Da li će industrijsko rudarstvo postati sljedeći veliki sektor investicija u bitkoinu? | RS.democraziakmzero.org

Da li će industrijsko rudarstvo postati sljedeći veliki sektor investicija u bitkoinu?

Da li će industrijsko rudarstvo postati sljedeći veliki sektor investicija u bitkoinu?

Investicija interesovanje za Bitcoin ekosistemu je postigao neverovatan 2014. Godine, sa ovogodišnje investicije brojke već ima nadmašio 2013s totale usled velikih investicija u trgovački procesora BitPai, siguran novčanik provajdera Ksapo i e-trgovine i online banking platforma kruga, koje su odgovorne za kombinovani $ 67m u prikupljanju sredstava.

Ova lista više poznate, trgovca ili potrošača fokusiran Bitcoin preduzeća su se pridružili još nedavno znatan ulaganja u Bitcoin rudarstvo hardver proizvođača i industrijskih operatera rudarstvo objekat BitFuri, koji je najavio da je zatvorio $ 20 miliona krug 30. Maja.

Iako Bitcoin rudarstvo je dugo bio tačka naglaskom na Bitcoin ekosistema, BitFuri je ulaganje krug može biti dokaz da se VC investitori daje više veruje kompanijama pružanje osnovnih usluga veći Bitcoin biznis ekosistema.

Nedavna aktivnost ukazuje na institucionalne rudarski može biti sledeća tačka naglaskom na investicionom javnošću, a industrija posmatrači već kao da su osetili trend.

Runde očekuje

Ova promena u pravcu velike rudarske je naglasio 12. Juna od $ 400.000 ulaganja u Bitcoin rudarska oprema Hosting firma HashPlek.

Jedan od glavnih investitora američke kompanije, SecondMarket direktor Beri Silbert, istakao je trend u CoinDesk, sugerišući mu je investicija bila delimično potez da se suprotstave ovoj trud:

"Kao što je digitalna valuta rudarstvo je prešla u većim, dobro finansirani 'industrijski' rudarskih kompanija, bio sam privukao na ideju davanja taj mali priliku da učestvuju kao domaćin svoje rudarske opreme na profesionalno radi, niske objekte troškova energije."

Dok dobronamerna, investicija može učiniti malo da se zaustavi dolaze investicije u rastućem sektoru.

Američka kompanija industrijski MegaBigPover operatera rudarstvo objekat - koji je nekada zaradio više od $ 8mA meseca od njenih rudarskih napora svakog meseca na vrhuncu Bitcoin nivoima cena, rekao je CoinDesk se trenutno radi na kompletiranju i investicioni krug, kada se oceni će biti slične veličine u BitFuri je.

Iako vlasnik Dejv Karlson nije pružio više detalja, BitFuri glavne investitori bili voljni da ukaže na razloge koje očekuju slične investicije u takvim operatera industrijskog obima da postanu uobičajena.

Industrijski rasa rudarski ruke

Pokretačka snaga ovog potencijalnog povećanja investicija je možda najbolje artikulišu Binarni Financialmanaging partner Harri Ieh. Obraćajući se CoinDesk, Ieh, pokazuje da je prozor za industrijske rudarskih objekata da iskoriste na tržištu za maksimalne povratak se smanjuje zbog povećane konkurencije, što bi moglo dovesti do više neposrednih investicija.

Pozivajući se na podatke prikupljene iz njegovih razgovora sa investitorima, Ieh, navodi:

. "Prošle godine, ako želi da bude veliki igrač u rudarskom prostoru, verovatno morali da izdvoje bilo gde između $ 3- $ 5m da uđu u industrijsku rudarstva Ove godine, taj iznos je oko $ 10-20 mil, sledeće godine, to će biti $ 30- $ 40 miliona i gore. "

Dalje, kako se tržište širi, Ieh, rekao da veruje da će rast cijena Bitcoin natera više mainstream kompanije da investiraju u velikim centrima podataka sa Bitcoin rudarskim mogućnosti:

"Ti ćeš početi videti IBM i veće kompanije i sa ulaskom u igru. Sada, tržište je još uvek suviše mali, a ovo je samo moje mišljenje, [ali] i cena kreće se da ćete imati veći interes."

Rizik i nagrada

Gruzija Ko-investicioni FundCEO Džordž Bachiashvili, čija firma je uložila u BitFuri najnovijoj rundi, smatra da je ova eskalacija predstoji, jednostavno zbog konačne prirode Bitcoin je i ogroman potencijal za profit to donosi.

"Mislim da je rudarstvo će postati više kao roba, jer će više ljudi imati u njega i on će biti teže da dobiju udeo na tržištu. Zatim, tu je cena samog Bitcoin. Ako raste i dostiže nekoliko hiljada po Bitcoin, mislim dobro prihod može biti generisan ", rekao je on.

Imajući u vidu ovaj trend rasta, Bachiashvili izjavio je da njegova kompanija bila srećna da preuzme rizik. On je takođe ukazao da se investitori mogu počinje da pogledate Bitcoin kao placu sa unutrašnje vrednosti izvan njene cene, dodajući:

"Bitcoin je više sredstvo razmene, nešto što ima alat koji se može primeniti. Zato ne gledamo na to kao roba. Gledamo na njega kao sredstvo razmene i da će se koristiti za novac i potpisivanje transakcija i dokaz o vlasništvu i imovine. "

Mogućnosti obiluju

S obzirom da industrijski rudarski objekti su tako blizu osnovni element za Bitcoin ekosistema, Ieh, istakao da BitFuri, a samim drugi slični operateri, mogu imati sposobnost da iskoristi više tržišta, čak preteći više potrošača orijentisanim rudarske kompanije i usluga.

"Ono što ja vidim kao događa je da [BitFuri je] da proizvede toliko ASIC i ima samo toliko 1MV, 20MV ili velike megavat objekata. To je samo fizički nemoguće da dovedu do da se mnoge objekte u kratkom vremenskom periodu," on države.

Bachiashvili otišao korak dalje da predloži da veruje da ne dolazi u obzir za društvo da počne pružanje Bitcoin novčanike i druge usluge za ekosistem dati svoj stav.

Dokazano rekord staze

Naravno, BitFuri je investitori su takođe želeli da istaknemo da je velika investicija runda je dokaz rada sprovodi od strane kompanije - koja ima dva velika data centara u Finskoj i na Islandu, i drugi privodi kraju u Gruziji.

Bachiashvili, na primer, primetio da je njegova firma sprovela stres testove na kompaniju, i bili su zadovoljni rezultatima.

"Uradili smo nekoliko stres testove kompanije i uključen je u našim proračunima i oni su dokazali da su prilično stabilan čak i pri niskoj ceni Bitcoin, ona bi morala da ide dole blizu nule da bi nas ne da se oporavi kredit ," rekao je.

Investitori takođe je pohvalio upravljanja BitFuri i sposobnosti kompanije da dostavi na svoje proizvode. To dolazi uprkos nekim novijim mainstream kritika od osnivača.

Evidentno žalba

Iako je pitanje da li će mejnstrim investitori početi gravitira rudarstva je još uvek neizvesna, postoje potencijalni upsides za rano prihvatili.

BitFuri investitor Bil Tai čiji portfelj uključuje investicije u takve uspehe kao Scribd i Tvitter, i sugerisao da je ulaganje u prizemni infrastrukture Bitcoin može da pomogne investitori postanu bolje informisani o budućim kretanjima u industriji, govoreći:

"Žalba BitFuri meni prevazilazi svoje stručnosti u rudarstvu, opremu i silicijuma. Po mom mišljenju, oni su jedan od važnih centralnih čvorova informacija u Bitcoin zajednice uopšte Njihove aktivnosti će mi izložiti u mnogim prilikama u godinama. Doći."

Ipak, priznaje da Bitcoin je i dalje polarizacije, čak i ako investitori hvataju na potencijalne mogućnosti u prostoru. Investicioni tim BitFuri je, na primer, sastoji se od investitora koji imaju više uspostavljen knovledged ekosistema.

On je zaključio: "Interes iz VCS u Bitcoin je veoma binarna Ili ga voliš ili se boje definitivno ne bojim..."

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Direktor AMD-a vidi izravnanje u kriptocurrentnoj rudarskoj potražnji

Post Mining of criptocurrenci

Može li Hobbiist Bitcoin rudari još napraviti bak?

Post Mining of criptocurrenci

Izgubio 136.000 dolara u Bitcoinu? Ovaj Mining Pool te traži

Post Mining of criptocurrenci

Rudarstvo: Rigs za kućno grejanje i Bitcoin Backbone

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin startup otišao iz zakona o kršenju hartija od vrednosti

Post Mining of criptocurrenci

Bitkoin smel eksperiment: Goldman za ekonomske istraživače

Post Mining of criptocurrenci

Kalifornijski sudija za bankrot kaže da je Bitcoin imovina, a ne valuta

Post Mining of criptocurrenci

500 miliona dogenoina miniranih od strane nepoznatog hakera u napadu sa malvare-om

Post Mining of criptocurrenci

Kako je Discus Fish postao najveći binkoininski bazen u Kini

Post Mining of criptocurrenci

GoCoin daje Altcoin plaćanja kupcima trgovaca

Post Mining of criptocurrenci

Prva gotovina, sad zlato? druga Bitkoinova Hard Fork je na putu

Post Mining of criptocurrenci

BTCS podnošenje: značajna sumnja u budućnost kompanije Bitcoin