Švedska bi verovatno regulisala Bitkoin kao sredstvo | RS.democraziakmzero.org

Švedska bi verovatno regulisala Bitkoin kao sredstvo

Švedska bi verovatno regulisala Bitkoin kao sredstvo

Jedan zvaničnik iz Švedske Poreske uprave je otkrila da je izrada pravila za Bitcoin korisnika i programera koji će tretiraju bitcoins kao imovine.

U intervjuu za Blumberg objavljen 22. Januara, švedski poreski službenik Ulof Valin govorio o predlogu, navodeći zašto veruje Bitcoin ne ispunjava Švedske definiciju valute:

"Valute su tradicionalno vezani za centralne banke ili geografskom području", rekao je Valin.

Zbog ove razlike, Valin rekao Švedska je verovatno da reguliše Bitcoin "kao dela ili antikviteti". Prema tom predlogu, Bitcoin potpada pod iste klase sredstava kao i antikviteta, autorskih prava, nakit i pečata, i biti predmet kapitalne dobitke poreza.

Valin je naveo da Švedska je takođe razmatra da li da se oporezuju Bitcoin rudare kao preduzeća, navodeći samo da je njegova agencija razmatra svoju poziciju o tom pitanju.

Neobičan klasifikacija podeljena Bitcoin Talk Forum komentatore, sa nekim pronalaženje da bude pristup nivo glavom, dok drugi borili za varenje poređenje između Bitcoin i kreativnih radova vrednosti.

Bez obzira, sa najavom, Švedska postaje najnovije nordijske zemlje za ažuriranje svet o tome kako se traži da nadgleda virtuelne valute.

20. Januara, Banka Finske su sličnu akciju, kreće se klasifikuje Bitcoin kao "roba", što znači da su poslanici širom nordijskom regionu brzo radi da postavi domaćih presedane za virtuelne valute.

Posledice

Švedski interpretacija Bitcoin će omogućiti njena vlada da naplaćuju švedske korisnici kapitalne dobitke, razbijanje iz nemačke odluke prošle iearto oslobođeni akcije alternativa valuti iz takvog oporezivanja.

Vidi u dogovoru sa prošlom saopštenju, međutim, predlog se može posmatrati kao pozitivan za Bitcoin. Samo u aprilu prošle godine, Švedska je upozorio svoje građane da ne koristite Bitcoin, birajući da usredsredi svoje izjave o upotrebi Bitcoin je u pranju novca.

Međutim, komentari Švedskoj Finansijski ministar tržišta Peter Norman ukazuju ovo gledište je još uvek uobičajena među regulatora u zemlji:

"Ako se završiti sa veštačkim ili virtuelnim valutama, postoji rizik da bi se probije kroz pukotine i to bi bilo ozbiljno. Mislim da Bitcoins su u tom trenutku danas, ali ako su rasti u veliki virtuelni valuta koja se koristi dosta, koja bi za posledicu rizike koje ne želimo ", rekao je Normane Bloomberg.

Džonatan Fors, Bitcoin istraživač i doktorska student na Univerzitetu Linkoping. Drugačije vidi najavu, tvrdeći da Švedska treba da klasifikuje Bitcoin kao "stranoj valuti".

"Po mom mišljenju, razvrstavanje digitalnih valute kao sredstva mogla blokiraju usvajanje ovde u Švedskoj Digital valute ima mnogo obećanja u prodavnici za budućnost, i mislim da je švedska vlada treba da pažljivo razmislite pre nego stavljajući ograničenja na ovoj tehnologiji.", Rekao je Fors.

Regionalni konsenzus

Uprkos razlikama u kako propis mogao da oblik u Finskoj i Švedskoj, nordijske zemlje nemate zajedništvo: Oni se slažu da Bitcoin ne treba tretirati kao valutu.

U decembru, generalni direktor Norvežanin oporezivanja navodi da Bitcoin ne "padne pod uobičajenim definiciju novca ili novca". Finska je otišla korak dalje, ukazuje na to da pored neuspeha definiciju valute, Bitcoin ne kvalifikuje kao instrument plaćanja prema finskom zakonu.

Odluka takođe može da utiče na tekuće razgovore u glavnim tržištima kao što su SAD i Velike Britanije, koji imaju tek treba da se izjasni kako će Bitcoin se oporezuje.

Od 2006. Godine, Švedska je vidio stabilan ekonomski rast posle decenija ekonomskih borbi. Kao takav, on je nastao kao zemlju sa onim što neki consideris dokazano model za stabilnog ekonomskog rasta u vreme kada su drugi narodi bore sa dugom i nezaposlenost.

Bitcoin MiningTakSveden

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Vashington State Utiliti podiže cene električne energije na Bitcoin rudarima

Post Mining of criptocurrenci

Palantir odbacuje vlasništvo u Kvantnom Bitcoin Mining Service-u

Post Mining of criptocurrenci

KnCMiner finalizira dizajn za prvu 20nm bitcoin ASIC Miner u svetu

Post Mining of criptocurrenci

DigitalBTC razriješi Bitcoin Mining ugovor sa Cloud Hashing

Post Mining of criptocurrenci

Jedan od bitkoinih najvećih rudara lansira drugi bazen

Post Mining of criptocurrenci

Neizbežna propast? GPU Makers Vidite Cripto Mining kao kratkoročni rast prodaje

Post Mining of criptocurrenci

CEKS.io Halts Cloud Mining Servis zbog niske Bitcoin cene

Post Mining of criptocurrenci

Program franšiznog programa MegaBigPover mogao je da preusmeri Bitcoin mrežu

Post Mining of criptocurrenci

Ledger pokreće USB Bitcoin novčanik s sigurnošću banke

Post Mining of criptocurrenci

Šta je sledeće za Bitcoin Cash? Donošenje beskorisnog rudarstva profitabilno

Post Mining of criptocurrenci

Novi fond ima za cilj da poveća dobitke od minerala na velike neto investitore

Post Mining of criptocurrenci

Bojkot Segvit2k: UASF Bitcoin-a se ne smanjuje od avgustovskog roka