Poljski bitcoin razmjena Bidektreme.pl Hacked, Bitcoin novčanik ispraznjen | RS.democraziakmzero.org

Poljski bitcoin razmjena Bidektreme.pl Hacked, Bitcoin novčanik ispraznjen

Poljski bitcoin razmjena Bidektreme.pl Hacked, Bitcoin novčanik ispraznjen

Poljske digitalni menjačnica Bidektreme.pl je hakovan i Bitcoin i litecoin novčanike svojih kupaca su ispražnjena.

U saopštenju objavljenom na svojoj internet stranici, platforma je rekao da je odlučio da privremeno obustavi sve aktivnosti dok se stvar ne reši. Incident je prijavljen organima za sprovođenje zakona, saopštila je ta kompanija.

Iznos digitalnog novca ukradenog nije objavljeno je na platformi, koja je osnovana 2013. Godine.

Lokalni posmatrači kažu da je napad mogao da ugrozi razvoj Poljske Bitcoin tržištu, iako Bitcoin trgovanje postaje sve popularniji u Polandand broj kompanija koje prihvataju plaćanje za usluge i robu u bitcoins se stalno raste.

Ovaj incident, koji se dogodio 18. Novembra, sledi sličan napad koji se dogodio nedelju dana ranije u Češkoj.

Češka Bitcoin ekchange Bitcash.czvas hakovan i novčanike do 4.000 kupaca su ispražnjene, nakon čega sajt kompanije je zatvorena.

U saopštenju iz Bidektreme.pl said:

"Ako [digitalni valuta] biti vraćena, ona će biti vraćen korisnicima u skladu sa stanjem od 17. Novembra 2013. Godine sredstava korisnicima" koji su deponovana na bankovne račune na platformi su bezbedni. "

Mariusz Pilas, izvršni direktor Magnus Ltd, koja je vlasnik Bidektreme.pl, objavio izjavu u kojoj je otkrio da su razvojni planovi Platforma je stavljen na čekanje nakon napada.

"Duboko žalim što je potrebno je da privremeno obustavi platformu Bidektreme.pl čiji [tržište] potencijal bio razvija na impresivnih stopom rasta", rekao je Pilas. "To je izazvalo veliki finansijski gubitak za nas."

U svojoj izjavi, izvršni direktor kaže da njegova kompanija je počela da se vrate sredstva koja svojim korisnicima deponovane u (PLN) na bankovni račun platforme.

Prema izvršnom direktoru Magnus doo ima ukupnu vrednost koja prelazi budžet Bidektreme.pl i "mnogo puta" vrednost ukradenog digitalne valute. Pilas dodao:

"Magnus doo uspešno izvođenje visok budžet projekti sufinansira Evropska unija za javne subjekte, i uživa njihovo poverenje."

Kompanija sa sedištem u gradu Olsztin, Poljske, koja se nalazi na severoistoku zemlje. Odeljenje za privredni kriminal Opštinskog policije u Olsztin trenutno istražuje slučaj, rekao je Pilas.

Prema sajtu kompanije Magnus razvija obuku i obrazovne projekte za starije i nezaposlenih. Njegove druge oblasti aktivnosti obuhvataju savjetodavne usluge, oporavak dug i obrazovnih usluga.

U međuvremenu, rukovanje slučaja može se dodatno komplikuje činjenicom da je pitanje pravnog statusa Bitcoin je još nije rešen u Poljskoj.

U dokumentu Politika potpisali pomoćnik ministra zemlje finansija Vojciech Kovalczik i objavljen u julu opisuje stav ministarstva o korišćenju bitcoins u finansijskim transakcijama izvršenih u poljskom tržištu.

U dokumentu se navodi da je, prema poljskom zakonu, bitcoins ne može smatrati valutu, jer trenutno ne univerzalno tretiraju kao valute od strane Poljaka.

Uprkos tome, transakcije koje se obavljaju u bitcoins ipak podliježu oporezivanju, saopštilo je ministarstvo.

Lokalne vesti dnevno Gazeta Viborcza prijavio da je, pre napada na sajtu kompanije, Bidektreme.pl je drugi po veličini digitalni menjačnica platforma u Poljskoj.

Prema podacima dobijenim od Bitcoinchartson 20. Novembra, Bidektreme.pl imala obim 199.71 BTC i 186,469 PLN ($ 59,670) je 30 dana. Obim Platforma je šest meseci bio je 540,48 BTC-a 315,777 PLN ($ 101.048).

U poređenju, prema istom izvoru, lokalni Bitcoin razmena Bitcurek.pl imao 20. Novembra obim 37,955 BTC i 42.48m PLN ($ 13.6m) je 30 dana.

Postavite u 2012, Bitcurek.pl upravlja lokalna firma Digital budućnost, sa sedištem u gradu Lođu, u Poljskoj.

Ovaj incident nije prvi slučaj velikog gubitka Bitcoin u Poljskoj.

U julu 2011. Godine, korisnici lokalni Bitcoin ekchange Bitomat.pl izgubila svu svoju digitalnu valutu zbog kvara sistema koji izbrisao sve podatke korisnika sa serverom platforme, što dovodi do gubitka nekih 17.000 bitcoins.

Sajt je potom zatvorena i njen domen preuzeo Mt. Gok.

Sticanje dozvolio biznis Tokio sedištem u da postane glavni igrač u nakon što su migrirali račune Bitomat.pl je korisničkih u svom sistemu.

Pre incidenta, veruje se da treći po veličini u svetu Bitcoin razmena u to vreme bio je poljski sajt.

HackingLitecoinPoland

Slične vesti


Post Litecoin

Life after Coinbase: Može li Čarli Lee zadržati Litecinovo oživljavanje?

Post Litecoin

Litecoina cena šiljaja 10% kao Coinbase Ekchange Isključuje trgovanje

Post Litecoin

Ledgerji bunara? Bitfuri i Ripple Demo Novi Tvist na Bitcoin Tech

Post Litecoin

Litecoin uspešno aktivira SegVit

Post Litecoin

Kleiner Perkins Fond razotkriva Edgecoin, Blockchain za pokretanje osnivača

Post Litecoin

Blizu dna? Litecoin Cene konsoliduju nakon grubog septembra

Post Litecoin

Fitch: Regulativa bi mogla da ubije Bitkoina svog lov-cost apela

Post Litecoin

Bitcoin treba da bude pristupačniji za osobe sa oštećenim vidom

Post Litecoin

Litecoin se kreće unutar 5% svog pragma aktivacije SegVit

Post Litecoin

Auroracoin Airdrop: da li će Island obeloditi nacionalnu digitalnu valutu?

Post Litecoin

Danske vlasti: Bitcoin nije regulisan ovde

Post Litecoin

BTC Kina pokreće trgovinu Liteco Zahvaljujući Lee Brothers