DAO Kritik brani Ethereum Hard Fork kao obred prolaznosti | RS.democraziakmzero.org

DAO Kritik brani Ethereum Hard Fork kao obred prolaznosti

DAO Kritik brani Ethereum Hard Fork kao obred prolaznosti

Profesor Univerziteta Kornel u kompjuterske nauke koji je pokazao da ima talenat za ističući nedostatke u blockchain kod veruje da je teško viljuška koja se desila ranije danas je znak zrelosti za Ethereum platformu.

Prošlog meseca, Cornellova Emina Gun Sirer pojavila kao glavni kritičar DAO, projekat čiji nedostaci na kraju doveli do hard viljuškom, ističući slabosti u svojoj koda i postaje go-to izvor za Ethereum kodere želi da razume šta se tačno dogodilo i kako bi se ponovo izbeći.

Iako je još uvek brzo da istaknem da nepredviđene ranjivosti u kodu i dalje postoje, rekao je CoinDesk postoji nekoliko razloga za nadu za budućnost Ethereum, čak i posle nekoliko nedelja drame koja se završila u današnjem hard viljuškom.

Od Ethereum Bootcamp ko-domaćin sa Ethereum fondacije, rekao je Gun Sirer "lanci promene" jer su odgovor na potrebe zajednice, a ne nužno zato što su slabi.

On je rekao CoinDesk:

"To je pitanje snage da bi mogli da se prilagode toj promeni, da bude u stanju da odgovori na to, da bi mogli da to uradi na miran način. Ethereum samo pokazao ovo. Mislim da je ovo obred prolaz za Ethereum. "

Lekcija za svaku valutu

Nakon nekoliko nedelja planiranja, i nekoliko koordinirano effortsto pomoći u postizanju konsenzusa među rudarima na etherum blockchain, hard viljuška došlo todaiat oko 14:30 UTC, vraća oko $ 140 miliona u vrednosti sredstava izgubljenih u kolapsu DAO na račun na raspolaganju njegove izvorne investitori.

Prema Gun Sirer, čvrsti viljuška treba posmatrati kao znak rasta ne samo za Ethereum, ali je lekcija za svakog ko koristi criptocurrenci bilo koje vrste, ili što se toga tiče, fiat valute.

Posebno, on opisuje verovanje među nekim criptocurrenci korisnicima da dužina blockchain je izvor njegove vrednosti kao "dugog lanca fetišizam" koji gubi smisao onoga što zaista daje bilo kojoj valuti vrednosti.

Rekao je:

"Najvažnija lekcija, bar za mene, a nadam se da će se javnosti, kao, je da je Fiat valuta u džepu kao i criptocurrenci u različitim novčaniku da imaju, svi oni imaju vrednost zbog svojstava zajednice , jer zajednica ih smatra ".

Nema odmora za umorne

Počevši danas i za sledeću nedelju, Gun Sirer je ko-domaćin etherum BootCamp sa obe Ethereum Fondacije i pronalazača Ethereum, Vitalik Buterin, kao deo napora da se izgradi da zajednice.

Trideset osam gosti su upisani da učestvuju u događaju iz celog sveta, od kojih je polovina dolazi iz Univerziteta Kornel, gde je domaćin. Instruktori kodiranje uključuju Buterin i tri druge članove Ethereum temelj i više Cornell Universiti članove osoblja. Učesnici u rasponu iskustva iz ranoj fazi programerima da rukovodioci visokog nivoa iz nekoliko kompanija koje su zainteresovane za istraživanje Ethereum.

Ali nije sve u vezi izgradnje tako jaku zajednicu je pozitivan, prema Buterin. U e-maila na CoinDesk, Buterin je objasnio da Ethereum korisnika je bilo "sreće" The Hack im je vremena da odgovori, ali to ne može uvek biti slučaj.

Buterin je napisao:

"Sledeći put, možemo i ne imati takvu priliku u sve. Osim toga, viljuške će dobiti samo više i više teško sprovesti tokom vremena kako zajednica postaje."

Ethereumhard forkThe DAO napad

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Zašto rudari rude Bitcoin Cash - i gubitak novca

Post Mining of criptocurrenci

Istraživanja otkrivaju nedostatke dizajna u Scaling predloženju Bitcoin Unlimited

Post Mining of criptocurrenci

Šta Meltdovn i Specter Flavs znače za Cripto

Post Mining of criptocurrenci

Kalifornijski sudija za bankrot kaže da je Bitcoin imovina, a ne valuta

Post Mining of criptocurrenci

5 Globalni problemi Bitcoin dokaz o radu može pomoći u rešavanju problema

Post Mining of criptocurrenci

Prostor i vreme: kako BitTorrent Creator napada napade Bitcoin-a

Post Mining of criptocurrenci

Sledeći akt munje: decentralizacija mininga na bitsuinu?

Post Mining of criptocurrenci

SegVit Lock-In: Šta znači tehnološki prelomac za Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

Koje većina? Bitcoin Ekchange Accord otkriva hardversku dilemu

Post Mining of criptocurrenci

BitFuri dodaje šefu strategije kompanije Samsung za savetodavni odbor

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin startup otišao iz zakona o kršenju hartija od vrednosti

Post Mining of criptocurrenci

Kinezi Bitcoin Miners vide Profit u Blockchainu sa većim blokom