Da li 51% napada na stvarnu pretnju za Bitcoin? | RS.democraziakmzero.org

Da li 51% napada na stvarnu pretnju za Bitcoin?

Da li 51% napada na stvarnu pretnju za Bitcoin?

Ghash.io, jedan od najvećih bazena pojedinih Bitcoin rudara na mreži, nastavlja da izaziva glavobolje za Bitcoin pristalica koji veruju da je proces rudarstvo treba da ostane decentralizovana i bez kontrole iz bilo kojeg pojedinačnog influencer.

Do danas, Ghash.io je dva puta došao opasno blizu dobijanja 51% hashing moći Bitcoin mreže. Popularna bazen je bio u stanju da dobije 42% mreže u januaru, a samo prošle nedelje, bazen dostigla zabrinjavajući 50%.

U teoriji, dobijanje većinu mreže moći bi potencijalno omogućiti masovnu dvostruko potrošnje i sposobnost da spreče transakcija potvrde, između ostalog potencijalno zlih dela.

Međutim, uprkos rasprostranjenom zabrinutost zbog ugroženosti od Bitcoin mreže na velikim rudarskim bazenima, ne ostaje nikakav jednostavno rešenje pitanja.

Ostavljajući po strani ideološke nedoumice koje nameće pitanje, mnogi pojedinačni rudari veruju veći bazena može da im obezbedi najbolje finansijske nagrade - važan faktor s obzirom na značajne investicije u elektrane i računarske opreme proces može zahtevati.

Nagrade ostaju primarni razlog bazeni su važni. Sa povećanjem težine bilo ko rudar zapravo rudarstvo blok Bitcoin i ogromne konkurencije, s obzirom na širi broj pojedinačnih rudara, rudar pokušava da idemo sami rizici nikada nisu bili u stanju da reši nijedan blok u današnjem rudarskom tržištu.

Ipak, Ghash.io je uspeo u pokretu pitanje ove percepcije ranjivost u Bitcoin mreži na čelu razgovora, a rešenja se pojavljuju iz rasprave koja bi mogla da smanji snagu rudarskih bazena na Bitcoin mreži.

Ghash podsticaj

Pored podrške od pojedinačnih Bitcoin rudara, industrija posmatrači su takođe priznaju da su rudarske bazene postala sila u ekosistemu zbog praktičnih razloga koji su svojstveni procesu rudarstva.

Dave Hadson, čip arhitekta sa rudarska tehnologija preduzeća PeerNova, rekao CoinDesk da razume se komfora velike Bitcoin rudarski bazeni mogu da pruže rudara u vidu stabilnih isplata i nagrade koje dolaze u jednakim iznosima i predvidljivim.

Hudson objasnio:

"Manje bazeni imaju više nestabilnost. To znači da može biti veća isplata ponekad, ali postoje šanse da bi mogla biti niža rudarstva na tesnom razlikom, želite najmanju nestabilnost tamo.".

Rudari traže čvrste povrat investicije, a Ghash.io dalje mami što ne naplaćujemo naknade za učešće. Tako, rudari su mogućnost da dobiju novčanu korist sa malim rizikom ili dodatnih troškova.

Misteri bazeni 

Uprkos Ghash.io je veličine, malo se zna o kompaniji, osim njenog odnosa sa CEKS.IO - trgovačka razmene koja koristi Ghash.io bazen za cloud rudarstva, kao i gigahash trgovine.

Do sada, Ghash.io tvrdi protiv brza rešenja za problem, umesto fokusiranja na razgovor o većem broju da rudarski bazeni, po samoj svojoj prirodi, rastu.

Sada, s obzirom svoj angažman i negativnu percepciju oko Ghash.io, CEKS.IO je ušao u razgovor, javno izražavajući svoj stav po pitanju emisije 51%.

Treba Ghash.io, postaju sve manji, CEKS.IO razloga, rudari mogu jednostavno formirati još jedan podjednako veliki bazen, čime jednostavno stvara isti problem na drugom mestu.

CEKS.IO Glavni informisanje Džefri Smit izjavio je u nedavnom blogu da, iako je odluka velikih industrijskih miner BitFuri da se presele u drugu bazena u svetlu pitanja je korisno, to je samo privremeno sredstvo rešenje za sada:

"[To] ne bavi ključno pitanje, samo guraju ovaj problem nekoliko nedelja ili meseci niz put kada je drugi bazen ili možda Ghash.io ponovo raste prema 51%."

Takođe je poznato kako problematična se to promena biti s obzirom da je veličina mnogih rudarskih bazena je nepoznat.

Na primer, "nepoznato" bazen normalno vidi u mreži grafikona koji trenutno ima 26% od ukupnog broja hashing snage.

Neki posmatrači smatraju da "nepoznat" je zbirka privatnih bazena, dok ga drugi vide kao jednog entiteta - to je mutna tema koja je izazvala mnogo discussionas ko ili šta on predstavlja.

Rudarstvo operateri bazen, a sve od sebe da ostane izvan centra pažnje, da tek treba da iskoristi blok lanac, međutim, što znači posao moglo da se uradi da baci više svetla na ovom delu industrije. Dalje, glavni imena u Bitcoin prostoru se zalaže za takvu akciju u zajednici.

Pomozite nam da poboljšamo identifikaciju rudarski bazen @ blockchain je podnošenjem poznate oznake ili rudarske adrese preko PR ovde: https://t.co/IasBIaUF4G

- AndreasMAntonopoulos (@aantonop) Jun 19, 2014

Hudson, PeerNova čip dizajner, kaže da iako Ghash.io i "nepoznati" bazen zabrinutost, mogli bi teoretski se trag uz malo truda:

"Operateri Pool može biti tajanstven u najvećem delu, ali je blok lanac će uvek biti tu."

Uticaj industrijskih rudnika

Zajedno sa rastom velikih rudarskih bazena, Bitcoin je takođe video konsolidaciju rudarske opreme u velikim industrijskim mina, od kojih su neki - poput MegaBigPoverin SAD - su procenjene da proizvede $ 8mA meseca u Bitcoin na najboljoj ceni.

: ASIC rudarstvo dizajner BitFuri je jedan takav industrijski moj koji je u stanju da preuzme kontrolu nad rudarskom tržištu. Takođe, pre svega obezbeđuje opremu za drugim industrijskim rudnika, uključujući i MegaBigPover.

Niko Punin, šef za razvoj proizvoda za BitFuri, rekao CoinDesk da kompanije čipsa moći oko 40% od rudara danas. To je napomenuti da BitFuri postao glasni i proaktivno o pitanju mogućih 51% napada, s obzirom njegova sposobnost da potencijal da preuzme vodeću ulogu na svakom potencijalnom rešenju.

Obraćajući se CoinDesk, Punin ponovio stav svoje kompanije da Ghash.io, dok je unosan za rudare zbog manje marže kao rezultat bez naknada, i dalje treba da imaju manji udeo mreže moći:

"Radimo na tome da se smanji [Ghash.io udeo] pomeranjem na našem bazenu."

U stvari, uklanjanjem 1Ph / s energije iz bazena je pomogao da donese deo mreže Ghash.io je pao na nešto više od 30%.

Osim toga, sama BitFuri je takođe u procesu izrade svoj uticaj bolje poznat je veća Bitcoin zajednice, nakon 20 miliona dolara je nedavno podignuta u finansiranju.

Investicija će pomoći BitFuri da izgrade svoje poslovanje i, mnogo nade, i dalje biti uticajan provera u ravnoteži moći među velikim bazenima kao Ghash.io.

Je 51% rasprava

Za sada, međutim, i dalje postoji žestoka rasprava oko toga da li treba da postoji razlog za zabrinutost, treba jedan rudarski bazen raste da sadrže više od 50% od Bitcoin mreže.

Hadson je proučavanje trenutno stanje Bitcoin rudarstva u okviru svog rada na PeerNova, rudarskog kombinata koja je formirana kao rezultat mergerbetveen domaćin rudar usluga CloudHashing i hardvera dizajner HighBitcoin.

Hudson veruje, zajedno sa liderima misli u industriji, kao što su Andreas Antonopoulos, koji poseduje 51% mreže moći nije dovoljno da omogući sveopštu napad.

Hudson said:

"Postoji čitav ovo pitanje: Šta možete zapravo stvarno ako držite toliko kapaciteta mreže?"

U teoriji, moglo bi biti u stanju da utiče na sledeći blok ili dva, pokretanje napada na duplo potrošnje držeći se dovoljno snage da potvrdi većinu transakcija. Međutim, to bi se ogroman trošak i napor i, trebalo bi pokušao je veliki dvostruki troškovi, bi podaci verovatno pojaviti na blok lanac za sve da vide.

Gore, takav napad bi mogao uništiti integritet sistema kao celine, uzrokujući priceto pad. To nije nešto što svako sa interesom za Bitcoin bi želite - posebno rudara, čiji profit zavisi u velikoj meri od cene Bitcoin je visok. Dakle, ne postoji pravi podsticaj da napadne mrežu.

Osim toga, kao što je Antonopulos ističe, trebalo bi bazen pokušati da montirate takav napad, jezgro kod Bitcoin mogao da se promeni da unište poslovanje te kompanije. Jednostavno ne bi bilo vredno rizika na više nivoa.

Distributed bazeni

Međutim, veće filozofske debate su sada donosi na stvarnu akciju na lokalnom nivou.

Bitcoin Fondacija glavni naučnik Gevin Andresenrecentli zalagao na zvaničnom blogu neprofitnog za rudari da koristi više decentralizovane prakse u cilju sprečavanja bilo kakve pool većine od teoretski preuzimanja mreže.

U postu pod nazivom "Centralna rudarstva ', Andresen je napisao:

"Ako rudarstvo sa Ghash.io sam snažno bih vas da pokušate jedan od manjih bazena, ili, još bolje, da je vreme da se pokrene bitcoind i p2pool."

P2Poolis decentralizovana rudarstvo bazen softver, koji, radeći u kombinaciji sa Bitcoin klijentom i rudarstva hardvera, će završiti dokaz-o-rada kroz Bitcoin čvorova.

Ovo je slično načinu Bitcoin sama je dizajniran da potvrdi transakcije preko čvorova na svojoj mreži.

P2Pool Softver je besplatan i dok je potrebno malo više posla za konfiguraciju nego samo koristi bazen, to je bolji metod zaštite mreže u rudarstvu sa Ghash.io.

P2Pool je takođe konkurentan sa stanovišta troškova, jer ima samo 1% opcioni naknadu za razvojne svrhe, a potencijalno apelujući na Bitcoin puritance koji podržavaju decentralizaciju.

Emerging alternative

P2Pool, ili bilo decentralizovano bazen rešenje za Bitcoin rudarstvu, iako je dobra onoliko koliko broju ljudi koji ga koriste. To znači da do rudari hrle u njih, oni će imati istu količinu nestabilnosti kao mali bazeni trenutno radimo.

To je do rudarima da odluče: Više centralizacija sa velikim bazenima, ili manje sa manjim ili distribuira one?

Na kraju, opcije su otvorene. Ako je rudarska zajednica želi da zadrži mrežu distribuirana, to je izbor napravljen za budućnost decentralizacije Bitcoin je, na temelju mnogi tvrde da je prvobitno sagrađen na.

Trevis Skveres, ko-osnivač CoinMKT critpocurrenci razmeni, slaže se da je Ghash.io pitanje je dugoročni problem koji treba rešenje:

"Mada sumnjam GHash ima loše namere, filozofski je loše videti 51% dostigao tako lako kao što je, u budućnosti, grupa sa jakim rudarstva hardver mogao staviti Bitcoin u opasnost."

Nije ni čudo, onda, da se Skveres 'razmena pokušava da upravlja slabosti Bitcoin je. Sa CoinMKT takođe nudi širok izbor altcoin trgovanja parova, za pokretanje se zaštite od rizika rizik od potencijalnih problema Bitcoin je niz liniju kao rezultat centralizovanog rudarstva.

Skveres dodao:

"To ponovo potvrđuje zašto sam novčić agnostik, kako ja volim vidim novčiće koji pokušavaju da demokratizuje rudarstvo."

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Monopoli-otporno rudarstvo? Papirna tvrdnja Bitkain centralizacija je preplavljena

Post Mining of criptocurrenci

Bitkainova skeletna debata: pogled iz kineskih rudara

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin startup otišao iz zakona o kršenju hartija od vrednosti

Post Mining of criptocurrenci

Amazon nagrađen patentom za cloud computing u obliku bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

Tužioci podnesu optužnicu u navodnoj 250 miliona dolara Cripto mining fraud

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin rudarski bazeni targetirani u talasu DDOS napada

Post Mining of criptocurrenci

Da napravite veliki novac na Bitcoin kešu? IRS možda gleda

Post Mining of criptocurrenci

BTCS podnošenje: značajna sumnja u budućnost kompanije Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

Pogled u unutrašnjost KnCMiner-a, tamni konj bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

UASF Developer Revises Controversial Proposal for Scaling of Bitcoins

Post Mining of criptocurrenci

Zašto je bitkoinova Halving bila strašna opravdanost

Post Mining of criptocurrenci

Bitkainski rudarski bazeni napad kada su ugroženi, pronalazi studije