleda veoma zainteresovana za raspravu, tvrdeći da su prednosti i mane ovih ekonomskih promena su "teško predvideti."

Dalje, Etherite ne izgleda da dobija mnogo impuls, sa samo jednim Reddit post i jedan github saradnik. A operateri rudarski bazen koji su odgovorili na zahteve CoinDesk je za komentar nisu bili zainteresovani za ulazak u pokretu.

Jedan od mogućih razloga za to, prema Van de Sande, je li to stvarno većina rudara shvatiti da dok Vizantija se smanjuje svaki blok nagradu od 5 ETH do 3 ETH, promena i poboljšava koliko često se ta blokovi stvorio, što rudari veće šanse da zaradite nagrada.

Uz to, van de Sande tvrdi, rudari i dalje treba da se o istom količinom novca kao što su radili pre viljuškom.

Teškoća bomba

Ali, čak i ako je bilo značajna neslaganja, Mladi čini pravu oko jedne stvari: Rudari nemaju mnogo izbora.

A to je zato što Ethereum programeri imaju ugrađene u takozvanom "teškoće bombe" - komad koda koji postepeno usporava stopi koja Ethereum blokove se izdaju na njenoj blockchain kako bi ubedili korisnike da predju na novi lanac.

Dakle, čak i ako rudari nastavljaju da miniraju staru verziju Ethereum, oni će biti ekonomski disincentivized da radimo tako.

Van de Sande je rekao:

"Ako nastave da ga mine, viljuška će umreti sama."

I ovo trik vrsta je jedan od razloga zašto mladi je zabrinut da su rudari ne dobijaju dovoljno reći u odluci. Barem ne toliko kažu kako su dobili tokom DAO viljuškom, gde su rudari prozivanjem kao način da se glasa na meru.

"Ovaj put rudari su bili isključeni iz odluke", rekao je Jang.

Mladi tvrdi EIP 649 treba da se odvoji u zasebnu hard viljuškom da "ljudi mogu da procene na osnovu sopstvenih zasluga."

"Mislim da je kontroverzna promena treba da se oslanja na vlastite", nastavio je on.

Iako je napomenuti da drugi, poput osnivača Bitfli i direktor Peter Pratscher, operater rudarskog bazena Ethereum je Ethpool, ne vidim na taj način. "Naši rudari još nisu nas pitali da organizujemo glasanje do sada", primetio je on.

U svakom slučaju, sa manje od tri dana da se pred teškim viljuške potpiše, to je malo verovatno Mladi, i svi potencijalni pristalice će doći do raspravljati argument.

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

DirectPool ima za cilj da spriječi 51% napad sa pristupom za rudarsku bazu u zajednici

Post Mining of criptocurrenci

Ko je probudio SHA1 algoritam (i šta to znači za Bitcoin)?

Post Mining of criptocurrenci

RSK podiže 3,5 miliona dolara, pokreće Bitcoin Smart Contract Testnet

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Cash Hard Forks u ponudi za olakšavanje rudarskih teškoća

Post Mining of criptocurrenci

Silicon Blockchain: Intelova strategija distribuirane knjige je All About Hardvare

Post Mining of criptocurrenci

Private Blockchains za Bitcoin maksimaliste

Post Mining of criptocurrenci

Podmornica šalje: IC3 plan za spuštanje na ICO šifre

Post Mining of criptocurrenci

Prva gotovina, sad zlato? druga Bitkoinova Hard Fork je na putu

Post Mining of criptocurrenci

Zašto su rudari uključeni u bitcoin kodne promjene?

Post Mining of criptocurrenci

Nakon porasta 1.000%, neizvesnosti oblaci Projekcije cene Etera

Post Mining of criptocurrenci

Ugroženost hardvera mogla kompromitovati privatne ključeve Bitcoina

Post Mining of criptocurrenci

Istraživanja otkrivaju nedostatke dizajna u Scaling predloženju Bitcoin Unlimited