Fork Fallout? Bitkoin Split bi mogao postati legalni Mess | RS.democraziakmzero.org

Fork Fallout? Bitkoin Split bi mogao postati legalni Mess

Fork Fallout? Bitkoin Split bi mogao postati legalni Mess

Ako se Bitcoin mreža iznenada podeljena u suparničke mreže, koji negativno utiče na reorganizaciju možda neće moći da se obrate sudu za regres.

U razgovoru sa CoinDesk, pravni eksperti razmatrali više zapaženih tvrdnje da su se pojavili usred eskalacije discussionsabout potencijal Bitcoin hard viljuškom, proces kojim deo mreže mogu da migriraju na novi softver, moguće stvaranje dva odvojena blockchains - i dve Bitcoin tokena - u procesu.

U poslednjih nekoliko dana, rudari i programeri Bitcoin je pokazala sve veći odlučnost da podrži odvojene vizije za tehnologiju je put napred, u procesu, tvrdeći da su neki postupci druge strane dovesti do pravne posledice.

S jedne strane, rudari su izneli ideju da mogu tužiti developersfor promena u algoritmu konsenzusa Bitcoin je, treba da rezultira u njihovoj nemogućnosti da profitabilno posluju. S druge strane, programeri su se podrazumevaju rudari mogli da se suoče posledice treba da se ponašaju agresivno, ili zlonamerno, da poremeti jedan od dva nastalih blockchains.

Prvo i najvažnije, advokati ispitane od strane CoinDesk prijavio da je nadležnost bila verovatno pokazati najveću prepreku u bilo tužbi, s obzirom na potpuno različiti lokacije ključnih učesnika Bitcoin je.

Stiven Pallei, zastupnik u Vašingtonu, advokatska kancelarija Anderson ubijstvo, rekao CoinDesk:

"Pravni teorije nisu teži deo ovde, nadležnost je. U odsustvu izričite ugovora između nekog sa Bitcoin i neko ko može da promeni pravila, ulazite u svet podrazumijeva ugovora i nepristrasna sredstva."

Endrju Hinkes, advokat u Srbija advokatskoj firmi Berger Singerman ponudio sličnu zabrinutost.

Na obe strane, on je istakao da su sudovi ograničena geografskim, nešto što ekonomski mreže zasnovane na Internetu ujedinjeni blockchains nisu.

"Postoje samo neki ljudi koji mogu da tuže u Majamiju sudu. Sud mora da ima stvarno nadležan, a onda imati pravu osobu za tu tužbu", rekao je on.

Hinkes je nastavio da koristi primer nepoznatog programer po imenu Voldemor, poznat po svom autorstvu MimbleVimble predlog Bitcoin je, kao primer, uz napomenu da nadležnost će biti teško dokazati da ne može prvo utvrditi identitet.

"Ja ne znam ko Voldemor je. To neće biti problem. Mnogo developera su izvan SAD Ako želim da tužim tipa u Kini, gde je većina rudara su, moram da tamo tuži,." On nastavljena.

Ipak, advokati anketirani prijavio mnogo širi niz pitanja koja će predlagati takve pravne tvrdnje verovatno bi vizantijska, ako ne i nemoguće, u praksi bi trebalo da viljuškom rezultat u tužbi.

Developer rizik niska

U diskusijama, jedan trend koji se pojavio je ideja da bi rudari verovatno neće biti u stanju da tuži programerima protokola s obzirom na odsustvo definisanog ugovorom između stranaka.

Prema Marco Santori, Fintech olova u Coolei LLP, takve tvrdnje će biti zabranjena, barem u SAD.

"Čisto ekonomskih šteta, koje su jedine štete koje sam mogao zamisliti rudar patiti, potrebno je da postoji ugovor između tužioca i tuženog", rekao je on CoinDesk. "Nisam upoznat sa bilo kakvim ugovorom između rudara i programeri protokola."

Hinkes su se složili da bi nedostatak direktnog ugovora između stranaka ispasti problematično, treba rudarski grupa (kao primer) pokušavaju da tuži.

"Ovo je sve urađeno uz prećutnu razumevanje da su ove stvari mogu promeniti. Nikada nije bilo garantuje algoritam konsenzus neće promeniti. Ukratko, oni će imati teško pokušava da pronađe osobu koja obećao da," on rekao.

Evo opet, Hinkes odrastao na činjenicu da, dok se programeri mogu osloboditi novu šifru za Bitcoin mreži, oni nisu u stanju da natera nekog drugog da ga vode, što znači da se dokazuje takvu vezu da bude problematično.

Moguće opcije

Ipak, moglo bi biti opcija.

Hinkes možda ponudio najviše u dubinu procenu ovom scenariju, što ukazuje na tri potencijalne načine na koje programeri mogu biti tužen.

Među njima su tvrdnje protivpravnih smetnji (proces kojim neko ne učestvuje u postojećem ugovoru uzima namerno akciju koja je remeti), ravnopravnom Obustavljanje postupka (u formi zakona, gde stranke oslanjaju na izjave iz drugih partija) i jedan zabrana (pri čemu je sud bi eksplicitno bar zabavu sa određenim radnjama).

Od tri, Hinkes spekulišu da protivpravnih mešanje tvrdnja mogla imati najviše zasluga, iako je ponovio da nadležnost i identiteta pitanja su verovatno složenosti.

"Po propagiranje novog koda, možete reći da me direktno oštećen. Ali, vi imate da kažete da ste imali dogovor. Ako si rudar, koji je taj sporazum sa? Šta je sa investitorima? Šta oni imaju dogovor sa? ima neka pitanja tamo ", rekao je on.

Pravičan estopel, on je obrazložio, bi srušiti treba da strana koja traži regres biti u stanju da dokaže da je optuženi imao pre postojeći stav o nekom pitanju, i da je direktna promena u ovom položaju rezultirala je ekonomska šteta.

Isto tako, zabrane, rekao je on, bili su verovatno slično neefikasan, jer bi zahtevalo programerima da se nađe i služio na mestu koje može biti teško utvrditi.

Miner pretnja

Od dve grupe, advokati anketiranih izgleda da sugerišu da rudari su možda će verovatno biti odgovoran za postupke, iako su priznali to zavisi od toga kako zli može smatrati bilo koraci.

"To će zavisiti od toga šta su to zlonamerne radnje Puko kreće heširanja snagu od jednog do drugog viljuškom ne bi bilo dovoljno.", Rekao je Santori.

Ako se radnja biti dovoljno zlonameran, međutim, Hinkes napomenuti još postoje prepreke. Naime, neko od agencije za sprovođenje zakona bi trebalo da preuzme slučaj i da budu spremni da se upustim u svoje kompleksnosti na osnovu moglo biti plodonosna za buduću sudsku praksu.

On je takođe ukazao da je neizvesno presedan ovde, s obzirom da je to uobičajeno održava mišljenje da takozvana manjina blockchain (onaj koji je dovoljno mali da bude napadnuta i uzeti online) Očekuje se da će otpasti u slučaju viljuškom.

"Svaki put kada napadaju imovinu druge osobe i dalje morati da dokažu i kvalifikovali štete. Da li je lanac manjina imaju bilo koju vrednost uopšte?" upitao.

Ipak, Hinkes i Pallei predložio da, čak i ako su akcije moglo da se protumači kao kriminalac, jurisdikcija bi verovatno dokazati još jedan težak prepreku.

"Recimo da bi mogao da ubedi američkom sudu da imate pravo na oslobađanje od dažbina, nisu većina rudara obale, u Kini i na drugim mestima? Nije nemoguće, ali je malo verovatno", rekao je Pallei.

Tamo gde je volja

Ipak, neki sugerisali da je pravo količina kreativnosti (i pravo stanje) da kombinujete za delotvoran pravni slučaj.

Na primer, BakerHostetler Fintech olovo Kerol Van Cleef spekulisali da je krivično gonjenje može biti moguće, u zavisnosti od finansijskih uloga koje su uključene i u kojoj meri su stranke oštećena na bilo koji ishod.

Van Cleef rekao jednostavno:

"Postoje zakonske teorije koje mogu biti izgrađeni od postojećih zakona. I to bi mogli biti ostvareni od kreativnih advokata i klijenata sa resursima."

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Razumevanje Segvit2k: zašto Bitcoins Nekt Fork ne znači slobodan novac

Post Mining of criptocurrenci

Udruženje industrijskih industrije Bitcoin Industrije pokrenulo se u Japanu

Post Mining of criptocurrenci

Kako Ethereum Smart Contracts može zameniti menadžera rudarskog bazena

Post Mining of criptocurrenci

HashFast odbacuje neometan bankrot u sudu u San Francisku

Post Mining of criptocurrenci

Da li 51% napada na stvarnu pretnju za Bitcoin?

Post Mining of criptocurrenci

Izgraditi zeleniji bitkoin: kako smanjiti emisije ugljenika

Post Mining of criptocurrenci

Službenik iz Njujorka sankcionisan za rudarsku bitkuinu na poslu

Post Mining of criptocurrenci

Kao Bitcoin Halving pristupi, 51% Attack pitanje Resurfaces

Post Mining of criptocurrenci

Nakon porasta 1.000%, neizvesnosti oblaci Projekcije cene Etera

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin mining na solarnu energiju, DVR Malvare i Bitcoin Baron

Post Mining of criptocurrenci

Amazon počinje sa isporukom 21 Bitcoin računara

Post Mining of criptocurrenci

CriptoLabs planira Bitcoin Hardvare Vallet sa biometrijskom autentifikacijom