Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje | RS.democraziakmzero.org

Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje

Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje

U eri kada su blockchain nadogradnje je definisan po godinama intelektualne borbe, nova prekretnica je postavljen da pruži oštar kontrast na taj narativ.

Zabrana bilo neočekivanih zastoja, visoko predviđa promene kod je postavljen za zaključavanje-u na javnom litecoin blockchaintodai. Sa uvođenjem Odvojene svedoka (SegVit), litecoin, četvrte po veličini criptocurrenci po tržišnoj kapom, trebalo bi da vidite podsticaj u svojstvu njegovog trenutno ograničen transakcije protok, između ostalih promena u njenom protokolu.

Dodavanje uticaj na vestima je kontekst u kome ova nadogradnja odvija.

SegVit je u srcu skaliranja rasprave Bitcoin je od kada je prvi put predložio krajem 2015. Na tu mrežu, rudari su bili oklevaju da podrže promene za tehničkih i političkih razloga, i kao takav, korisnici pozivaju da testiramo tehnologija na litecoinas način kako bi se utvrdilo da li se odnosi važe.

Pošto SegVit potencijalno mogao da utre put za tehnologije koje proširiti vrednost predlog criptocurrencies, ovaj potez ka prihvatanju nadogradnju je raspirila uzbuđenje oko obično manje popularne criptocurrenci. Litecoin cena je gotovo utrostručio od kraja marta, kao rezultat.

Ali, šta je problem? Zašto su neki u zajednici, tako željan da vidi promenu?

Direktor Litecoin Fondacija Franklin Ričards tvrdi da je nadogradnja može otvoriti put za druge tehnologije da se testira na živo platformi, kao što je dugo predložili Lightning mreže i bočnim lancima - a osećanja izraženog od rudarski bazen F2Pool operatera Vang Chun kada kontaktirao CoinDesk.

I, baš čudno, neki ga vide kao način da se krene napred skaliranja debatu Bitcoin je, čak i ako je nejasno kako tačno da može da se desi.

Neposredni uticaj

Pošto su pravila su kodirani u litecoin, promena će se zaključati-u, kada 75% od blokova tokom dve nedelje imaju fragment koda obeležavanje podrške SegVit.

Ako je definisane tačke (blok 1193472), 75% su i dalje obeležavanje podršku, onda je promena kod će aktivirati, što SegVit stalni komad litecoin mreže.

U vreme štampanja, ova odluka je otprilike 600 blokova dalje.

Nakon toga, postoje dve nedelje ili tako da se pre promena zvanično aktivira da bi novčanike i korisnicima dovoljno vremena da se donese promenu. Ovaj proces je prvobitno opisan u BIP 9, specifikacijom koji prikazuje trenutno favorizovanog postupak pravljenja konsenzusa nivou izmene Bitcoin.

Dalje, to je unazad kompatibilan promena, pa litecoin usluge ne treba da unaprede da podrže transakcije ako ne žele. I, možda delimično zato što obim litecoin transakcija je i dalje niska, novčanici ne izgleda da u žurbi da to uradi.

"LiteVault može da podrži stvaranje SegVit adresa u budućnosti, ako je potražnja za njima postoji. I u tom trenutku, LiteVault će se nadograditi da bi mogao da potroši od tih SegVit adrese", rekao je portparol za popularni litecoin novčaniku.

On je dodao da, koliko on zna, nema novčanici trenutno podržavaju SegVit stilu transakcije.

Munje Mreža previše?

Veći posledice promene su malo duži rok.

Kao prvo, izgleda verovatno da će se do-i-radi verzija Lightning mreže biti raspoređeni na litecoin, što znači još jedan skaliranja rešenje je prvobitno dizajniran za Bitcoin mogu da vide uživo testiranje na manjem mreži.

Litecoin stvaralac Čarli Li je rekao da je radio sa Lightning Labs o mogućnosti.

U međuvremenu, još jedan Munja Mreža za pokretanje ACINK nedavno testirali svoju verziju najvišeg sloja mreže na litecoin. On je primetio da, pošto je criptocurrenci je veoma slična na tehničkom nivou na Bitcoin, skoro radi "out of the bok".

Ove vrste razvoja mogu dah novi život u criptocurrenci, jer, uprkos tome što je među prvih pet criptocurrencies za neko vreme, litecoin je sve osim neplodne oblasti inovacija za neko vreme. (F2pool je Čun, na primer, čak toliko daleko da se našali da litecoin nema programerima je.)

Podrška zajednice

Za sada, izgleda su verovatno poslednji minute folije na plan zbog konsenzusa iz rudara. Čak i rudarskih preduzeća koja čvrsto protive SegVit na Bitcoin (ViaBTC i Bitmain) su ukazali da planiraju da nastave da podržavaju plan.

The Litecoin Fondacije Ričards tvrdi da litecoin korisnika "jednoglasno" za promjenu kod, kao i da su "politika postoji zaista samo na Bitcoin", navodeći:

"Ako postoji bilo kakva sumnja da je ono što korisnici žele, onda je potpuno iskoreniti, kao i protiv SegVit bazeni su nadogradnju da podrže SegVit pod pritiskom."

Ipak, SegVit je dizajniran da pomogne da se proširi obim transakcija, i, dok ovo može izgledati potrebne za Bitcoin sada (od blokovi se popunjavaju), ironično, nije baš neophodno za litecoin. U vreme novinare, criptocurrenci ima oko jedne petine zapremine transakcija posmatrane sa Bitcoin.

Dakle, da li je stvarno potreban kapacitet pojačanje transakcije? Neki, uključujući i Charlie Lee, da ga uramljena više kao korak ka usvajanju SegVit na Bitcoin.

Džek Liao,, direktor litecoin rudarske hardvera programera LightningAsic, na primer, priznao da CoinDesk da očekuje da će nadogradnja da uradi "ništa" za litecoin ekonomiju.

"Ali to može da što je pre moguće gurnuti Bitcoin zajednicu da aktivno SegVit", rekao je on.

Henri Brade, direktor investicija platforme Prasos, dodao da bi to moglo označiti prvi put da će drugi altcoin raditi kao tehnički Testbed za Bitcoin promena.

On je dalje predložio da, ukoliko SegVit dokaže da je bezbedna, ona će staviti veći pritisak na Bitcoin rudarskim bazenima za usvajanje promene.

On je zaključio:

"U najmanju ruku, mnogo ljudi se nadaju da hoće. Ima puno frustracije o celom problemu."

Slične vesti


Post Litecoin

Blizu dna? Litecoin Cene konsoliduju nakon grubog septembra

Post Litecoin

Sastanak od 8 sati završava se s Litecoin skaliranjem

Post Litecoin

Auroracoin Airdrop: da li će Island obeloditi nacionalnu digitalnu valutu?

Post Litecoin

Kupi Litecoin? Verovatnoća nadogradnje je pobednik trgovaca

Post Litecoin

Bitcoin treba da bude pristupačniji za osobe sa oštećenim vidom

Post Litecoin

Litecoin se kreće unutar 5% svog pragma aktivacije SegVit

Post Litecoin

Poboljšanje interoperabilnosti: Ripple šalje blokchain transakciju u 7 knjiga

Post Litecoin

Da li je jedan čovjek napravio Litecoin pad 20%?

Post Litecoin

Litecoin uspešno aktivira SegVit

Post Litecoin

Life after Coinbase: Može li Čarli Lee zadržati Litecinovo oživljavanje?

Post Litecoin

BTC Kina će Drop Drop Bitcoin Tarife do 0%

Post Litecoin

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju