Istraživanja otkrivaju nedostatke dizajna u Scaling predloženju Bitcoin Unlimited | RS.democraziakmzero.org

Istraživanja otkrivaju nedostatke dizajna u Scaling predloženju Bitcoin Unlimited

Istraživanja otkrivaju nedostatke dizajna u Scaling predloženju Bitcoin Unlimited

Novi istraživački rad iz međunarodne analitičar grupe IMEC je utvrđeno da promene Bitcoin predloži implementacije softvera pod nazivom Bitcoin Neograničeno bi "uveličati efikasnost" napada na mreži.

Alternativni verzija softvera, Bitcoin Neograničeno pojavila se 2016. Kao napor istomišljenika programere i počeci koji su tražili da zameni hard-kodirane veličinu bloka Bitcoin je, centar se prostire skaliranja rasprave, sa novim konceptom pod nazivom "nastali koncenzus. "

Kao što je navedeno u našem CoinDesk Ekplainer, ideja je bila da, umesto da pravila kao blok veličine određenog direktno u kodu, čvorovi i rudari mogli biti konvergencije o pravilima Bitcoin je prirodno, koristeći slobodne tržišne principe.

Međutim, koristeći igra teorijsko modeliranje, u IMEC studifinds rudari sa ekonomskim resursima za podršku veći blokovi podataka imaju "i podsticaj i mogućnost" da natera od manjih rudare iz mreže. Istraživači su koristili dva modela kao punomoćnik za "društvenog izbora" koji su uključeni u ovaj proces donošenja odluka, testiranje kako bi se ideja da funkcioniše u oba bezbednim i izazovnim uslovima.

Konkretno, u izveštaju se kaže time što rudari i čvorišta signala oba i "prekomernu veličinu bloka" i "maksimalnu prihvatljivu veličinu bloka" kao sredstvo da se utvrdi pravila, novi napad vektori će otvoriti, suštinski puštajući rudari "namerno ose mrežu" if željeni.

"Naši rezultati. Dokazuju da viljuške desi često kada napadača veličina bloka je fleksibilan," izveštaj autori navode.

Studija na kraju zaključuje da je priroda Bitcoin rudarstvu, u kome različiti subjekti takmiče za revardsusing bazenima računarske snage, znači rudara koji su sposobni da podržava velikih blokova mogu da rade u dosluhu da natera kolege van konkurencije.

"Tokom prelaznog perioda, ljudi bi mogli emitovati različite [preterane veličine blok] da zastupa svoje željene blok veličine i prete druge rudare, ostavljajući sistem u ranjivom stanju. Štaviše, ako veličina bloka drži raste u sistemu, na kraju neke javne čvorovi će neće moći da rukuje ovim velikih blokova i decentralizovano prirodu Bitcoin je oštećen, "papir nastavlja, i dodaje:

"Drugim rečima, u BU, profit-driven priroda rudara nije u skladu sa decentralizovanom filozofijom Bitcoin je."

Čak iu odvojenim testovima gde se pretpostavljalo rudari su bili u skladu sa pravilima protokola, analiza je utvrdila da je "strateški" rudari mogli dobiti blok nagrade "neproporcionalan njihovom rudarske vlasti" i okidač "duge viljuške. Lakše i češće" nego pod ograničenja Ovaj softver je trenutni dizajn.

Na kraju krajeva, u izveštaju se zaključuje da su bezbednosne implikacije takve promene imaju "nisu detaljno analizirani."

Otvorena pitanja

Napisao istraživača Ren Zhang i Bart Preneel, papir daje osvežavajuće naučni kontekst često definisan jetkosti tehničkom delu rasprave. Mada, to je onaj koji mogućim uticajima politike pitanja kao dobro.

Potencijalni problem kritičari mogu naći sa rada je da se čini da preuzme više decentralizovano mrežu, u kojoj manji čvor posluje bi i dalje smatrati pruža dragocenu uslugu protokola. Ovo je značajan kao zagovornici većih blokova su dugo pokušavali da umanji uticaj troškova poslovanja visok čvorova.

Zaista, osnovna podela između dva tabora ideološki izgleda da njihovi stavovi o rudara i konsolidaciji čvorova, sa programerima vide ovo kao suprotnosti vrednost predlog Bitcoin, dok startup izgledalo bolje prihvataju trenda kao sporedni efekat ekonomije i biznisa.

Ipak, ostaje da se vidi samo ono što je uticaj će se, s obzirom da je mreža u blizini aktiviranje alternativni predlog. Naziva Segvit2k, predlog bi da donese segregiranog svedoka, promenu kod predložio aktuelnog razvojni tim open-source Bitcoin je.

U vreme štampanja, samo 10,75 posto čvorovi su signalizacije za Unlimited implementaciju Bitcoin, prema online izvor podataka.

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

ASIC Bitcoin Miners: Definitive Coindesk Roundup

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining je porodični posao za ovog oca i sina

Post Mining of criptocurrenci

2018 je radila ili umirala za rudnike bitkoina, ali obećanje leži napred

Post Mining of criptocurrenci

Službenik iz Njujorka sankcionisan za rudarsku bitkuinu na poslu

Post Mining of criptocurrenci

Kako je Vashington State postao bitko za bitcoin mining

Post Mining of criptocurrenci

Prostor i vreme: kako BitTorrent Creator napada napade Bitcoin-a

Post Mining of criptocurrenci

BitAngels Michael Terpin na dugom putu ispred Bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

Split ili ne Split? Bitcoin Miners ne vide sigurnost u Segvit2k viljuškama

Post Mining of criptocurrenci

BTC.com domen prodan GAVMiners za rekordnih 1,1 miliona dolara

Post Mining of criptocurrenci

DAO Kritik brani Ethereum Hard Fork kao obred prolaznosti

Post Mining of criptocurrenci

Mirai, zloglasni internet stvari vojske, može sada mina Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

Paritet traži spasilačku vilicu da povrati zamrznute milione