Litecoin rudari podstaknuti da napuste bazen u koinotru Preko 51% pretnje | RS.democraziakmzero.org

Litecoin rudari podstaknuti da napuste bazen u koinotru Preko 51% pretnje

Litecoin rudari podstaknuti da napuste bazen u koinotru Preko 51% pretnje

Litecoin rudari su pozvani da napuste rudarskog bazena Coinotron zbog povećanja svog hash stope, koja je kant prema 51% ukupnog mreže.

Uprkos varningsfrom litecoin zajednica preko foruma, kao što reddit, bazen kratko prešli znak 50% ove nedelje - ostavljajući litecoin mreže ranjive na tzv '51% napada ".

Napadnu 51% omogućava napadaču da dvaput troši transakcije, Reverse transakcije, sprečavaju potvrde i korumpiranu mrežu.

Ukupna stopa heš litecoin mreže iznosi 212,947 OB / s i heš stopa Coinotron je dostigla 115 GF / a. Litecoinpool grafikon belovpegs trenutnu hashrate bazena na 102 GF / a.

Iako Coinotron je pozvao korisnike da napuste, njegov odgovor nije opao dobro sa zajednicom. Korisnici su kritikovali bazen preko njenog neuspeha da se reši to pitanje na Coinotron bitcointalk temi.

Coinotron insistira da se radi na rešavanju problema, ali neki članovi zajednice osećaju se jednostavno ne rade dovoljno, sa rudarima i plećima deo krivice.

Iako se situacija poboljšala u poslednjih nekoliko sati - Coinotron tvrdi njen hash stopa je opao sa 115 GF / s do 93 GF / a - još uvek litecoin je najveći rudarski bazen daleko.

Su ASICs krivi?

Sve veći broj specijalističkih script ASICS su otišli ​​na mreži u poslednjih nekoliko nedelja, a njihov izgled je pojačan problem centralizacije na mreži.

Većina ovih ASICS upravljaju relativno velike rudara, u prvih pet naloga za oko 50 GF / a. To znači da je mreža ništa, ali decentralizovana, ali mnogi od ovih velikih rudara nisu Solo rudarstvo - oni su u Coinotron bazenu.

Više ASIC rudari su na putu, tako da je moguće da će iznenadni priliv novih ASICS distribuiranih između alternativnih bazenima pomoći level polje za igru.

Bitcoin doživeli sličnu krizu

Još u januaru Bitcoin mreža suočava sličnu opasnost, kada je rudarski bazen Ghash.io počeo približava znak 51%. Bazen je akciju da se smanji hash stopu i izdao niz izjava o pitanju.

Privremeni kriza dovela mnoge u zajednici da se razvije nešto drugačiji pristup koji bi u suštini biti rudarski bazen peer-peer uz podršku cross-platform. Programeri još uvek bore sa izazovima, ali do sada takva rešenja nisu sprovedene u velikim razmerama.

Litecoin51% napadi

Slične vesti


Post Litecoin

Da li je jedan čovjek napravio Litecoin pad 20%?

Post Litecoin

BTC Kina pokreće trgovinu Liteco Zahvaljujući Lee Brothers

Post Litecoin

Litecoina cena šiljaja 10% kao Coinbase Ekchange Isključuje trgovanje

Post Litecoin

Fitch: Regulativa bi mogla da ubije Bitkoina svog lov-cost apela

Post Litecoin

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju

Post Litecoin

Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje

Post Litecoin

Između blokchain Hipe-a, jesu li još uvek mesto za Litecin?

Post Litecoin

Litecoin se kreće unutar 5% svog pragma aktivacije SegVit

Post Litecoin

Mining Roundup: Litecins Milestone, Lab Rats Lavsuit i Booth Board Boost

Post Litecoin

Scaling revisited: Šta ako Bigcoin veliki problem predstavlja njegovu veliku snagu?

Post Litecoin

Litecoin cena se povlači iz svih vremenskih visina, ali je 100 dolara u dosegu?

Post Litecoin

CoinMKT altcurrenci razmjenjuje javnu beta koja će se pojaviti sljedeće nedjelje