5 Globalni problemi Bitcoin dokaz o radu može pomoći u rešavanju problema | RS.democraziakmzero.org

5 Globalni problemi Bitcoin dokaz o radu može pomoći u rešavanju problema

5 Globalni problemi Bitcoin dokaz o radu može pomoći u rešavanju problema

Moguće je da u odnosu na retkih metala, Bitcoin rudarstvo nije toliko štetno u smislu uticaja na životnu sredinu, ali je jasno da ne može biti bolje i efikasnije upotrebe criptocurrenci rudarskog moći od rešavanja proizvoljnih kriptografskih problema.

Ovo verovanje se može videti u velikom broju inovativnih projekata objavljenih u poslednjih nekoliko nedelja koje žele da koriste rudarski moć Bitcoin da urade sve, od čuvanja genetski materijal za arhiviranje važnih podataka.

Ovo sve važnije pitanje o budućnosti jednog od ključnih industrija Bitcoin je stigao u vreme industrijske mininghas već došao da zameni mreže pojedinih rudara koji su nekada sa pogonom na Bitcoin mreže, i velikih glasova u industriji počinju da svoje stavove o ovom pitanju slušao.

Paul Vernon, osnivača digitalne menuva sa sedištem u SAD Criptsi, nedavno je izjavio:

"To bi bilo nešto što bi bilo lepo da imamo:. Dokaz rada, gde je rad zapravo radi nešto, rešavanje problema"

Imajući ovo u vidu, hajde da pogledamo neke apstraktne i stvarnim problemima u svetu danas da bi koristi od ogromnog broja računarske snage trenutno generisan od strane Bitcoin mreže.

1. Proteini sklapanje

 Izvor: Shutterstock

Kao Bitcoin mreže, slaganje proteina, što je proces koji ima za cilj da prouči bolesti, sada zahteva prilagođene ASIC. Ali to je zbog velikog iznosa izračunavanja potrebnog za ovu naučnog procesa, a ne zbog finansijskog podsticaja, kao u Bitcoin rudarstvu.

Strukture proteina u telu, kada je nepravilno isključen, može izazvati alergije i neurodegenerativnih poremećaja. Redovno protein folding je normalno, nepravilan savijanje proteina u organizmu može dovesti do Alchajmerove bolesti i određenih oblika raka, između ostalog maladies.

Zbog toga, simulacije različitih načina da proteini mogu sklopiti obezbedi istraživačima sa brojnim uvida. To zahteva mnogo računarske snage i mogu koristiti napore distribuiranih sistema kao što je zastupala Bitcoin.

2. Osnovni brojevi

 Tri meseca primecoin grafikon. Izvor: Coinmarketcap

Prost broj je onaj koji je veći od 1 bez pozitivnih delilaca osim 1 ili sebe. Prema matematičkim principima, ne može biti beskonačan broj prostih brojeva.

To znači da i dalje ima dosta brojeva da pronađu - i to čini dobrog kandidata kao dokaz criptocurrenci rada. U stvari, postoji novčić - nazvan primecoin- koja se koristi da pronađu nove proste brojeve.

Potraga za vanzemaljskom inteligencijom, ili SETI, je mreža iz privatnog i vlada finansira projekte čiji je cilj da koriste različite naučne metode za traženje inteligentnog života.

Ovi projekti su dobro poznati po nešto što se zove | SETI @ Home, distribuirani inicijativa koja omogućava korisnicima da pomogne u pronalaženju inteligentnog života. Kada se gleda na detalje u vezi sa SETI @ Home, čovek počinje da vidi sličnosti između njega i distribuiranih sistema kao što su Bitcoin.

| SETI @ Home vodi proces se zove analiza signala u pozadini računara korisnika. Postoji preko 129.000 aktivnih korisnika koji doprinose 676 teraflopsa za računarsku moć u sistemu.

Pitanje je - koliko snage može da se stavi na posao ako | SETI osnovao sopstvenu distribuira novčić? 

4. Solarna energija

 Izvor: Solarcoin.org

Ako dokaz rada će koštati novac u pitanju električne energije, onda zašto ne dati neki podsticaj za korišćenjem obnovljivih izvora energije?

A criptocurrenci zove solarcoingrants one koji poseduju solarne uredjaje jedan novčić po megavat-sat energije stvorio, tako nagrađivanje onih koji pružaju ovaj izvor energije.

Solarcoin Fondacija planira da distribuira 99% od kovanog novca onima koji stvaraju solarnu energiju. Međutim, koncept se bori da privuče pažnju - to može biti, jer iako solarcoin je samo se distribuira solarnih vlasnicima u objektu, oni ne mogu da budu upoznati sa konceptom criptocurrenci.

Pored toga, oko 98 milijardi solarcoins se još uvijek heširani preko script dokaz algoritma rada, stvarajući trošenje o proizvodnji sistema.

Prema Coinmarketcap, solarcoin je rangiran broj 124 među svim criptocurencies, a njegova tržišna kapitalizacija je samo $ 53,166, što ukazuje novčić trenutno ima veoma nizak nivo usvajanja.

5. Klimatske promene

 Izvor: Universiti of Visconsin Eau Claire

Da li je neko veruje u globalno zagrevanje ili ne, naučnici pokušavaju da izgrade modele da vidimo šta je globalna klima može izgledati za ljude u budućnosti.

To je ambiciozan studija - nešto što zahteva mnogo računarske snage u cilju izgradnje modela koji uzimaju u obzir ogromne količine fizičkih podataka prikupljenih od strane naučnika.

Postoji nekoliko distribuirani projekti koji nastoje da reše problem predviđanja klime. Najpopularniji, pod nazivom klima @ Homeand predvodio NASA, je sakupio 28.7 gigaflopa za računarsku snagu.

Sistem koristi distribuira računare za obavljanje "matematičke jednačine koje kvantitativno opisuju kako atmosferske temperature, pritisak vazduha, vetrovima, vodenu paru, oblaci, padavine i druge faktore svi odgovori na Sunca zagrevanja površine i atmosfere Zemlje," u skladu sa klimom @ Home'S veb sajt.

Potencijalni rešenja

SETI @ home i klima @ Home projekti koriste otvoreni sistem source zove BOINC (BOINC). I tu je zapravo criptocurrenci dostupna sada da koristi boinc projekte kao dokaz rada.

To se zove gridcoin, i omogućava korisnicima da dobiju blokova nagrade od potpisivanja do korišćenje procesorske snage za BOINC projekata.

Korisnici mogu da izaberu BOINC inicijativu da žele da doprinesu - to može biti prirodna nauka, matematike ili testiranje softvera, između ostalog brojne Projekti- i biti nagrađeni za svoj deo računarskog rada.

Gridcoin koristi algoritam script da potvrdi transakcije, ali je sistem zahteva nikakvu rudar učestvuje da se pridruže BOINC projekat.

"Cilj nam je da opravda našu proizvodnju ugljen u obliku kao prvi naučni filantropski criptocurrenci," u gridcoin vebsite države.

Uslovi energije i uticaj tradicionalnog dokaz o radnom rudarstva životne sredine ne može ignorisati. ASIC čipovi za cirptocurrenci rudarstvo zahtevaju stalno rastuće količine energije, a nekada rudarski oprema je zastarela je namenjena za staro pile.

Dakle, da li je rešavanje problema u realnom svetu ili teorijske one, postoje efikasnosti dobici se vodili sa criptocurrenci dokaz rada.

Pitanje je: šta je pravo funkcija za stavljanje heširanja moć dobre svrhe?

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

SegVit Lock-In: Šta znači tehnološki prelomac za Bitcoin

Post Mining of criptocurrenci

Avalon ASIC-ov 40nm čip koji donosi Hashing Boost za manje snage

Post Mining of criptocurrenci

Zašto Big Bank konsultanti gledaju eterumovu tvrdu viljušku

Post Mining of criptocurrenci

Izgubio 136.000 dolara u Bitcoinu? Ovaj Mining Pool te traži

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Miners raspravljaju o rizicima i nagradama na Las Vegas Convention

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin ambasada pokreće u glavnom gradu Poljske

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin cena nastavlja da pada, prelazi marku od 200 dolara

Post Mining of criptocurrenci

No Fork, Bez vatre: Segvit2k čvorovi zaustavljaju napušteni Bitcoin kod

Post Mining of criptocurrenci

Bitkoin u Headlines-u: Vile-drama drame

Post Mining of criptocurrenci

Direktor AMD-a vidi izravnanje u kriptocurrentnoj rudarskoj potražnji

Post Mining of criptocurrenci

Lutrija Blockchain: Kako rudari nagrađuju

Post Mining of criptocurrenci

Bojkot Segvit2k: UASF Bitcoin-a se ne smanjuje od avgustovskog roka