Prva gotovina, sad zlato? druga Bitkoinova Hard Fork je na putu | RS.democraziakmzero.org

Prva gotovina, sad zlato? druga Bitkoinova Hard Fork je na putu

Prva gotovina, sad zlato? druga Bitkoinova Hard Fork je na putu

Bitcoin, Bitcoin novcu, Bitcoin zlato?

Moglo bi biti više criptocurrencies nose ime Bitcoin ako mala grupa rudara i programera sprovede planirane viljušku na blockchain ovog meseca.

Stiled kao pobuna vrsta, Bitcoin zlato ima za cilj da prate sličan plan za lansiranje kao Bitcoin gotovine na blockchain da splitfrom Bitcoin ovog leta putem jednog "hard viljuškom." Ideja projekta je da se oslobodi poboljšani protokol, onaj koji će ospore Bitcoin gotovinu posebno, a detalji su sada počinju da dolaze u fokus.

Led Jack Liao, direktor Hong Kong, rudarske kompanije LightningASIC, Bitcoin zlato je najavljeno da pokrene 25. Oktobra, sa svojim criptocurrenci se otvara na razmenu 1. Novembra.

Ipak, dok šapat događaja tek počinju da se širi, značaj projekta pojavi za raspravu. S obzirom da Bitcoin novac proizveli na kraju manji Bitcoin mreže, da ne pominjemo criptocurrenci koji je vredan oko 12 procenata koliko Bitcoin na vreme za novinare, najviše izgleda da vidite plan kao drugog ometanja u već podijeljene zajednice.

Kao prvo, Bitcoin zlato izgleda kao da bi mogao biti još manji od Bitcoin gotovinu, barem u tome ne kao mnogi rudari izgleda da ga podrži.

U komentarima, BTC.Top osnivač Đijang Zhuoer i direktor ViaBTC Haipo Jang - dva rana prvaci Bitcoin gotovine - toliko daleko da umanji Bitcoin zlata kao beznačajan je.

'Decentralizovani ponovo'

Ali, dok su oni koji znaju mogu biti skeptičan prema Bitcoin zlato, ona ima za cilj da mnogi u zajednici može naći atraktivna: stvaranje istinski decentralizovano Bitcoin.

Pre svega, programeri iza mreže nadaju da otvori rudarstva u više učesnika zamenom algoritam rudarski Bitcoin je sa jednim koji će omogućiti da bude minirano sa grafičkim karticama. Ideja je da se napravi velike rudarima - ponekad kontroverzne figureson mreže - manje relevantnim.

"Bitcoin zlato će sprovesti promene dokaz-of-dela iz SHA256 Bitcoin ka Ekuihash, algoritam memorijskoj-teško da je ASIC otporan i optimizovan za GPU rudarstvo," objasnio je pod pseudonimom Bitcoin zlatnu developer "Tuga".

Taj plan se izlegu u Kini, dugo leglo Bitcoin rudarstva, samo dodaje još jedan sloj na priči. Liao, čija je eksploatacija hardver uglavnom fokusira na litecoin mreži, smatra se jednim od domaćem nekoliko glasove koji mogu da dovode u pitanje uspostavljeni poredak.

Ipak, Liao, brzo je ime jednog rudarske kompanije posebno, Bitmain, kao razlog da više Bitcoin korisnicima treba da podrži ideju. Rudarske kompanije koja je bila u centru Bitcoin dramaover prošle godine, kritičari su dugo tvrdili da je firma ima preveliki uticaj preko mreže.

Ipak, stvaranje mreže koja raste toliko popularan da se uklone rudarima je lakše reći nego učiniti, a neki su skeptični da će to dovesti do krajnjeg cilja koji Bitcoin zlata advokati žele.

"GPU-rudarstvo ne može da spreči centralizaciju. GPU-[tržišta] kontrolišu Nvidia i AMD," Džao dong, A criptocurrenci trgovac i investitor, tvrdio kao odgovor na plan.

Liao, međutim, tvrdi dostupnost proizvoda društava znači raspodelu hashing moć može da se razvija drugačije.

Bitcoin nepoznatih Golda

Opet, međutim, čak i projektni lideri priznaju mnogi detalji oko hard viljuškom su nejasni.

Bitcoin pseudonimom lead developer "h4k" Gold je rekao da je projekat "i dalje razvija" i detalji poput tačnoj visini bloka hard viljuškom i dalje se za diskusiju.

Prema originalnom sajtu teksta, Bitcoin zlata je čak planira inicijalnu novčića ponudu (ICO) kojim bi 1 procenat od Bitcoin zlatnika odu na developer, ali ovi detalji su od uklonjene.

Jedna stvar je jasna, iako o finansiranju: zbog prirode podele, svaki Bitcoin korisnik u tom trenutku će imati podjednak broj Bitcoin zlata u vezi sa njihovim privatnim ključem.

"To je minimalistički viljuška od Bitcoin Core bazu kodova u duhu litecoin - samo nekoliko konzervativnih modifikacije", rekao je h4k.

H4k je opisao Bitcoin zlata u više apstraktnom biološkim uslovima, tvrdeći da testira koliko dobro hard viljuške rade i ako se koristi na ekosistem.

Rekao je:

"Organizmi izvlače korist od stvaranja potomstva. Sa Bitcoin zlato nam se sprovode eksperiment da vidimo da li taj princip važi u svetu blockchains."

I to osećanje je u velikoj meri u skladu sa programerima koji su predvideli da će više Bitcoin viljuške kao Bitcoin gotovinu izlaziti u budućnosti.

Nakon Bitcoin gotovinu račva ranije ovog leta, na primer, Munja mreže programer Tadge Drija arguedthat više viljuške bi niču, ali iz drugog razloga: pare.

Sa Bitcoin zlata u radovima i drugi hard viljuškom najavljeno za novembar, čini se da se predviđanje polako postaje stvarnost.

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

$ 46k potrošeno na Rudarstvo Hardvare: Ko će isporučiti robu?

Post Mining of criptocurrenci

Mining Roundup: Multipools, Doge na Amazon EC2 i 11GH-s USB štapovima

Post Mining of criptocurrenci

Kao Bitcoin Halving pristupi, 51% Attack pitanje Resurfaces

Post Mining of criptocurrenci

Rudnici GAV-a nisu u toku Aktuelni sud u Misisipiju

Post Mining of criptocurrenci

Mining Roundup: Novi Viper testovi i Bitmainov Debut Cloud Mining Service

Post Mining of criptocurrenci

SegVit Lock-In: Šta znači tehnološki prelomac za Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

CoinDesk Mining Roundup: ROCKMINER Audit i Hobbi Hobbi Rig Far, Far Avai

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Unlimited: rudarska snaga treba da odredi tvrdu viljušku

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoinova budućnost kreće u fokus na skaliranju bitkoina 2. dan

Post Mining of criptocurrenci

Osnivač Telegrama-a: Cripto Mining Attack nije zbog nedostatka aplikacije

Post Mining of criptocurrenci

KnCMiner otkriva dodatne Titan Script ASIC specifikacije

Post Mining of criptocurrenci

Bitkainov novi spor: Objašnjeni su navodi AsicBoost