Rudnici zasnovani na skriptovima i nova kriptocutna trka za oružje | RS.democraziakmzero.org

Rudnici zasnovani na skriptovima i nova kriptocutna trka za oružje

Rudnici zasnovani na skriptovima i nova kriptocutna trka za oružje

Proizvođači planiraju da isporuče script zasnovan na opremu koja će ubrzati rudarstvo i smanjenje nadzemnih za algoritam alternativne criptocurrenci. Može li ovo gorivo za sledeću trku u naoružanju criptocurrenci?

Većina criptocurrencies da su minirana kompjuteri koriste "dokaz rada" algoritam, dizajniran da ih dokažu da su uložili računarska snaga za proizvodnju novca. Bitcoin koristi SHA-256, ali mnogi alternativni kovanice (altcoins) koriste drugi sistem, nazvan script.

Jedna od najvećih razlika između script i SHA-256 je da je bivši teško oslanja na računarske resurse osim iz procesorske jedinice same, posebno memorije. Nasuprot tome, SHA-256 digitalni ne. To otežava sistemi script zasnovane da pojačaju i koriste mnogo računarske snage, jer bi morali da koriste proporcionalnu količinu memorije, a to je skupo.

"To otežava pokretanje mnogo slučajeva script paralelno u grafičku karticu, na primer", kaže Čarls Li, pronalazač litecoin, dodajući:

"To takođe znači da će troškovi proizvodnja script ASICS biti znatno skuplje nego SHA-256 Asics."

Ipak, neke kompanije su počele da tout hardver posvećen rudarskim kovanice script na bazi kao što je Li je. Jedan od njih je Cripto Industries, sa sedištem u Londonu, Velika Britanija. To će uskoro pokrenuti pred-porudžbine za tri različita kutije: Isis, A 1MH / sek jedinica, 5MH / sek Oziris, a 10MH / sek Horus.

Mike Kular, suosnivač kompanije, radila kao menadžer marketinga pre odlaska svoj posao u trgovini coins puno radno vreme. On je rudarstvo SHA-256 i novčiće script bazi sa postavkom 20-GPU, ali je ga je košta £ 600 mesečno, rekao je on.

"Ono što je važno je efikasnost energije dajete mašinu", rekao je Kular. "Dobićeš 2-300% veća energetska efikasnost koristeći naše mašine."

Cripto Industries 'rudarski jedinice su zasnovane na FPGA (FPGA) čipova, iz Ksilink, i da će isporučiti najgoreg slučaja potrošnju od 150V, 750V, i 1.5KV odnosno, prema kompanije spec listova.

Memorija

Međutim, zahtevi dati script je, moć nije jedini presudan parametar. Memorija je takođe važno. Propusni opseg memorije je funkcija koliko postoji ulaz / izlaz (IO) igle na čipovima, kaže Kular. U FGPAs, kao iu ASICS, proces čvor (veličina tranzistora, koji upravlja koliko će logičkih kola stane na parčetu silikona) su i dalje, važni, ali oni nisu toliko važni kao i Bitcoin. "Vrata nisu komandant faktor Radi se o I. / O igle", rekao je Kular, dodajući da će FGPA ploče imaju memorijski protok od 24.8GB / sec po ploči.

Cripto Industries 'sistemi imaće višestruke ploče, kontrolisane od strane Raspberri Pi. Ovo će pokrenuti modifikovanu verziju CGMiner rudarskog softvera otvorenog koda, modifikovani da rade sa script rudarskom softveru na FPGA. Korisnici će moći da pristupe preko pretraživača, ili postavljaju svoje konfiguracije preko Preformatirani tekstualni dokument na USB stick.

Firma će biti otpuštanja podršku za različite kovanice script na bazi preko update firmvare-a tokom vremena, ali će početi sa mogućnošću za prebacivanje između Litecoin i Feathercoin, ali se nada da će imati 30-40 različite valute u roku od mesec dana od prvog pošiljke, i kaže da je veoma blizu uzimanje Porudžbine u pretprodaji.

Postoje druge kompanije planiraju da nude specijalni script na bazi rudarske hardver. ASICs može biti teško da se sprovede za script, ali nisu nemoguće. Lee je rekao:

": ASIC ne mora da rudarstva priuštiti. To je zapravo suprotno.: ASIC čini tako da svako može da kupi rudarstvo hardver i pokrenite ga."

"Problem je veliki igrači mogu priuštiti da kupi milion dolara vredne rudarske opreme jeftinije od malih igrača Dakle, da bi proturi male igrače od Bitcoin / litecoin rudarstvo je u osnovi trka u naoružanju.", Dodao je on.

Tu su i neke ASIC rudari u delima. Script Asic Međunarodni (DRI), koja listedon CriptoStocks prošle nedelje, REtooled svoj prvi dizajn pre nego što je Price, kreće od onoga što se zove "GPU Technologi konverzija" to što piše je ASIC dizajn. To će ponuditi svoju prvobitnu jedinica 1 mašine, kao "minis", na 2.5MH / sec, u skladu sa svojim poruka na Criptostocks sajtu, za £ 800. Nove jedinica 1 jedinica treba da ponudi 5MH / sec za £ 1,500, prema svom sajtu.

Zatim, tu je Alpha Technologies, ​​koji nisu odgovorili mailove iz CoinDesk, ali koji je prešao iz ideje o stavljanju GPU čipova u kutiji na FGPA (iako je njegov sajt i to ASIC zove). On se poziva na 5MH / sec na 200 vati.

Nijedan od ovih kompanija su shipped, međutim, i pored svojih online obećanjima o pouzdanosti, oni nemaju istoriju. Ali KnCMinerdoes. Kompanija, koja je već isporučuje svoje Bitcoin ASIC rudara, ima planove za rudarske proizvod script bazi. Ali, malo se zna o tome još. "Ne možemo još da mnogi od tih detalja javnih jer nismo završili dizajn," rekao je suosnivač Sem Kol CoinDesk.

Bilo takers?

Pitanje je, ko će kupiti ove rudare? Da li su ovi altcoins, (sa litecoinbeing najviše snažno uspostavljena), će biti dovoljno popularan da podstakne ljude da investiraju u više rudarskom hardver?

"Će Rast litecoin sledi da od Bitcoin Postoji nekoliko koraka na tom putu do velikih trgovaca će početi podržava litecoin.", Rekao je Li, dodajući da će uzeti procesor plaćanja za podršku litecoin. "Ali, pre nego što bi to, potreban im je način za razmenu litecoins za različite valute. Dakle, to znači da treba da postoji podrška velikih centrala da se obezbedi likvidnost."

On se nada da Mt. Gokvill ispuni na svom zavet da uvede litecoin podrške, a takođe nada za slične poteze iz Bitstampand BTC Kine. "Dakle, vrlo brzo, litecoin će prvi veliki korak ka trgovac podršku."

Script na bazi rudari može biti relativno nova stvar, ali se u rano i uzimajući kocku mogli isplatiti, ako litecoin dobiti solidan trgovac i plaćanje infrastrukture, i počinje da skine. Sada, hash stopa litecoin je oko 25GH / sec, što znači da ćeš morati da kupi 25 velikih Horus kutije Cripto Industries "(i platiti 37.5Kv) da 1% od mreže vlasti.

Litecoin nije jedini script zasnovan novčić tamo, ali je najviše uspostavljena. Ako litecoins su prodavali na premiju, kupovina rudar može biti lakše neposredni predlog za kupce. Međutim, to valuta je stalno pala u priceagainst BTC od početka jula, a nije uradila dobro u odnosu na dolar ni.

Međutim, oni koji se kupiti sada mogu da se nadaju da su spremni da miniraju kada je cena vraća nazad. A u međuvremenu, oni će imati mogućnost da mijenjaju litecoin i drugih kovanica script bazi. Kada pre-orders otvori za ove sisteme, biće zanimljivo pratiti potražnju.

Slične vesti


Post Litecoin

Blizu dna? Litecoin Cene konsoliduju nakon grubog septembra

Post Litecoin

Litecoina cena Izgleda na severu, pored korejske jačine zvuka

Post Litecoin

Litecoin uspešno aktivira SegVit

Post Litecoin

Ledgerji bunara? Bitfuri i Ripple Demo Novi Tvist na Bitcoin Tech

Post Litecoin

Litecoin cena se povlači iz svih vremenskih visina, ali je 100 dolara u dosegu?

Post Litecoin

Kupi Litecoin? Verovatnoća nadogradnje je pobednik trgovaca

Post Litecoin

Bitcoin treba da bude pristupačniji za osobe sa oštećenim vidom

Post Litecoin

Pratite lidera: Analiziranje korelacionih korelacija cijena

Post Litecoin

Scaling revisited: Šta ako Bigcoin veliki problem predstavlja njegovu veliku snagu?

Post Litecoin

Fitch: Regulativa bi mogla da ubije Bitkoina svog lov-cost apela

Post Litecoin

Poni Botnet Virus ukrala $ 220k od 30 vrsta digitalnih novčanica

Post Litecoin

SegVit aktivacija završena, litecoin prikazuje kurs za budućnost