Split ili ne Split? Bitcoin Miners ne vide sigurnost u Segvit2k viljuškama | RS.democraziakmzero.org

Split ili ne Split? Bitcoin Miners ne vide sigurnost u Segvit2k viljuškama

Split ili ne Split? Bitcoin Miners ne vide sigurnost u Segvit2k viljuškama

Teško je naći franker gomilu u svetu blockchain.

Dok je attitudesof više korporativne rudari možda stvorio utisak da sama sektor obavijen tajne, trop ne baš drži težinu. I mada je istina onima koji vode računare koji učvršćuju bitcoincan biti dvosmislena, često su takođe Braš - osobina bez sumnje pojačan činjenicom da su efikasno stvaranja vrednosti iz vazduha.

Ali kombinuju ovu sklonost sa jezičkim i kulturnim praznina, i imate recept za mešovitim signalima. Jednostavno, to može biti teško reći gde rudari stoje na pitanjima vezanim za tehnologiju - čak i one u kojima su verovatno igraju vodeću ulogu.

Da ne spominjem, u industriji koja menja brzo, mišljenja rudarski mogu da se razviju isto tako brzo.

Jiang Zhuoer, osnivač svetske rudarske bazenu trećem po veličini, BTC.Top, na primer, nije stidljiv o njegovom mišljenju o predstojećem Segvit2k viljuškom Bitcoin je, treći ove godine nakon Bitcoin novcu i Bitcoin zlata.

Ali Zhuoer, čiji bazen služi 12.4 percentof Bitcoin na svetu rudara, izgleda da već biti lično grli alternativa, čak i nakon potpisivanja sporazuma koji bi mogao predložiti njegovu sklonost će biti drugačije.

On je rekao CoinDesk:

"Da budem iskren, nije me briga za Bitcoin sada, Bitcoin novac je Bitcoin. Zarađujem od rudarskog Bitcoin, [ga proda] i kupovine Bitcoin gotovinu. Mi mine u velikoj dobiti i kupiti Bitcoin novcu."

Takve izjave mogu poslati konfliktne signale. Uostalom, mnogi od predloga koda Mreže efikasno pozvati na rudare (značajan udio operatora čvorova mreže) da pokrene parnični promene u pravilima protokola. I dok ova praksa je naišao kritike, ipak opstaje.

Zaista, jedan od najvećih otvorenih pitanja uoči predstojećeg Segvit2k hard viljuškom Bitcoin je koliko će rudari zapravo stand bi njihovog sporazuma za pokretanje softvera, a da li će oni učiniti jednostrano, posvećuje sve svoje hash moć uzroka.

Od sada, pokazatelji su samo relativne.

Dok većina rudara koji su potpisali sporazum napiše izraz "NIA" u blokovima oni proizvode, tome nije obavezujuće. Dalje, zbog semantike kako rudarski radovi, ostaje da se vidi da li će biti dovoljno mreže preći na promenu Bitcoin je pravila kako bi se eliminisala mogućnost stvaranja drugog criptocurrenci.

Bazen Problem

Lično mišljenje stranu, Zhuoer je u poslu prodaje što iznosi softvera pretplate - za BTC.Top bazen koordinaciju globalnih rudara u jedinicu pri čemu su neke nagrade koje je prikupio bilo kojeg učesnika jednako distribuira.

Dakle, iako on može imati određene stavove, Zhuoer moraju uzeti u obzir korisnike, a činjenica je priznaje.

On napominje, na primer, BTC.Top sopstvene rudarstvo stranu, kompanija planira da omogući korisnicima da "odluče da iskopava bilo novčić" ili automatski prebacuje između blockchains, okreću kompjuterske snage da bilo šta novčić je najunosniji, čak i nakon Segvit2k.

Dakle, dok je njegov um je sačinjen, on je manje jasno da li je on veruje da blockchain podela je verovatno, ili da je njegovo mišljenje je materijal o ishodu.

"Ne znam. Trebalo bi pitati Bitcoin korisnicima", rekao je on preko VeChat. "Oni odlučuju rezultat."

Haipo Jang, direktor ViaBTC, četvrte po veličini bazena miniranjem moć, su se složili, što znači da će njegov bazen samo da nude Bitcoin rudarstvo na originalnom Bitcoin lanca da počne.

"Nismo dobili uputstvo zahtev za pokretanje 2k Ako 2k preživi i korisnici ga zatraži, mi ćemo podržati oba Neka korisnici imaju izbor..", Rekao je on CoinDesk preko VeChat.

Ako izjave Zhuoer i Jang su neki pokazatelj, onda, možda ne bi bilo najbolje da vidite predložene figuresfor koliko heairanje snage će podržati Segvit2k kao u kamenu.

Takođe, na zapisnik za pravljenje rezervnih iz Segvit2k je Bitcoin rudarski bazen F2Pool, sa svojim operatorom Vang Chun govori CoinDesk u Augustthat da ne podržava sporazum Nev Iork bilo više. U vreme štampanja, F2Pool više nije "obeležavanje" za promenu u svojim blokovima.

Ipak, kao i sa radom Zhuoer je, Čun radi bazen i nije jasno da li će njegova rudari dobiti izbor da vodi verziju Bitcoin softvera po svom izboru. Čun nije odgovorila na zahteve za komentar.

Iako postoji neki presedan za sporo usvajanje novog softvera. U pri preduzimanju Bitcoin gotovine, rudarski bazeni polako otvorio do novog softvera, sa ViaBTC pokretanje opciju prvo i BTC.Top i Bitmain je AntPool slijede ubrzo nakon toga.

Nove izjave pokazuju sličan, zapanjen pristup mogao bi biti ispred.

Savesti prigovarača

Ali, kao što je navedeno u našem Ekplainer, razlika je u tome što Bitcoin gotovini želeli da napuste Bitcoin blockchain iza, dok Segvit2k se traži da svoj kod "kod Bitcoin je."

Kao takvo, sa prekidima Rollout može imati neviđene i eventualno nesigurne implikacije, stvarajući period u kojem postoje dva lanca, iako se mogu pobediti.

Ali ne slažu se svi da je jedna verzija je verovatno.

Jan Capek, direktor peta po veličini rudarskog bazena Bljuzgavica Pool, rekao je da će se usklađivanje iza Bitcoin Core Developers u njihovom odbacivanju softvera Segvit2k.

Po njegovom mišljenju, uvođenje softvera Segvit2k sigurno će "dovesti do stvaranja dva bitcoins" - jedan od njih radi na blockchain sa važećim pravilima Bitcoin, a drugi koji ima pravila koje je predložila Segvit2k pristalica.

Uprkos činjenici da su preduzeća koja podržava predlog, on vidi Segvit2k kao poslednji u trend koji je vezan da donese umanjujući povratak.

"Ja očekujem da će svaka nova viljuška imaju manji uticaj od prethodnog", rekao je on.

Takođe je primjetno da manji rudari činilo više skloni da veruju split je verovatnije. Li Nap, koji upravlja 1 petahash-vrednu rudarske opreme za rudarske bazena manji zove Kanu bazen, nazvao "događaj sa velikom mogućnošću."

Isto tako, litecoin developer 'PZ, "organizator sastanka koji je doveo do litecoin rudarima donošenja tehnologije nadogradnju u aprilu, rekao je Segvit2k" će stvoriti novu valutu. "

Konačno, Džek Liao,, direktor Lightning ASIC, kompanije iza Bitcoin zlata hard viljuškom, takođe predviđa se da će "četiri lanci" sa četiri jedinstvenim criptocurrencies verovatno preživeti novembra.

Vild card

Ipak, čini se da li Bitcoin novac je efektivno pomerio percepcije, kao blockchain ima veličinu bloka 8 MB, znatno veći od 2 MB veličine bloka Segvit2k će uvesti d'oker.

Imajući ovo u vidu, nije samo Zuoer ko primetio da voli Bitcoin gotovini Segvit2k. Roger ver, direktor Bitcoin.com, obrazovnog sajtu koji nudi rudarski bazen, rekao je da dok je "veoma Posljednji" na viljušku u kratkom roku, on je "još više Posljednji" na Bitcoin novca u dugom roku.

Inked u maju, sporazum Njujork prethodi stvaranje Bitcoin novca i tako ne izgleda da faktor koji criptocurrenci. Ali industrija posmatrači veruju da je stvaranje Bitcoin gotovine protokola i investicije koje su napravljene u njega pomerili dugoročni dugoročne strategije za rudare.

Podsećajući na velike uslove da ponekad najbolje pristajati Bitcoin igre moći, Stiven Mošer, šef prodaje i marketinga u rudarstvu čipova Canaan, smatra da, u dugoročno, rudari će podržati Segvit2k kao način da se poveća investicije u Bitcoin gotovini. Zaista, Mošer, čija kompanija prodaje čipova za rudarima velikih i malih, rekli su njegovi klijenti uglavnom imaju sklonost ka Bitcoin gotovinu, a on je primetio da ih vidi učestvuje u nagomilavanju ono što je nazvao "dugoročni infrastruktura igra."

Sve u svemu, on vidi Segvit2k viljušku kao deo nekog iza kulisa snage manevrisanju da će nastaviti da jamu rudarima protiv programera protiv preduzeća, možda u sopstvenom interesu neophodno duž po prirodi distribuiranih sistema Bitcoin je.

On je zaključio:

"U rudarskom svetu, oni veruju vrednost sledi hashrate. Više lanci iznosi više hardvera."

Ispravka: Ranija verzija ovog članka je predložio F2pool je još signalizacija za Segvit2k u svojim blokovima. Ovo je revidirana.

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Zašto su rudari uključeni u bitcoin kodne promjene?

Post Mining of criptocurrenci

Bankrupt Bitcoin Miner Alidian prodaje 218-ih rudarskih pogona

Post Mining of criptocurrenci

Preduzeća i partnerstva Širenje eksploatacije rudarskog sektora goriva

Post Mining of criptocurrenci

Amazon nagrađen patentom za cloud computing u obliku bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

BTCS podnošenje: značajna sumnja u budućnost kompanije Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin ASIC builder Terrahash menja politiku refundiranja, odbija kupca

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Best Funded Miner BitFuri podiže još 20 miliona dolara

Post Mining of criptocurrenci

Jedan od bitkoinih najvećih rudara lansira drugi bazen

Post Mining of criptocurrenci

BitFuri će oslobađati sijalice koje će bitkuin u 2018. godini

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining Hardvare Maker AMT Facing Court Preko odlaganja

Post Mining of criptocurrenci

Prostor i vreme: kako BitTorrent Creator napada napade Bitcoin-a

Post Mining of criptocurrenci

UASF Developer Revises Controversial Proposal for Scaling of Bitcoins