Neizbežna propast? GPU Makers Vidite Cripto Mining kao kratkoročni rast prodaje | RS.democraziakmzero.org

Neizbežna propast? GPU Makers Vidite Cripto Mining kao kratkoročni rast prodaje

Neizbežna propast? GPU Makers Vidite Cripto Mining kao kratkoročni rast prodaje

Proizvođači grafičke kartice su visoko jahanje na obnavljanje interesovanja za criptocurrencies.

Dok istorijski najsporiji doba godine za ovih poslova K2 pokazala se unosno za Nvidia i Advanced Micro Devices (AMD) i interesovanje za Ethereum i drugim criptocurrencies ima za preradu jedinice iscrpljene grafički (GPU) zalihe.

To je zato što, iako nije namenjen za tehnologiju, GPU sa proizvodnim linijama, kao što su Nvidia GeForce i AMD Radeon može da se koristi za mina Ethereum i drugim popularnim javnim blockchains, uključujući litecoin, nem, povlaka, Monero i NEO. To znači da pokretanjem posebnog softvera, ove hardverske komponente omogućavaju korisnicima da se takmiče za unosne nagrade. (Na Ethereum blockchain, svaki blok sada vredi skoro $ 2.000).

I kao što je vrednost tih digitalnih sredstava je porastao u drugom i trećem kvartalu, GPU kompanije su videli cvjetao tražnju. Nvidia posted rekord milijardi $ 2.23 prihoda za četvrtinu završava 30. Juna - što je povećanje od 56 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine i $ 280 miliona iznad prognoze kompanije.

Dalje, Intel, čiji je novi grafička kartica rasprodat roku od nekoliko minuta, porastao PRIHODI 19 odsto, na 1,22 milijardi $, katalizovana od 51 odsto skoka prodaje iz svoje računarske i grafičke podele.

Industrija-širok, isporuke dodatnih kartica - koji su smješteni spoljne grafičke kartice koje koriste criptocurrenci rudari - je porasla 31 odsto u prvom kvartalu u drugom, prema Jon Peddie Research, istraživanje tržišta firma koja prati prodaju GPU.

S druge strane, tokom poslednje decenije, prvi drugom kvartalu zabeležio pad isporuka u proseku za 10 odsto, a opala je za 22 odsto u 2016.

Da ilustruju eksplozivnu potražnju za kripto rudarstvo, Jon Peddie, predsednik istraživačke kompanije, istakao je prodaja je skoro u potpunosti uslovljena high-end GPU - koji se obično prodaju po ceni između $ 500 i $ 1.000 - koji su najmoćniji i preferira rudara.

Peddie objasnio:

"U normalnoj raspodeli, high-end je 10 posto [jedinica];. Sada je to više kao 90 odsto Ako ste uzeli high-end prodaju od jednačine, vi bi ste videli drugi pad četvrtinu koji bi bio normalan sezone. "

Razlozi za optimizam

ObeleIje osobina svakog balona sredstava je proglas da je "ovaj put je drugačije", iako je krajnji rezultat je isti: cijena kolaps.

Ipak, postoji dovoljno razloga da se veruje da bi ovaj rudarski bum u stvari biti drugačije, kao što je nagli porast tražnje u 2017. Je mnogo jača i raznovrsnija nego što je primećeno u 2013. Godini.

Ambrish Srivastava,, jedan akcije analitičar koji pokriva obe kompanije za BMO tržištu kapitala, podele Banke Montreala, otišao toliko daleko da se ove tvrdnje u nedavnom napomenu klijentima, pisanje:

"Postoji zasluga za taj argument Postoji mnogo više valute;.. Ima mnogo više zamah iza [rudarstva]"

Ne samo da je popularnost Ethereum i tokena donetim na blockchain nastavlja da raste, ne postoje alternative koje može učiniti GPU nepotrebno na mreži, koji sada drži 36 $ milijardi dolara u vrednosti.

Ukratko, ulaganja u GPU za rudarstvo može imati izdržljivost. Dok Bitcoin na kraju videli GPU-rudarstvo zamenjeni snažnim ASIC dizajna, algoritam rudarstvo Ethereum je izgrađena da se odupre ovakav ishod.

"To algoritam je napisan na takav način da će pokrenuti samo na GPU. Alternativna silicijum rešenja ne dođe", rekao je Peddie. "Dokle god ljudi mogu da novac ide Ethereum rudarstva, oni će nastaviti da ulaže u GPU."

Proizvođača Take

Ipak, ključno pitanje za obe ove kompanije, i šire industrije, je koliko dugo kripto-bum, a rudarski potražnja it goriva, će se nastaviti.

Tokom Nvidia drugom kvartalu zarada poziva, generalni direktor kompanije Jensen je Huang, je optimista da oko $ 150 miliona prihoda je u ovom kvartalu od prodaje GPU jer bi kripto rudarstvo i dalje, tvrdeći criptocurrencies i blockchain su "tu da ostane."

Je nastavio:

"Ovo je tržište koje nije verovatno da ode u skorije vreme, a jedino što verovatno možemo očekivati je da će biti još valute koje dolaze. Doći će u celoj mnogo različitih nacija. To će izaći iz vremena na vreme, a GPU je prilično dobro za njega. "

Dok su ovi komentari su sasvim Posljednji Colette Kress, finansijski direktor Nvidia, pokušao da ih prošetati natrag u pratećim poziv sa analitičarima, prema Kevin Cassidi, kao EKUITIES analitičar sa Stifel Nicolaus.

"Kada sam pitao CFO za više detalja o tome, ona je rekla," Pa, ja mislim da nadigrali da. " Ona je malo oprezniji na tržištu ", rekao je Kasidi CoinDesk.

I to opreznost odjekuje Intel CEO Lisa Su, koji je uzeo više kaljeno approachin drugom kvartalu dobit poziv svog preduzeća.

"Važno je reći da nismo imali criptocurrenci u našoj prognoze, a mi ne gledamo to kao vozač rasta dugoročnog", rekla je ona, dodajući:

"Mi želimo da budemo svesni činjenice da su neki od grafičke zahtev da vidimo biti privremena Dakle, mi nismo računajući na to ostati preko cele godine. Iskreno, mislim da ćemo videti šta će se desiti sa celim rudarstva. Stvari. "

Za razliku od Nvidia, AMD nije proceniti koliko prihoda je izveden iz rudnika, ali Mič Steves, jedan akcije analitičar RBC Capital Markets, nagađanja cifra je između $ 220 miliona i $ 250 miliona.

Jer AMD je mnogo manja nego Nvidia, ali priznat kao lider na tržištu akcija za kripto rudarskih proizvoda, kompanija ima malo da dobije promovisanjem stepen do kojeg ima koristi od aktivnosti, jer Steves procenjuje da bi bilo materijala za njihovu gornjem redu.

"To je zato što pokušavaju da poruka koju drugačije," Steves nastavio. "Ako Intel spadne kao veoma agresivan i, recimo, 10 odsto njihovog gornjem redu će se criptocurrencies, investitori će biti na oprezu da plati za taj prihod, jer može da nestane vrlo brzo."

Mogući čeonom vetru

I postoje nazire čeonom vetru koji će verovatno izvršiti pritisak na rudarstvu potražnje i, samim tim, GPU prodaje. Na primer, predstojeći changesto Ethereum je infrastruktura verovatno da u potpunosti eliminiše potrebu za rudarstvo u svom ekosistemu.

"Iako smo videli porast potražnje od criptocurrenci rudarstva u drugom kvartalu za GPU kartice, nismo uopšte Posljednji o održivosti ovog potražnje", Srivastava, napisao.

Nekoliko drugih analitičari udvostručio dole na tom skepticizmu, pitajući se da li naglo usporavanje može izazvati ponavljanje kripto-bista 2013. I 2014. Godine, kada je pad cena Bitcoin podstaklo rudare da napuste brod i započeti prodaju svoju GPU - pre svega AMD uređaja - na sekundarnom tržištu.

Srivastava rekao CoinDesk:

"Razgovarao sam sa rudarima koji su rekli 'Trenutak je cena pala i ekonomija je protiv rudarstvu, ja sam odmah prodala sve svoje stvari na eBai po svaku cenu sam mogao dobiti.'"

Ispad grudi naknadno throttled AMD-ove prodaje za nekoliko narednih kvartala.

"To je izazvalo AMD imati problema u inventaru," objasnio je Kasidi. "Niko nije kupuje nove kartice, jer bi mogao kupiti polovnu kartice za upola cene."

I to je scenario mnogi su oprezni.

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Bitmine pada 4PH-s ASIC snage na bitcoin mrežu

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Developers upozorava Ethereum Vile postavlja uznemirujuće prethodnike

Post Mining of criptocurrenci

DAO Kritik brani Ethereum Hard Fork kao obred prolaznosti

Post Mining of criptocurrenci

UASF Developer Revises Controversial Proposal for Scaling of Bitcoins

Post Mining of criptocurrenci

Kinezi Bitcoin Miners vide Profit u Blockchainu sa većim blokom

Post Mining of criptocurrenci

Koje većina? Bitcoin Ekchange Accord otkriva hardversku dilemu

Post Mining of criptocurrenci

Alpha Technologi najavljuje novi povratak na osnove Viper Miner Specs

Post Mining of criptocurrenci

RSK podiže 3,5 miliona dolara, pokreće Bitcoin Smart Contract Testnet

Post Mining of criptocurrenci

BTCS podnošenje: značajna sumnja u budućnost kompanije Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin in the Docks: 7 Cripto Court Cases

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Miners Back Predloženi rok za 2017 Hard Fork

Post Mining of criptocurrenci

Na 400 miliona dolara godišnje, akademski prati Bitcoin mining vrijedi cijenu