Bitmine pada 4PH-s ASIC snage na bitcoin mrežu | RS.democraziakmzero.org

Bitmine pada 4PH-s ASIC snage na bitcoin mrežu

Bitmine pada 4PH-s ASIC snage na bitcoin mrežu

Investiciona kompanija Hong Kong, baziran na pojačava se ASIC rudarstvo hardvera biznis koji će baciti četiri Petahashes (Ph / s) računarske snage na mreži do kraja marta.

Massive Luck Investicije, sa sjedištem u Hong Kongu, ali registrovana u Britanska Devičanska Ostrva, preuzela 50% akcija u švajcarskim rudarstvo hardver proizvođača Bitmine, (ranije Ekion Netvorks), koji je dizajnirao Avalon-basedmining hardver. Novi poduhvat obuhvata ASIC prodaje hardvera individualnim potrošačima, čiji je domaćin rudarstvo i svoju privatnu rudarski bazen.

Masivna Sreća investicije, koja ima kancelarije u mestima, uključujući Manila i Velikoj Britaniji, je relativno nova učesnik na Bitcoin prostor. Firma, koja takođe posluje u tradicionalnoj zlata i bakra i metala retkih zemalja, odlučio da se u digitalnu miningafter evaluaciju novih mogućnosti na tržištu početkom ove godine. Sa Bitmine, ona kupuje postojeće ASIC drugih proizvođača, a takođe priprema da izmisli sama kroz partnerstvo sa izrada gigantskih Global livnice.

Viši portparol Massive Luck, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je:

"Imali smo sastanak odbora koji stavlja zajedno malu istraživačku grupu, čiji je zadatak da što početnu procenu poslovnih mogućnosti u usponu digitalne valute oblasti. Tim je predstavio svoj izveštaj početkom januara, a izveštaj je identifikovao digitalne valute kao potencijalnog područja od problematičnih tehnoloških dostignuća, i veoma perspektivan investicione mogućnosti. "

Slika: Betcoin Dice

U februaru Massive Sreća je odlučio da nastavi digitalni valutu kao mogućnost u tri oblasti: rudarstva hardvera, igranje i integraciju digitalnih valuta i tradicionalne finansijske infrastrukture. Već je počela sa radom Bitcoin igrački, BetCoin ™ Dice, odvojeno svoje Bitmine poduhvat. On se nada da će ukrasti značajan tržišni udeo od Satoshi Dicevith operacija igranje.

Bitmine: ASIC rudarski hardver poduhvat sprovodi tri široke oblasti: prodaje na malo opreme, domaćin rudarstvo i privatna operativne više Petahash rudarstvo. To će napredovati kroz tri generacije ASIC čipova u relativno velikom brzinom, počevši od Avalonchips.

Avalon RTL zajednica je bila mala, ali frustrirani jedan. BitSinCom, kompanija iza 110nm čipa, je obećavajući zalihe mesecima, sa značajnim zakašnjenjem. Međutim, prošle nedelje, on je rekao da je svaki dan sada isporučuje 40.000. Desetine hiljada je otišao u švajcarskom stranci koji su organizovali kupovinu grupe. Bitmine direktor Đorđo Massarotto vozili pokupili između 37.500 i 40.000 čipova tokom vikenda - koji je jednako oko 16TH / sec kapaciteta.

Ovo je samo prvi u tri generacije čipova koji će Bitmine koristiti, međutim. Druga generacija asics na svojoj vremenskoj dolaze iz BitFuri. Oni su napravljeni u procesu 55nm i prodaje za $ 20 po GH / sec, a dizajnirani su korišćenjem proces koji se zove potpuno prazna silicijum na izolator (FDSOI). Ovi čipovi će omogućiti 2.5-3GH / sec po čipa na 0.5-0.75V / OB. To će staviti 16 na brodu.

"Planiramo da ga rasporedi u četiri različite konfiguracije: 5, 10, 20, i 40 kartica po jedinici, ili približno 250, 500, 1.000 i 2.000 OB / sec," rekao je masivnog Lucki Ekec.

Treća generacija ASIC, obeleženi CoinCraft, biće 28nm u kući napor. To je zajednički dizajniran od strane jednog broja igrača, uključujući Sinapse, Innosilicon, i Verisilicon. Ovaj čip je napravljen da smanji sa Bitcoin mreže teškoće, delujući u tri režima.

"Kada je nivo poteškoća relativno niske (prvih 4-5 meseci životnog ciklusa) može biti podešen na Turbo Mode, rudarstva na 40GH / čipu, 0.75V / GH", rekao je portparol. "Kako raste težine, može se prilagoditi redovnog rada, rudarstvo na 30GH / čipu, 0.5V / GH." Na kraju, kao težine vage, čip može da uguši vratiti u 20Gh ultra režimu uštede energije u 0.35V / čipu.

Ovaj čip će koštati $ 6.8 / GH u potpunosti sastavljene kutije, koje kao Avalon i Bitfuri kutija će biti dostupan direktno krajnjim korisnicima. Bitmine će isporuku 100.000 ovih čipova iz Global Livnice u novembru, dajući mu 4 Petahashes vlasti (ne uključujući BitFuri čipova).

On očekuje da će brod 1-1,5 Petahashes vlasti kupcima koji žele da vode kutije sebe. Međutim, ovo je stvarno čip za oblak, jer omogućava firmu za dinamički prilagodi potrošnju energije u operaciji računarske velike, i tu su ostali 2,5-3 Petahashes moći će.

To je mesto gde je azijski datacentra i $ 14m, 1.8 Megavatt superkompjuter dolazi u.

Masivna Sreća investicije i Bitmine zajednički grade data centar u Kini koja će domaćin rudarski moć pomoću čipova treće generacije. Taj objekat, koji će koštati nešto manje od 1 milion $ za osnovnu fizičku izgradnju, biće završen oko februara, iako će početi hosting CoinCraft procesora u malim količinama u decembru.

Masivna Sreća može mobilisati ceo 5.000 radnu snagu jednog od svojih firmi, Cutting Edge, da rade u tri smene oko sat da okupi sve rudarske jedinice unutar nedelju dana u januaru. Oko 0,5 Petahashes of CoinCraft računarske snage će biti domaćin za upotrebu potrošača.

To super dolazi kasnije. Zapravo, postoje dva od njih, izgrađena u skladu sa sporazumom sa Superkompjuter Centru Shanghai. Jedan od njih, da bude isporučena u K4 2014. Godine, će koštati $ 12m za izgradnju, i da će ponuditi procesorske snage dizajniran za podatke modeliranje zadatke (normalno stvari koje akademici rade sa superračunara). Masivna Sreća Investicije dobija "određene subvencije i oslobađanja" u zamenu za njegovu pomoć, jer je kineska vlada preko potrebno supercomputing moć.

"Kineska vlada obezbeđuje preferencijalni politike za privlačenje direktnih stranih investicija [stranih direktnih investicija] u određenim oblastima visoke tehnologije koja koristi kinesku ekonomiju", rekao masivnog Sreća Ekec. "Oni zahtevaju tradicionalnih CPU baziranih tradicionalne računarske snage da se obrati akutni nedostatak toga. Šangaj superkompjuter centar će biti odgovoran za sveukupnu dizajn objekta i obuku osoblja."

Međutim, drugi superkompjuter je zakazan za ugradnju u martu na Bitmine / Massive centru Luck podataka, a to je gde će 2PH the firms preostalog ASIC hash moći ići. To će koštati $ 14m uključujući i troškove zgrade, kao i materijala i rada za instaliranje opreme u centru podataka. Međutim, portparol kaže da Massive Sreća poseduje i kontroliše sve te moći, obećavajući da kineska vlada neće moći da počnu manipulaciju na tržištu sa njom.

Nije jasno da li će firma izmišljati više CoinCraft čipova posle ovoga. Mnogo zavisi od tržišnih varijabli kao što su Bitcoin cene i šta drugi ASIC proizvođači rade.

"Mi smo vrlo pažljivo prati CoinTerradevelopments", rekao masivnog Sreća insajder. "Ovo je crna ovca, pa dosta će zavisiti od onoga što pružaju."

U međuvremenu, 800.000 Avalon čipovi zbog udari Marketin narednih nekoliko meseci su samo početak, jer rudarstvo postaje sve oblak-based poduhvat. Spremite se da gledam one težine grafikone šiljak još ove jeseni.

ChinaASICsBitmine

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Silicon Blockchain: Intelova strategija distribuirane knjige je All About Hardvare

Post Mining of criptocurrenci

SegVit Lock-In: Šta znači tehnološki prelomac za Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

21 Inc objavljuje Bitcoin Computer za programera

Post Mining of criptocurrenci

Neizbežna propast? GPU Makers Vidite Cripto Mining kao kratkoročni rast prodaje

Post Mining of criptocurrenci

CloudHashing će ponuditi Bitcoin Mining kao uslugu - MaaS

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin rudarski proizvođač HashFast ulazi u poglavlje 11 Stečaj

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining je porodični posao za ovog oca i sina

Post Mining of criptocurrenci

Private Blockchains za Bitcoin maksimaliste

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining Firm KnCMiner podiže dodatnih 15 miliona dolara

Post Mining of criptocurrenci

Unutar 21 planovi za donošenje bitkoina masama

Post Mining of criptocurrenci

Lutrija Blockchain: Kako rudari nagrađuju

Post Mining of criptocurrenci

Bankrupt Bitcoin Miner Alidian prodaje 218-ih rudarskih pogona