BitFuri povlači 1PH-s Snage za miniranje iz Ghash.io | RS.democraziakmzero.org

BitFuri povlači 1PH-s Snage za miniranje iz Ghash.io

BitFuri povlači 1PH-s Snage za miniranje iz Ghash.io

Nakon vesti da Ghash.io je bliži kontrolu nad 51% hashrate na Bitcoin mreže, operater industrijske Bitcoin rudarski objekat BitFuri je objavio novu izjavu da je prešao 1,5 petahash svoje hasing vlasti iz glavnog Bitcoin rudarskog bazena.

Kompanija, koja posluje dve velike rudarskih objekata u Finskoj i na Islandu i nedavno podigao 20 miliona dolara, dalje navodi da će se kretati dodatne petahashes iz Ghash.io u narednih 72 sata.

Mark AAFJES, BitFuri je strategija glavni i oficir za vezu, predložio da kompanija morao da preduzme mere zbog rasprostranjenog zabrinutost zajednice, navodeći:

"Visok nivo kombinovanog hash vlasti u Ghash bazena u vezi sa mnogim učesnicima u sistemu Kao lider i pouzdan partner u Bitcoin sistemu, BitFuri je odlučio da prenese neke od svojih hashing moći daleko od Ghash kako bi se smanjio ove probleme.. "

Treba udeo u ukupnoj Bitcoin rudarskog snage Ghash.io nastavljaju da rastu, AAFJES ukazuje da BitFuri mogu biti spremni da preduzmu dodatne korake kako bi se smanjio uticaj bazena, dodajući:

"Mi ćemo nastaviti da prati ovu situaciju i ako je bazen dođe opet suviše blizu 51% ćemo preći više od naše sposobnosti."

U vreme štampanja, Ghash.io čine otprilike 48% od ukupnog hashing moći Bitcoin mreže, prema podacima iz Blockchain.info. Drugi najmoćniji bazen, Bacanje ribe, drži 11% mreže.

Prijetnja napada 51%

Zbog teškoća datog rudara otkrivanja blok, mnogi Bitcoin rudari se pridruže bazena, koji konsoliduje rudarstvo snagu i povećavaju šanse rudara otkrivanja blok i prima proporcionalno akcija dati nagradu.

Kao bazena čine većinu hashing moći mreže, tu raste concernin zajednice u vezi sa neprihvatljivo visok uticaj Ghash.io.

Iako su neki značajan Bitcoin zajednica memberssuggest pretnja nije kao grob i mnogi veruju, rudarski bazen sa više od 51% hashing moći mreže mogla teoretski dva puta provesti transakcije, sprečavaju potvrde i držati se takmiče rudare iz otkrivanju novih blokova.

Takva pretnja nije jedinstven za Bitcoin, kao što je ranije ove godine litecoin rudarski bazen Coinotrongrev prema 51% hashing ukupnog deficita mreže pre pojedini rudari u bazenu povukla iz zadruge.

Zajednica reakcija

Različite reakcije na Ghash.io rastući uticaj u rudarskom mreži su možda najvidljiviji na Reddit, gde Bitcoin rudari i entuzijasti učestvovali u strastvene diskusije tokom dana.

Neki korisnici reddit je na društvenoj mreži da sugeriše potencijal peer to peer solutionsto rastući uticaj centralizovane rudarskih bazena, a nagađa se da su ostali rudarski bazeni su bili u stanju da izbegne vrši takav uticaj na mreži uspešno u prošlosti.

Ipak, ostali rudari branili Ghash.ioand rudarskih bazena, tvrdeći da su oni neophodni deo ekosistema koji omogućava nezavisne rudare da profitira od Bitcoin.

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Private Blockchains za Bitcoin maksimaliste

Post Mining of criptocurrenci

Pogled u unutrašnjost KnCMiner-a, tamni konj bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

Amazon počinje sa isporukom 21 Bitcoin računara

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin in the Docks: 7 Cripto Court Cases

Post Mining of criptocurrenci

Zašto rudari rude Bitcoin Cash - i gubitak novca

Post Mining of criptocurrenci

Preduzeća i partnerstva Širenje eksploatacije rudarskog sektora goriva

Post Mining of criptocurrenci

Kao i to ili ne: javna preduzeća se osećaju kao bum za kripto rudarenje

Post Mining of criptocurrenci

Pariti Team objavljuje Postmortem na 160 miliona eura za zamrzavanje etra

Post Mining of criptocurrenci

Prekidanje podataka o žalbama FTC-a za leptirke

Post Mining of criptocurrenci

BitAngels Michael Terpin na dugom putu ispred Bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

Paritet traži spasilačku vilicu da povrati zamrznute milione

Post Mining of criptocurrenci

BTC.com domen prodan GAVMiners za rekordnih 1,1 miliona dolara