Pali rudare? Radikalne ideje koje se pojavljuju kao Bitkoin razgovor viljuške eskalira | RS.democraziakmzero.org

Pali rudare? Radikalne ideje koje se pojavljuju kao Bitkoin razgovor viljuške eskalira

Pali rudare? Radikalne ideje koje se pojavljuju kao Bitkoin razgovor viljuške eskalira

Bitcoin je u vanrednom stanju - ili, barem, zajednica misli tako.

Tenzije su visoke kao dugogodišnji skaliranja rasprave Bitcoin je eskaliralo ove nedelje, a neki rudari otvoreno govori o prisiljava mogući Bitcoin viljušku koja bi mogla dovesti do dve konkurentske novčićima.

Ako to nije dovoljno za zabrinutost, neki rudari su čak razmatraju mogući napad na starom blockchain kada su prešli na eksploziva na novom - dijalog koji je od vas zatraži u vezi sa statementsfrom razmene i drugih industrijskih počeci.

Nejasno je da li će ili se desiti, a drugi nisu užasno zabrinuta, sa nekim ide tako daleko da opiše nedavno pomamu kao pokušaj manipulacije cena.

Ali i pored svega toga, programeri izgleda da je najmanje reaguje na pritiske zajednice, stavljajući napred kreativne, ako kontroverzan, rešenja, kao što je način donošenja nadogradnje bitcointhat zavisi od ekonomije, a ne Mining bazena.

Druga ideja je čak počeo da dobija svoj oblik koji se može najbolje smatrati hitna mera bi trebalo da rudari biti ozbiljan u vezi nametanje sistema nadogradnju.

Pomisao da, ako takav nakon napada se to desi, onda programeri mogu da idu tako daleko da predloži prekidač za algoritmu Bitcoin je dokaz-of-rada koji bi hobble današnje rudara pružanjem njihov trenutni računar hardver suvišan.

Dok Bitcoin Core Developers možda neće složiti o mnogo, oni imaju averziju prema viljuške bez blizini jednoglasnu podršku. Ovaj prekidač algoritam, mada - nedavno uzimajući oblik u više formalni predlog pod nazivom Bitcoin Dokaz-of-rad Inicijative (kompletnu sa sajta i Tvitter naloga) - zahteva jedan.

Jedan programer i nazvao je "verovatno" pravac delovanja, bar u pravim okolnostima.

James Hiliard, programer i tehničar u Bitcoin rudarstvo snabdevanje kompanija BitmainVarranti, rekao CoinDesk:

"Ako dovoljno rudari bili su, recimo, viljuške Bitcoin Unlimited i napadaju lanac non-račva bez podrške zajednice onda verovatno odgovor bi bio da se promeni dokaz bez posla."

U razgovoru, Bitcoin Core Developers naglasio činjenicu da takvi razgovori su istraživački - i da su sporno to pretnja viljuškom je drugačiji od sličnih napora u prošlosti.

Ipak, čini se da su u toku da se strateško planiranje napred napori.

"Sve je na stolu", rekao je Intel Core saradnik Erik Lombrozo.

Učvrste ideju

Ideja da Bitcoin bi mogao da zameni njegov algoritam konsenzus je starija, sa Bitcoin Intel Core saradnik Luka Dashjr kodiranje se prototip za takve promene prošle godine.

"To nije ništa novo, to je neka vrsta pretpostavljene nepredviđene plana za suočavanje sa rudarima koji idu protiv želje korisnika", rekao je Hiliard.

Pored toga, koncept je uobičajeno u drugim blockchain mrežama - na primer, Ethereum planira da se prebaci sa dokaz rada za alternativu niže svojoj mapi puta.

Ali, njegova očigledna popularnost u Bitcoin može biti novi, sa nedavni događaji odaje utisak novi život. Programeri misle da, ako rudari rasipam i na kraju napadaju stare mreže (kao glasine), da bi to bilo pravo vanredna situacija da se rasporedi.

Na možda manje popularna ideja, međutim, da je mreža već je potrebna promena.

"Samo postojanje entiteta sa kontrolom nad 50% [mreže] je problem koji opravdava promenu", rekao je Dashjr.

Kao još jedan dokaz ideja se brzo razvija, Dodato pronalazač Brem Koen je ukazao outthat prebacivanje algoritam je moguće sa mekim viljuškom - a unazad kompatibilan način da se promene.

Odgovor

Ipak, uprkos podršci, to ostaje sporan ideja.

Potpredsednik upravnog odbora u blockchain tehnološke kompanije BitFuri Grupa Džordž Kikvadze je tako daleko da tveetthat svoju kompaniju bi angažuju advokate da tuži programerima koji rade na takvu promenu.

"[M] i neće štedeti sredstva", napisao je on.

Drugi su se zove programerima koji promovišu ovakav algoritam razmena licemeran, jer sam za razliku od takvih velikih Bitcoin promenama u drugim okolnostima. Ipak, pristalice ga vide kao neophodan poslednje sredstvo.

Pseudonimom Bitcoin Intel Core saradnik BTCDrak rekao CoinDesk:

"Promena PoV neće dogoditi ukoliko rudari napadaju lanac Bitcoin, da nema greške, to se neće desiti bez krize da ga opravda."

Jedan rudarstvo vođa bazen dogovoreno.

"Kao odgovor na post podeljenom napada sa namerom da ubije originalni lanac, promena PoV bi bio najbolja opcija u tom trenutku," SatoshiLabs suosnivač i direktor Marek Palatinus, koji vodi Slush Pool, tveeted.

Zaista, sada, podsticaj izgleda diskusija o potencijalnom posle fork napada, ali da li će predlog biti stavljen u igru, ostaje da se vidi.

Bolja rešenja?

Izađe malo, ETH Zurich kompjuterskih nauka Postdoc istraživač Artur Džervez je istakao da je takav viljuška, ako se koristi, da li bi samo bavi simptom onoga što je nazvao veći problem.

"[S] njegove zapravo ne reši problem rudarskih bazena ili potencijal za izgradnju ASIC. To bi bilo privremeno" lako "," rekao je on.

Gervais je ukazao na eksperimentalnim projektima koji mogu imati duži rok obećanje u borbi protiv aspekte rudarstva centralizacije. SmartPool, na primer, je bazen u procesu izgradnje koristeći Ethereum pametne ugovora. Još jedan list navodi novi zakon o rudarstvu zagonetku koja bi mogla da obeshrabri rudare iz formiranja rudarske bazene.

Ipak, neki programeri Bitcoin izgleda da želi da pošalje poruku rudara u bliskoj budućnosti.

Hiliard zaključio:

"[S] njegov je razlog zašto to nije u najboljem interesu za rudare da se založi za kontroverznu viljuškom."

Ispravka: Ranija verzija ovog teksta pogrešno Kikvadze titulu. Ovo je ispravljeno.

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Rudarski pregled: Prodaja BTC Guild-a i zaustavljanje hardvera ZeusMiner-a

Post Mining of criptocurrenci

Butterfli Labs isporučuje dugo očekivane rudnike ASIC bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin cena nastavlja da pada, prelazi marku od 200 dolara

Post Mining of criptocurrenci

Pregled: Bitcoin Vault Trezor živi do svog imena

Post Mining of criptocurrenci

Proizvodnja Giant Midea želi staviti rudnike bitkoina u kućne aparate

Post Mining of criptocurrenci

21 Inc objavljuje Bitcoin Computer za programera

Post Mining of criptocurrenci

Rudari kovanog novca uzrokovani nedostatkom sigurnosnih mina

Post Mining of criptocurrenci

Novi klasik? Protestanti već ulažu alternativne etereume

Post Mining of criptocurrenci

Prekidanje podataka o žalbama FTC-a za leptirke

Post Mining of criptocurrenci

Kineski minerali zagrevaju debatu na skaliranju Bitkoina u Hong Kongu

Post Mining of criptocurrenci

Nova kompanija Krater nudi opremu napravljenu od Avalon ASICs

Post Mining of criptocurrenci

DigitalBTC razriješi Bitcoin Mining ugovor sa Cloud Hashing