Kao i to ili ne: javna preduzeća se osećaju kao bum za kripto rudarenje | RS.democraziakmzero.org

Kao i to ili ne: javna preduzeća se osećaju kao bum za kripto rudarenje

Kao i to ili ne: javna preduzeća se osećaju kao bum za kripto rudarenje

Dok criptocurrencies mogu se vratiti u naslovima, većina javnih preduzeća su danas drži nikakav interes u tehnologiji na periferiji njihovog poslovanja.

Za tech giganata Nvidia i Advanced Micro Devices (AMD), međutim, to više nije opcija.

Do sada u 2017., criptocurrenci rudari su preuzele na tržištu potrošačke grafički procesor (GPU), koristeći uređaje da reši kriptografskih zagonetke zahtevaju Ethereum (i drugim "script" baziran criptocurrenci protokola) i traže svoja unosne nagrade.

Obe kompanije posted cifre prodaje oku-iskakanje u prvoj polovini ove godine, kao i rudari iscrpljeni mreži i u prodavnici zalihe. Kao odgovor, NVIDIA i AMD porastao drugog prihoda kvartal godine u godinu za 56 odsto i 19 odsto, respektivno.

Osim samo podsticaj donje linije dve firmi, mada, to označava jedan od prvih puta criptocurrencies su imale značajan uticaj na poslovanje javno trguje kompanija - i rezultati izgledaju pozitivni. To je rekao, otpuštenom reakcije obe kompanije za rast pokazuju nešto više moglo da se gnojna ispod površine.

Ambrish Srivastava,, jedan akcije analitičar u BMO Capital Markets koji pokriva obe kompanije, izjavio je CoinDesk:

"Ne mislim da ova preduzeća su srećni. Nestabilnost je teško upravljati iz poslovne perspektive. Cripto za ove momke nije njihov glavni fokus."

Mo 'Monei, Mo' problemi

Kao prvo, kompanije se suočavaju sa kritikama iz akcionara i investitora, koji ne žele da plate za ono što oni vide kao veoma nestabilno kripto prihod rudarski.

Treba potražnja rudarstvo presuše, to bi poslalo cene akcija tanking - kao što se dogodilo na AMD u 2013. I 2014. Nakon kolapsa u ceni od criptocurrencies. Za više kvartala, AMD je prodaja je negativno uticao kao rudari ostavila svoju opremu po niskim cenama na sekundarnom tržištu.

"Dobra vest je da oni prodaju više GPU. Loša vest je što će se desiti ako prestane da prodaje na ovom zajednici. Da li će to pritisnuti svoju prodaju, a potom pritisnuti svoju cenu akcija?" rekao je Jon Peddie, predsednik Jon Peddie Research, istraživačke grupe na tržištu koja prati prodaju GPU.

Istraživanje tog preduzeća otkriva da je AMD izgubila čak za pola svoj udeo na tržištu GPU posle 2013. Grudi, dobar razlog za glavni Intel izvršne Lisa Su je fokus na smanjenje rizika nastalih iz rudarskog buma, umesto da sve u.

Mitch Steves, analitičar u RBC Capital Markets, smatra da je AMD je potpuno svestan da je tržišni lider-udeo u rudarskim proizvodima, i da je njena bearishness prema rudarstva je trik da izbegnu prikazivanje preeksponirane.

Njegove procene pokazuju da rudarstvo čine između 18 i 20 procenata od AMD-ov $ 1.22 milijardi dolara u ukupnom prihodu za drugi kvartal.

"AMD je [daleko] bolje kartice mina criptocurrencies [sa]. Radije platiti [dva puta] cena za Radeon 580 nego što bi čak dodirne Nvidia karticu", rekao je on CoinDesk, dodajući da je AMD će imati težak put kojim se podstiče na investicionu zajednicu sa tom vodeću ulogu u rudarskom tržištu.

Praćenje trgovine

Ključni razlog akcionari su neizmirene od criptocurrenci rudarstva je da kompanije nisu u mogućnosti da procenimo tačnu količinu kripto-pripisati prihoda, što bi moglo da bude faktor u njihovim procenama.

Steves said:

"Moraju da pronađu način da ga bolje prati. Ako samo mogu reći da je" Ovo je definitivno sve kripto, "onda je ulaganje u zajednicu ne bi to više vide kao smetnju."

Jedan od načina Nvidia i AMD traže da uradi upravo to je deljenjem tržišta GPU kroz uvođenje takozvanih "obezglavljenih" ploča, posebno prilagođen za rudarske kupce.

Jer ovi grafičke kartice dolaze bez video prikaz izlaza, igrači neće ih želeti, tako da nema rizika od rudara poplave tržište polovnu u slučaju drugog pada.

"Neki od naših [Proizvodnja] partnerima. Nudi rudarske posebne kartice koje imaju drugačiji set karakteristika, tako da smo zaista segmetacija tržište između igara i rudarstva", rekao je AMD-ov Ne.

Steves veruje ljudi su previše pesimističan o criptocurrenci bum, međutim, kaže da je AMD i Nvidia "su stotine miliona ekstra novca koji verovatno ne bi napravio."

"Ja ne mislim da je nikada neće biti tačka u kojoj oni će odbiti novac", nastavio je on.

Rudari vs. Igrači

Ipak, prilika prihod je došao sa značajnim glavobolja za proizvođače GPU koji se odnosi na njihov osnovni kupaca.

Sa rudari iscrpljujuće nabavku novih grafičkih procesora nekoliko minuta i povećavajući cene na tržištu sekundarnom, upravljanje zalihama tako da ne otuđi ključne Video Gamer klijentima se pokazala kao izazov. Video igrači koji su sprečeni da dođu u svoje ruke najnovijim GPU, ili cenama iz tržišta u potpunosti, bile manje nego oduševljeni utiče na rudarskog buma.

"Ovi tradicionalni baza kupci GPU kompanija reži i gunđaju, jer ni oni ne mogu da dobiju odbora su očekivali da se, ili se mogu dobiti, ali se mašina se jacking gore cenu, jer je toliko visoka potražnja," rekao je Peddie.

Jer su GPU kompanije moraju po pravilu predaje naloge za nova jedinica za proizvodnju najmanje 90 dana unapred, oni moraju biti u stanju da tačno proceniti šta će se potražnja za kripto rudarstva izgledati u roku od tri meseca - i to je izuzetno težak poduhvat.

Pretpostavljam da suviše visoko i imate ogroman višak ponude punjenje skladišta; Izgleda da preniska i da ponestane proizvoda i razbesneti svoje osnovne kupce.

I pronalaženje taj broj je još uvek u velikoj meri pucanj u mraku.

Peddie zaključio:

"Oni govore:" Hajde da naredi 5 miliona više, a nadam se da ćemo je bio u pravu. " Ako ne, oni negiraju proizvoda u bazu kupaca, onda donje kupci su samo da ode. A onda, kada se to balon zaustavi, oni ostavili bez kupaca. "

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Kalifornijski sudija za bankrot kaže da je Bitcoin imovina, a ne valuta

Post Mining of criptocurrenci

Preduzeća i partnerstva Širenje eksploatacije rudarskog sektora goriva

Post Mining of criptocurrenci

Big Miners Back Bitcoin Classic Kako se skalabilna debata razvija

Post Mining of criptocurrenci

Debata o veličini bloka bitkeina je nazad (i može biti i gora nego ikada)

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining Pool podržava Rootstock Smart Contracts napor

Post Mining of criptocurrenci

Kako je Vashington State postao bitko za bitcoin mining

Post Mining of criptocurrenci

ASIC Proizvođač HashFast se suočava sa pravnim postupkom od minerala Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining je porodični posao za ovog oca i sina

Post Mining of criptocurrenci

Tužioci podnesu optužnicu u navodnoj 250 miliona dolara Cripto mining fraud

Post Mining of criptocurrenci

$ 46k potrošeno na Rudarstvo Hardvare: Šta se dogodilo dalje?

Post Mining of criptocurrenci

DAO Kritik brani Ethereum Hard Fork kao obred prolaznosti

Post Mining of criptocurrenci

Alpha Technologi najavljuje novi povratak na osnove Viper Miner Specs