Litiranje: će Litecoin biti prvi veliki blok sa munjom? | RS.democraziakmzero.org

Litiranje: će Litecoin biti prvi veliki blok sa munjom?

Litiranje: će Litecoin biti prvi veliki blok sa munjom?

Nova Test verzija Lightning mreže pokreće u narednim danima, obeležavanje svoj najnoviji korak ka dugo očekivani live debi.

Ali, ono što je najviše u vezi vest nije da se to događa (ideja je, na kraju krajeva, bio u radovima od 2015.), to je mesto gde će tehnologija biti raspoređeni.

Prvo zamišljen kao način da se proširi Bitcoin, Munja tek treba da ide uživo na najvećem svetskom criptocurrenci. I kao pokušaj da usvoje neophodne nadogradnju su tamo zaustavljeni, neki od programera munja je preduzimaju radnje pomeranjem rad na drugim mestima - u litecoin blockchain.

Ovo je sada moguće uglavnom zbog toga što je prošle nedelje mreža passeda tehničku nadogradnju koja se zove Odvojeno Svedok (SegVit), što ga čini prvi veliki blockchain mreža da usvoji nadogradnju, jer je predložen još u decembru 2015. (drugi manji criptocurrencies, kao što su Siscoin, imaju takođe sprovodi SegVit.)

Sada, samo nekoliko dana nakon ove prekretnice, San Francisko startup Lightning laboratorije je predstavio verziju svog softvera za testnet litecoin je.

U intervjuu, Lightning laboratorije suosnivač Elizabet Štark istakao da će softver u početku biti dostupna samo za programere. Iako, sa SegVit zaključan u, nadamo se da će korisnici moći da ga koriste za kretanje pravi novac, po prvi put nakon dovoljno testiranja izvršena.

Stark rekao CoinDesk:

"To je odličan primer Odvojene svedoka u akciji, zar ne? Litecoin zajednica radila zajedno da biste ga aktivirali, i mislim da ćemo videti prednosti, uključujući i one koje gradimo se na Lightning."

Na ovaj način, Štark sada očekuje da će aktiviranje pomoći pokazati zašto se veruje SegVit je fiksna za transakcije kovnost da bude tako važan za Bitcoin.

Kao takav, vest je najnovija da unapredi veći narativ koji pronalazi litecoin isu vrednost koju usled skaliranja rasprave Bitcoin je. Ovaj potez je i najnoviji za Lightning Labs, za pokretanje prvobitno suosnivač autori Lightning belom papiru, Joseph Poon i Tadge Drija, iako su sada prešli na druge mogućnosti.

Easi smena

Među nekolicinom Munja mreže implementacije koji rade na Bitcoin testnet, jedan, poznatog kao LND (za Lightning Netvork demon), sada je napravljen u skladu sa oba Bitcoin i litecoin.

"Mi smo omogućava litecoin spojiti u njega", objasnio je Štark.

Lightning laboratorije programer Olaoluva Osuntokun primetio da na Bitcoin, LND je kompatibilan sa jednim od nekoliko alternativnih Bitcoin implementacije, btcd, koji je napisan na Go. Dakle, pored izrade litecoin specifične dopune LND softvera, tim je podržao preko verziju ovog softvera za litecoin.

Ali samo zato što programeri lako može pomeriti u njihov rad, to ne znači da živi Munja će biti gore i trčanje na litecoin uskoro. Još uvek postoji nešto više od nedelju dana da ide, ili oko 6.000 blokova u vreme izveštavanja, pre nego što će SegVit aktivirati na mreži.

Zaista, Štark ne očekuje da će verzija koja uskoro biti spreman za glavnu litecoin mreži, mada je ona govorila Lighting laboratorije radi ka tom cilju.

Litecoin tvorca Charlie Lee, sa druge strane, bio je veoma optimističan u vezi sa rokovima za nadogradnju.

". Ubrzo nakon SegVit aktivira na Litecoin, ja očekujem da će ljudi moći da šalju realne vrednosti preko Lightning mreže na Litecoin Ovo će motivisati programerima da izgrade the Lightning infrastrukturu i novčanike", rekao je on, dodajući:

"Dakle, u vreme SegVit se aktivira na Bitcoin, Munja mreža će biti spreman za mainstream usvajanje!"

Osuntokun dalje pomenuo da, pored poboljšanja Lightning protokol, postoji veliki broj karakteristika koje bi želeo da dodate litecoin, uključujući i blok istraživača.

Testno za Bitcoin?

Ipak, u tehnologiji, uvek je dugo to-do lista.

Najmanje jedna Munja mreža pokretanja, ACINK, takođe je testiran Lightning mreži na litecoin. Kasnije, ona je otkrila svoj zaključak da od Bitcoin i litecoin su toliko slični, promena ne zahteva jako mnogo promena.

Ipak, Pjer-Mari Padiou, direktor Munja mreže pokretanja ACINK, takođe tvrdi da je i dalje bi moglo da potraje za raspoređivanje na glavnom litecoin mreže.

"Rezultati su veoma ohrabrujući, ali to ne znači da je Munja mreža je spremna za udarnim terminima na litecoin", rekao je on. "Nije na Bitcoin, ili, čak i ako smo blizu."

Zbog toga, tim je fokusirana na završnu verziju Lightning mreže za Bitcoin, rekao je on.

"Naš neposredni cilj je i dalje da završi prvu verziju, i da postigne potpunu kompatibilnost sa ostalim implementacije. Verujemo da je ovo najbolji način da se izgradi visok kvalitet, bezbedna i upotrebljiva Munja Netvork", rekao je Padiou.

To ne znači da litecoin nije mogao da igra ulogu ovde.

On je zaključio:

"Kada se to uradi, litecoin može poslužiti kao realan Testbed za Lightning mreži sve dok SegVit aktivira na Bitcoin."

Stark izgledalo agnostik na mestu litecoin isključivo sa koje se pruža Testbed za Bitcoin, uz napomenu da su neki u zajednici izrazio je isto mišljenje.

"Videćemo da li se to desi", rekla je ona.

Correction: Lightning Labs je odloženo lansiranje. Članak je shodno tome ispravljena.

LitecoinLightning NetvorkSegVit

Slične vesti


Post Litecoin

Litecoin cena Mirrors Bitcoins Nitke nakon Novosti u Kini

Post Litecoin

Kleiner Perkins Fond razotkriva Edgecoin, Blockchain za pokretanje osnivača

Post Litecoin

Litecoin se kreće unutar 5% svog pragma aktivacije SegVit

Post Litecoin

Litecina cena hirurgija Skoro 400% u 3 dana do $ 48

Post Litecoin

Litecoin uspešno aktivira SegVit

Post Litecoin

Criptocurrenci Auroracoin dati svakoj osobi na Islandu

Post Litecoin

Litecoina cena Izgleda na severu, pored korejske jačine zvuka

Post Litecoin

Fitch: Regulativa bi mogla da ubije Bitkoina svog lov-cost apela

Post Litecoin

CoinMKT altcurrenci razmjenjuje javnu beta koja će se pojaviti sljedeće nedjelje

Post Litecoin

SegVit u divljini: 4 lekcije Bitcoin mogu da se uče od Litecina

Post Litecoin

Kako započeti litecoin

Post Litecoin

Da li je jedan čovjek napravio Litecoin pad 20%?