Bitcoin nije jedini kripto dodavanje tehnologije munje sada | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin nije jedini kripto dodavanje tehnologije munje sada

Bitcoin nije jedini kripto dodavanje tehnologije munje sada

Munja se širi preko criptocurrenci pejzaž.

Prvobitno designedfor upotrebu na Bitcoin, najveći svetski criptocurrenci po veličini tržišta je takođe bio prvi da implementira koncept, reklamira kao način da promet bude brži i jeftiniji ih kreće u sloju iznad blockchain. Ali sa skalabilnost pojavljuje kao hitan problem u ovoj industriji, programeri drugih criptocurrencies ne dozvoljavaju nekada roman ideja propadne.

Poznat kao "srebro na Bitcoin je zlato," to je možda i nije iznenađenje da je litecoin je jedan od najdalje zajedno, u bliskoj saradnji sa pokretanje Lightning Labs da pokrene svoju verziju u isto vreme kad i Bitcoin-ih.

Ali drugi su odmah iza, sa programerima uzimajući formalne korake da biste dodali koncept njihovim gledištima. Najnovija projekat da prihvati ideju je sjajan, sedmi po veličini criptocurrenci, koji je dodao munje u svojoj 2018 mapu puta u januaru.

I njegovi programeri ne vide sličan potencijal u otključavanje napredak munja je.

Bitcoin Intel Core osiguranika Jeremi Rubin, koji je vodeći razvoj munje mreže Stellar je otišao toliko daleko da pozove The Tech neophodnost za bilo koju platformu koja bi želela da ostane efikasan za plaćanje.

Rubin rekao CoinDesk:

"Munja je možda najvažniji protokol inovacija dešava u criptocurrenci prostoru odmah. Kada Bitcoin je grom mreža poveže na mrežu u potpunosti, svaka zajednica ne priprema skalabilnih off-lanca rešenja će se levo u platnom prašinu."

Kao munja

To je rekao, nisu svi blockchain projekti su zainteresovani za rasvetu tačno kako njegova opisano za Bitcoin.

Na primer, Ethereum programeri rade na tehnologiji skaliranja van lanca pod nazivom Raiden, dok Neo ima svoju verziju pod nazivom trojstvo. Dok je radio iz različitih koda, oba projekta imaju isti koncept, u nastojanju da stvori mrežu najvišeg nivoa sa kojima korisnici mogu da se kreću transakcije.

Drugi kripto mreže jednostavno prepoznati da će sistem osvetljenja nalik biti potrebno da se smanji u budućnosti, iako nemaju vremena da se fokusira na stvarne implementacije sada.

Nekoliko kriptografi rade na privatnost uma criptocurrenci zcash, kao primer, su predložili Bolt, novi tip munja stilu mikroplaćanja tehnologije koja se čuva anonimnost mreže. I programeri projekta su nagovestili tehnologija se radi, iako to nije jasno kada će pokrenuti.

Isto tako, Monero, drugi privatnost orijentisan criptocurrenci, takođe planira dodati skaliranja tehnologija drugog sloja, iako njegovi programeri kažu dobija svoju osnovnu privatnost tech pravo je prioritet.

Ipak, postoje neki koji veruju da pokušavaju da smanji blockchains na podloge.

Grin, za koji se očekuje da pokrene kasnije ove godine, koristi pametan kriptografiju da izgradi blockchain da jede stare, nepotrebne podatke kako raste, tako da zahteva mnogo manje prostora na duži rok. I jota, tvrdi da su stvorili "blockchain-manje blockchain," koji omogućava sistemu da smanji (mada projekat je videla fer udeo skepticizma).

Dobro da bolje

Ipak, drugi programeri vide kao deo multi-površinski pristup skaliranje, onaj koji je možda najbolje prišao sa velikim brojem potencijalnih opcija.

Zaista, programeri nekih blockchain projekata, kao što je sjajan i ripple, veruju da su njihovi protokoli su spremni za skali, ali se ipak gleda tehnologija sličnim groma kao neka vrsta polise osiguranja.

Stellar je mapa puta navodi konkretno da criptocurrenci ne treba munje, ali da će tek imati "veliki [sg] pozitivan efekat na Stellar je dugoročna prilagodljivost i sigurnost."

"Naravno, za razliku od Bitcoin, zvezdane ne treba" štednje ". Mi ćemo sa dobro mesto za još bolji ", piše.

Ripple CTO i Interledger suosnivač Štefan Tomas tvrdi istu stvar - rekavši da je KSRP knjiga je već više prilagodljiv od blockchain Bitcoin je. Ipak, uprkos tvrdnjama, vredi napomenuti tim još uvek istražuje sloj-dve tehnologije plaćanje kanala u nastojanju da se pripremi za buduće korisnike.

Puzzle pieces

Čak postoji neka govori o mogućnostima koje bi mogle biti omogućen kada više munje mreže mogu biti međusobno povezani, iako je mogućnost pojavljuje daleko.

Elizabet Stark suosnivač i direktor Lightning Labs, samo jedan od brojnih startup globalno rade na ideji, tvrdi da, van Bitcoin i litecoin, ona nije videla tehnologiju usvojen u "bilo koji razuman način."

"Neke zajednice su zainteresovani za njega, ili rade na tome u ranim fazama, ali trebaće vremena", rekla je ona.

To ne znači da neće biti dalekosežne posledice ako i kada svi ovi criptocurrencies uspešno apsorbuju tehnologiju munja je. Programeri su već počeli da zamisliti kako bi današnja dominantni razmena biti zamenjena tehnologijama koje će omogućiti korisnicima da trguju razne imovine između blockchains, a mnogi vide povezane odlične mreže kao ključni faktor koji omogućava.

"Moj utisak je mnogo drugih criptocurrencies su zainteresovani za kros-lanca svap i decentralizovano linkove tehnologije", rekao je Štark, dodajući:

"Munja je očigledan način da stignemo tamo."

Slične vesti


Post Litecoin

Da li je jedan čovjek napravio Litecoin pad 20%?

Post Litecoin

Criptocurrenci Auroracoin dati svakoj osobi na Islandu

Post Litecoin

Kleiner Perkins Fond razotkriva Edgecoin, Blockchain za pokretanje osnivača

Post Litecoin

SegVit aktivacija završena, litecoin prikazuje kurs za budućnost

Post Litecoin

Kako započeti litecoin

Post Litecoin

Litecoin cena se povlači iz svih vremenskih visina, ali je 100 dolara u dosegu?

Post Litecoin

Litecoin uspešno aktivira SegVit

Post Litecoin

BTC Kina će Drop Drop Bitcoin Tarife do 0%

Post Litecoin

Life after Coinbase: Može li Čarli Lee zadržati Litecinovo oživljavanje?

Post Litecoin

Litecoina cena šiljaja 10% kao Coinbase Ekchange Isključuje trgovanje

Post Litecoin

Ledgerji bunara? Bitfuri i Ripple Demo Novi Tvist na Bitcoin Tech

Post Litecoin

Blizu dna? Litecoin Cene konsoliduju nakon grubog septembra