Bivši Bitmain čip dizajner pokušava da ukine mining Giant patenta | RS.democraziakmzero.org

Bivši Bitmain čip dizajner pokušava da ukine mining Giant patenta

Bivši Bitmain čip dizajner pokušava da ukine mining Giant patenta

Bitcoin je najkontroverzniji rudarske kompanije, Bitmain, pod pretnjom da ključnu čip patent opozvana.

Prisiljavanje pregled patenta je bivši radnik rudarske giganta Kina sa sedištem u: Bivši direktor dizajna Iang Zuoking, koji je sada osnovao rivala rudarske kompanije pod nazivom Bitevei.

Prema dokumentima pregledani i potvrđeni od CoinDesk, Zavod za intelektualnu svojinu države Kine (SIPO) nastavlja sa pregledom koji bi mogao odrediti da li Bitmain može da zaštiti svoju trenutnu tržišnu dominaciju pod štita u patentnom zahtevu.

Na osnovu podataka Sipo je, Bitmainfiled prijave patenta za "serijski kolo za napajanje, virtuelni rudarstva mašina digitalni novčića i kompjuterskog servera" u julu 2015. Godine, koja je ovlašćena 30. Marta 2016. Godine.

Prema tom dokumentu, tehnologija obezbeđuje veću efikasnost za criptocurrenci rudarske čipova, smanjenje potrošnje električne energije i troškova. Funkcija se kaže da značajno produžiti život rudara, potencijalno dovodi do sada većim povratka iz rudarskih aktivnosti.

Sa svojih proizvoda patentnih-backed, Bitmain je sada dominantna sila u Bitcoin rudarstvu. Osim snabdevanje čipova za pojedine rudara i rudarskih bazena, Bitmain takođe vodi rudarski bazen Antpool što čini 20,3 odsto globalne Bitcoin hash moći.

Milo za drago battle

Ipak, na osnovu zakona o patentima u Kini, bilo koja organizacija ili pojedinac koji se ne slaže sa određenim odobrenje patenta može podneti zahtev da se ukine, ako oni daju dokaze za svoje tvrdnje. U svom zahtevu za razmatranje, Jang tvrdi da je serijski kolo za napajanje je dugo bio u upotrebi i široko i javno dokumentovano.

Dok se vlast ne precizira vremenski okvir kada će biti doneta odluka, Jang očekuje da čuje od Sipo za oko tri meseca.

On je rekao CoinDesk:

"Ako [SIPO] stand bi prethodne odluke, možda će biti potrebno da se žali i podnese više aplikacija da oduzima sa drugim dokazima."

Ipak, Jang nisu otvorili postupak dobrovoljno, ukazao je on. Umesto toga, to je Countermove napravljen kao odgovor na tužbu koju je podneo Bitmain protiv njega, tvrdeći patenta.

Diplomirala je na Univerzitetu Tsinghua sa doktoratom iz tehničke fizike, Iang karijera je usmerena na čip dizajna, sa više od decenije rade za nekoliko hardverskih kompanija u Kini, i autorske preko 20 patenata ovlašćena Sipo.

Od 2015. Do 2016. Godine, radio je kao direktor Bitmain je dizajna, za koje vreme je podneta i odobrio Bitmain patenta. Dok njegovo ime nije bio u grupi od patentnih pronalazača, Jang je rekao da je dizajnirao AntMiner S7 i S9, dva popularna Bitcoin rudarske čipove proizvedene i isporučene od Bitmain.

Nakon njegovog odlaska iz firme, Jang započeo svoju kompaniju Bitevei, sa sedištem u Šenžen, koja proizvodi su Vhatsminer i takođe koristi serijski spoj napajanja da smanji potrošnju električne energije.

Bitmain potom tužio Bitevei za kršenje svoje patent. Prema Iang, Bitmain prvobitno tražio 26 milijardi ¥ (milijardi $ 3.8), ali je kasnije promenio zahtev za ¥ 2,6 miliona ($ 380.000) po zahtevu suda.

Kada kontaktirao CoinDesk, Bitmain nije odgovorila na zahteve za komentare na tužbe ili zahtjeva za oduzimanje svoj patent.

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Pariti Team objavljuje Postmortem na 160 miliona eura za zamrzavanje etra

Post Mining of criptocurrenci

Zima dolazi: Bitcoin mining za toplotu (i profit)

Post Mining of criptocurrenci

CloudHashing, HighBitcoin Merge Hosted Mining za formiranje PeerNova

Post Mining of criptocurrenci

Bitkainov novi spor: Objašnjeni su navodi AsicBoost

Post Mining of criptocurrenci

Hard Fork: Šta se dešava sa Ethereumom i DAO-om

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining Giant BitFuri objavljuje okruglo finansiranje od 20 miliona dolara

Post Mining of criptocurrenci

Između Rock i Hard Fork: Plan Jeff Garzik da izbegne bitkoin split

Post Mining of criptocurrenci

CoinTerra Silent Amid Navodni oblak rudarstva isplate Zamrzavanje

Post Mining of criptocurrenci

Huobi, OKCoin proslavlja kitajsku bitkuinsku industriju na vikendu Galas

Post Mining of criptocurrenci

Poljski Porezni Autoritet: Bitcoin Mining Dobitak Prema 23% PDV-u

Post Mining of criptocurrenci

GAV Miners tužba završava sa $ 340k Default Presuda

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Hard Fork? Nauka spornog zakona napreduje