Zašto čak i rudari koji mrze Bitcoin gotovinu možda hoće da ga menjaju | RS.democraziakmzero.org

Zašto čak i rudari koji mrze Bitcoin gotovinu možda hoće da ga menjaju

Zašto čak i rudari koji mrze Bitcoin gotovinu možda hoće da ga menjaju

Block 478,617on ​​na Bitcoin gotovinu blockchain sadržane u interesantnoj poruku - Neću ponavljati ono što je rekao, ali hajde da kažem rudar koji miniran ovaj blok ne izgleda baš voli Bitcoin gotovine.

U ovom članku, ja ću da objasnim šta se može motivisati rudar koji ne voli Bitcoin gotovinu da miniraju blok na tom lancu.

Miner profitabilnost

Pre nego što možemo da razumemo šta se dešava sa rudarima između blockchains, moramo da naučimo malo o tome kako rudari zarađuju. Rudari se Bitcoin (ili bilo koji drugi dokaz-o-radu criptocurrenci) pronalaženjem dokaza bez posla i stvaranje blokova. Oni uzimaju oba su Coinbase nagradu (trenutno 12,5 BTC u Bitcoin) i naknade (oko 1,5 BTC) za svaki blok.

Stvarna teškoća pronalaženja dokaza bez posla varira, a se podešava na mrežu, tako da blok se nalazi na svakih 10 minuta.

Kada je Bitcoin novac viljuška se desilo 1. Avgusta, kako Bitcoin i Bitcoin novcu imali isti tačan problema. To je značilo da je rudar morao da uradi istu količinu rada na bilo blockchain da pronađe blok.

Pošto je nagrada se u valuti u blockchain, to je ekonomski racionalno za rudare da iskopava na lancu koji ima višu cenu. Dok Bitcoin gotovine imao je maksimum od 0,4 BTC na Bittrek nedavno, to je još uvek ni blizu dovoljno nagradu (0,4 * 14 = 5,6 BTC protiv 14 BTC) za rudar da imaju dovoljno ekonomski podsticaj da minira Bitcoin Cash.

Možda se pitate, zašto bi bilo rudar onda moja na Bitcoin novcu?

Ako ste rudar koji je otišao samo za kratkoročne nagrade, rudarstvo Bitcoin gotovini bi imalo nikakvog smisla. Međutim, postoje dugoročni nagrade za rudarstvo Bitcoin novca koji su možda neki rudari računajući na. U svakom slučaju, da nadoknadi ovi rizici malo, da Bitcoin gotovinski programeri dodao zanimljiv teško vile pravilo od kojeg rudarstvo na Bitcoin gotovine lakše.

Prilagođavanja Teškoća

Kao što sam objasnio u drugom članku, Bitcoin novac dodaje funkciju za podešavanje problema dole. U osnovi, ako se nalaze manje od šest blokova u 12 sati, teškoća se smanjuje za 20%.

Ali, može se uočiti prilagođavanje u teškoćama ima mnogo posledica za rudara. Rudar će moći da pronađu blok 20% brže i na taj način troše 20% manje električne energije. To znači da rudarstvo blok na Bitcoin novcu postaje privlačna.

Blok 478.571 je 13 sati da moj, tako da je bilo šest podešavanja težine naniže. To je rezultiralo teškoća Bitcoin gotovine je oko 26,2% je od Bitcoin.

U tom svetlu, čak je moguće da je količina vremena je trebalo da miniraju 13-časovni blok je bio nameran, trebalo da pokrene prilagođavanja i da Bitcoin novca atraktivnijim za moj.

Bitcoin je još profitabilnije da moj, mada, kao što je davanje otprilike 10k nagrada (trenutni odnos Bitcoin cene za Bitcoin gotovine cena je oko 10: 1) za 4k rad.

Ako, međutim, bilo je još 12 sati bez blokova na blagajni lancu Bitcoin, to bi izazvati još 6 prilagođavanja težine naniže. To bi značilo da bi teškoće na Bitcoin gotovini biti 6,87% da od Bitcoin.

Obračun profitabilnosti bi iznenada promeniti. Pronalaženje Bitcoin blokova će biti 14.5k tako teško kao Bitcoin novca i pod pretpostavkom da je odnos cena ostao na oko 10: 1, da bi bilo racionalnije da moj Bitcoin novčanih blokova umesto toga.

Egzodus rudara iz jednog novčića do drugog može uzrokovati Bitcoin cenu gotovog novca da raste (Disperzija snaga i cena su korelaciji u kovanicama u prošlosti), što je problem gore.

Spreči korekciju

Dakle, kako bi rudar spreči korekciju težine na Bitcoin novcu i pokrene egzodus rudarskog energije iz Bitcoin?

Najlakši način je da se uverite Bitcoin novčanih rudnicima 6 blokova na svakih 12 sati! već postoje rudari za koje se čini da se ideološki pogon kako bi rudarstvo na Bitcoin novcu, ali drugi rudar možda želeli da budemo sigurni da je šest blokova na svakih 12 sati u cilju sprečavanja aktiviranje silaznoj podešavanjem težine.

Žrtvujući neki profit, rudar je u stanju da spreči egzodus drugih rudara. Ali onda to dovodi do još jednog problema, kako se reći drugima ste rudarstvo Bitcoin Cash ne da ga podrži, ali da spreče prilagođavanje poteškoća?

To je mesto gde je Coinbase poruka. Dodavanjem poruku da su oni radili, oni mogu da signal drugim rudarima da nisu baš podržava Bitcoin gotovinu, ali se blokiraju nadole podešavanja težine.

Zaključak

Teorija igara često daje kontraintuitivno rezultata poput ovog.

Rudari moraju da uzmu u obzir šta će drugi rudari rade, i preduzeti korake da se to spreči, ako to nije u njihovom interesu.

Ako ovo rudar ima sa ovom strategijom, možemo očekivati da se najmanje 6 blokova naći svakih 12 sati dok blok 479,808 kada će doći do normalnog podešavanje teškoće.

MiningBitcoin Gotovina

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

KeepKei pokreće novi Bitcoin Hardvare Vallet

Post Mining of criptocurrenci

HashRabbit podiže $ 500k za svoje Bitcoin Mining Softvare Solution

Post Mining of criptocurrenci

Konstruktivna debata sjaja kao skaliranje Bitcoin povezuje programera

Post Mining of criptocurrenci

Zašto rudari rude Bitcoin Cash - i gubitak novca

Post Mining of criptocurrenci

Zašto Bitcoin Needs Fiat (I ovo neće promeniti u 2018. godini)

Post Mining of criptocurrenci

Nisu dogovoreni dogovori o skaliranju za juli Bitcoin Miner-Developer Event

Post Mining of criptocurrenci

Butterfli Labs za nastavak poslovanja sa ograničenim poslovanjem

Post Mining of criptocurrenci

FTC Žalbe Detail Problemi sa prošlom bankrotom Bitcoin Miner CoinTerra

Post Mining of criptocurrenci

Da napravite veliki novac na Bitcoin kešu? IRS možda gleda

Post Mining of criptocurrenci

5 Globalni problemi Bitcoin dokaz o radu može pomoći u rešavanju problema

Post Mining of criptocurrenci

KnCMiner Prihvatanje pre-narudžbina za prvog špijunskog rudnika Titan

Post Mining of criptocurrenci

Dutch Script Mining Compani objavio bankrot