Poni Botnet Virus ukrala $ 220k od 30 vrsta digitalnih novčanica | RS.democraziakmzero.org

Poni Botnet Virus ukrala $ 220k od 30 vrsta digitalnih novčanica

Poni Botnet Virus ukrala $ 220k od 30 vrsta digitalnih novčanica

U ono što se zove jedan od najambicioznijih ciberattacks utiču na virtuelnu valutu do danas, Čikago-usluge zasnovane IT bezbednosti provajder Trustvave je otkrila da je cribercrime prsten poznat kao Poni botnet koristi Trojan virusa da ukrade od 30 vrsta digitalnih valutni novčanika.

Trustvaveresearchers utvrdio da su akreditacije za oko 700.000 Digital Vallet, e-mail i desktop naloga ugrožena, a da do $ 220,000had ukradeno od 85 digitalnih štednje novčanike kao u vreme pisanja ovog teksta.

Ziv Mador, direktor istraživanja bezbednosti na TRUSTVAVE, rekao CoinDesk da potrošačke i trgovačke novčanici su bili oštećeni, i da su bitcoins, litecoins, primecoins i feathercoins je ukradeno u napadu.

Ali, ono što čini Poni Botnet jedinstven, Mador rekao je širina njenog napada:

"Nova stvar u vezi ove žalbe je da je široko rasprostranjena. Poni Malvare odnose na stotine hiljada mašina i skenirana za digitalne novčanike od 30 virtuelnih valuta na tim računarima".

TRUSTVAVE ukazuje da, dok je napad je uporno mesecima, odjednom prestao 24. Februara. Međutim, u razgovoru sa drugih medija, Trustvave suggestedit veruje da ciber-kriminalnih mreža još uvek radi.

Preliminarni podaci

Mador ukazuje na to da Trustvave je nakon Poni botnet od septembra 2013. Godine zvaničnik kompanije blog na POSTON nalazi otkrio da virtuelne valute nisu bili jedini digitalni sredstva napadnuta, kao 600.000 vebsite akreditive za prijavljivanje su ukradeni od strane grupe do danas.

Od $ 220,000 Ukupna predstavlja maksimalni iznos ukraden, kao nekad sajber-kriminalci su dobili korisnika vallet.dat fajl, Trustvave istakao da obe strane dele datoteku i da je pravi vlasnik je nemoguće otkriti.

Krađa ukupna potvrdio do sada obuhvata 335 bitcoins, 280 litecoins, 33 primecoins i 46 feathercoins. TRUSTVAVE daje potpunu listu ugroženih valuta, kao i dijagrame koji detalj na koordinirane napore napada Poni Botnet je u svom blogu.

Stolen lozinke na svim pogođenim digitalne imovine - ne samo digitalni valuta novčanici - su najčešće preuzeto od potrošača u Nemačkoj, Poljskoj i Italiji, sa oko 50% od ukradenih lozinki poreklom na ovim lokacijama.

Zaštita svoj novčanik od napada

TRUSTVAVE istakao da Poni Botnet verovatno naći virtuelni novčanici atraktivna, imajući u vidu njihove urođene osobine koje omogućavaju trajnih transakcija, i lakoću sa kojom valute se mogu zameniti za fiat.

Ipak, relativno jednostavne zaštite može zaustaviti virus Poni botnet je. Said Mador:

"Ako oni koriste tu opciju i šifriranje svoje novčanike sa jakim ključem, onda bi trebalo da bude u redu, čak i ako malvare trebalo da zarazi digitalni novčanik, Botnet ne bi bio u stanju da generiše transakcije iz tog novčanika."

Oni koji veruju novčanik možda ugrožen od strane napada može koristiti besplatnu alatku dane od Trustvavethat pretragama za pogođene novčanike javnih ključeva.

FeathercoinLitecoinPrimecoin

Slične vesti


Post Litecoin

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju

Post Litecoin

Besplatan Multi-Signature API može pomoći u poboljšanju Bitcoin bezbednosti aplikacija

Post Litecoin

CoinMKT altcurrenci razmjenjuje javnu beta koja će se pojaviti sljedeće nedjelje

Post Litecoin

Litecoin cena Mirrors Bitcoins Nitke nakon Novosti u Kini

Post Litecoin

Litecoina cena Izgleda na severu, pored korejske jačine zvuka

Post Litecoin

Auroracoin Airdrop: da li će Island obeloditi nacionalnu digitalnu valutu?

Post Litecoin

Višestruki investitori otkrivaju koliko su bikovi u bitkoinu

Post Litecoin

Bitcoin treba da bude pristupačniji za osobe sa oštećenim vidom

Post Litecoin

Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje

Post Litecoin

Litecina cena hirurgija Skoro 400% u 3 dana do $ 48

Post Litecoin

Life after Coinbase: Može li Čarli Lee zadržati Litecinovo oživljavanje?

Post Litecoin

Da li je Litecoin nova Bitcoin alternativa za investitore?