Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju | RS.democraziakmzero.org

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju

Ako se pitate zašto litecoin je privlačenje novih pažnju kasno, možda nećete biti sami.

Često zanemarena alternativa criptocurrenci je usred istorijski nekarakteristično cena klasu i začaranom nastup tehničke drame koja je rival sopstveni skaliranja debatu Bitcoin je.

U stvari, novi razvoj litecoin je se možda najbolje posmatrati kao jednostavno najnovije proširenje dvogodišnjeg skaliranja rasprave Bitcoin je, pošto je kontroverza takođe vrti oko predloženi blockchain upgrade zove Odvojeno svedok.

Promena dugo-in-progress kod, pristalice kažu, može da uvede talasu promena koje bi mogli da poprave upotrebljivost Bitcoin je. Ali, neki rudari i korisnici u zajednici su protive promeni o tehničkim i političkim osnovama - činjenicu da je, nekoliko meseci posle puštanja kodeksa, je efektivno u zastoju usvajanje.

Međutim, iako Bitcoin se bori da obezbedi potrebne nivoe podrške od rudara za nadogradnju da ide preko, litecoin ima skoro reachedthe prag potreban.

Neki kažu da je odluka promena na litecoin će pomoći da signalizira da li je to bezbedno i korisno tehničke promene, ili ne. Tako, ona počinje da izgleda gotovo kao Testbed za Bitcoin. Drugi tvrde da bi mogao biti način za litecoin da postane roman mrežu, jedan sa jasnim vrednost predlog po sebi.

Ipak, ovo je bio neravan put. Jedan minut zajednica misli SegVit uskoro aktivirati, sledeći ona ne izgleda tako jasno. Na taj način, priča bi uskoro mogao da preuzme drugi red uskoro.

Ali prvo, počnimo sa osnovnim.

Brzo Istorija

Litecoin, A criptocurrenci označeni kao "srebro na Bitcoin je zlata", prvi put se pojavila u 2011. Na tehničkom nivou, to je skoro identičan Bitcoin, osim za kraće vreme blok, drugi algoritam heairanje i nekoliko drugih promena originalno dizajniran sa trgovcima na umu.

U januaru, litecoin objavio novu verziju karakteriše kod za SegVit i jedan prag za aktivaciju od 75% miner signalizacije (umesto 95% potrebnih za aktiviranje na Bitcoin mreži).

"[Z] ITH SegVit i trenutne blok skaliranja zastoj Bitcoin je, vidim potencijal za litecoin da pomogne Bitcoin probije kroz ovaj zastoj", rekao je litecoin kreator Charlie Lee u blogu.

Dalje, hashrate podrška za promenu je, najvećim delom, bio u porastu u poslednjih nekoliko meseci, nakon čega zujanje i obnovljenog interesa u altcoin.

Zašto nije SegVit aktivirana još?

Jer SegVit tveaks pravila konsenzus, menja kako čvorovi potvrdi blokova, potrebno je apsolutna većina od miner podrške za brzo i bezbedno aktivirati.

Na litecoin, ako 75% od blokova poseduju fragment koda ukazuje podršku za promenu unutar dve nedelje (poznat kao "podesimo ciljanje periodu"), a zatim brave promena u. Na tržištu je reagovanje kao njen inched ka da oznaka.

Ove nedelje, kada je podrška prešli 75%, mnogi korisnici su spekulisali da bi promena aktivirati, ali, nekoliko rudarskih bazena pomnoži svoju hashpover, obaranje podršku za period do približno 70%.

To je navelo neke dalju diskusiju o tome da li je sposobnost rudara da stavi veto na izmene koda je dobro ili loše za javne blockchains.

Šta je sledeće?

Neki korisnici litecoin su se zalagali za korisnik aktivira meke viljuškom, gde tzv ekonomija criptocurrenci je utire put za nadogradnju, nego rudarskih bazena.

Ukratko, "korisnik-aktiviran meka viljuške '(UASFs) su jedan od nekoliko vaisof gura kroz konsenzus pravila promene - Pravila su svi čvorovi moraju da se dogovore o ukoliko ne žele da budu ostavljeni na alternativnom blockchain. To je sporno jer bi to moglo da izazove mreže podelu. Još jedna mana je to što su oni potrebno više vremena da se pripremi za.

Uprkos svim nedavnim hipe, mada, teško je reći da li će SegVit ikada aktivirati na litecoin, čak i ako je blizu tome.

Ipak, neki korisnici i programeri prave planove u slučaju da čini.

Bitcoin Core Developer Džonson Lao saidthat, trebalo bi da SegVit aktivirati na litecoin, on će se prebaciti neki od njegovih napora tamo da rade na MAST, projekat koji bi mogao proširiti pametne mogućnosti ugovora o criptocurrenci je.

Lee takođe notedthat verzija Lightning mreže je takođe u radovima, što ukazuje na inovacije mogu da migriraju u litecoin treba da aktivira promenu.

LitecoinScalingSegVit

Slične vesti


Post Litecoin

Da li je jedan čovjek napravio Litecoin pad 20%?

Post Litecoin

Life after Coinbase: Može li Čarli Lee zadržati Litecinovo oživljavanje?

Post Litecoin

Između blokchain Hipe-a, jesu li još uvek mesto za Litecin?

Post Litecoin

Sastanak od 8 sati završava se s Litecoin skaliranjem

Post Litecoin

SegVit aktivacija završena, litecoin prikazuje kurs za budućnost

Post Litecoin

Litecoin uspešno aktivira SegVit

Post Litecoin

Blizu dna? Litecoin Cene konsoliduju nakon grubog septembra

Post Litecoin

Ledgerji bunara? Bitfuri i Ripple Demo Novi Tvist na Bitcoin Tech

Post Litecoin

SegVit u divljini: 4 lekcije Bitcoin mogu da se uče od Litecina

Post Litecoin

Litecoin se kreće unutar 5% svog pragma aktivacije SegVit

Post Litecoin

Litecoina cena Izgleda na severu, pored korejske jačine zvuka

Post Litecoin

Kupi Litecoin? Verovatnoća nadogradnje je pobednik trgovaca