Glasine o BTC China Deal-u s kineskim malim Sunantom za maloprodaju su lažne | RS.democraziakmzero.org

Glasine o BTC China Deal-u s kineskim malim Sunantom za maloprodaju su lažne

Glasine o BTC China Deal-u s kineskim malim Sunantom za maloprodaju su lažne

Bitcoin zajednica je bila bruji o vestima da je kineska maloprodajni gigant Suning je u razgovoru sa BTC Kini, najvećem svetskom Bitcoin ekchange po zapremini, oko integrisanje Bitcoin plaćanja u e-commerce platformu maloprodavca. Ali Bobbi Lee BTC Kine osnivač, kaže da vest nije tačna.

"Žao mi je, ja zapravo nisam čuo za to. Gde si video ovo?" Lee napisao na e-mail nakon što ga je CoinDesk kontaktirao za pojašnjenje o navodnoj saradnji.

Vesti o navodno dogovora između dve firme diskutovalo na Reddit pre četiri dana. The reddit postpointed na članku objavljenom iFeng, uglednog kineskog vesti sajta, 5. Decembra iFeng objavljuje Phoenik Nev Media, Njujorška berza-listed medijske kuće. Izdavač je izrasla iz Phoenik satelitska televizija, globalne mreže kineskom jeziku sa sedištem u Hong Kongu.

Članak iFeng tvrdi da je Suning insajder je procurela vest da je trgovac bio u razgovoru sa BTC Chinato omogućiti Bitcoin plaćanja na Suning Iigou, e-commerce platformu maloprodavca gde prodaje elektronika i ostali proizvodi direktno na potrošače. Prema članku, dve strane su u bliskim pregovorima.

Redditors skočio na vestima sa uzbuđenjem, sa Reddit nit privlačenje 29 comments, i brojanje. Naslov nit je objavio optimistično:

"Najveća kineska električni aparat prodavac, Suning, planira da usvoji Bitcoin"

Poseban Reddit threadsuggested Suning je takođe priprema da prihvati plaćanje u drugom digitalnom valuti, litecoin.

Kina Bitcoin Buzz

Kina je u centru nekoliko glavnih dešavanja u okruženju korišćenje i regulaciju Bitcoin u poslednjoj nedelji. 5. Dec, kineska centralna banka izdala svoju prvu izjavu Bitcoin, objavili poruku na svom sajtu kaže da su finansijske institucije nije dozvoljeno da se bavi Bitcoin. Bitcoin razmena bi se zahteva da se registruju svoje korisnike da ne bi bilo dozvoljeno anonimni trgovanja u digitalnom valuti. Međutim, banka je jasno da pojedinci slobodno koristiti criptocurrenci.

Kao rezultat kineske centralne banke izjavi, dve velike kineske kompanije izgleda da povuku svoju plansto početak prihvatanja Bitcoin za proizvode i usluge. Jedna od tih kompanija je Bing, pretraživač gigant. On je objavio izjavu 6. Dec kaže da više neće primati Bitcoin plaćanja za njegov Jiasule Sajt za optimizaciju usluga. Firma je saopštila da će preduzeti bitcoinpaiments 14. Oktobra

Kina Telekom, koji dominira fiksne pretplate u zemlji, takođe izgleda da su uklonjene sve reference na prihvatanje Bitcoin plaćanja od nekoliko advertisementsit ranije objavljena. Jedan od njih bio je ponuda za kupce da kupe zlato iPhone 5S sa Bitcoin. Kina Telekom ima treći po veličini mobilni pretplatnika bazu u zemlji, zaostaje za lider na tržištu China Mobile.

Hibrid finansijski modeli

Kina brzo usvajanje Bitcoin je samo najnoviji primer inovativnih, hibridni finansiski modelima koji su stekli popularnost u Narodnoj Republici. Prema Zennon Kapron, osnivač finansijske usluge konsultantska kuća Kapronasia, jedan od ključnih problema u Kini je linija podele finansijske institucije iz drugih firmi. Kapron je nedavno održao predavanje na Kluba Šangaj stranih dopisnika o Bitcoin u Kini. Rekao je:

"Linija je stvarno zamagljivanje sada u Kini, kao kojima kompanije smatraju finansijske institucije."

Kapron je dao primer e-commerce titan Alibaba, koji je uveo više funkcija bankarskih nalik na svojoj mreži platnog platformi Alipai. Korisnici mogu da se odluče za novi investicioni alat iz Alipai zove Iu'ebao, online-samo novac na tržište fond koji korisnicima nudi prinos od više od 6%. Servis je dokazao popularan, sa 2,5 miliona korisnika prijavljivanja za to u roku od tri nedelje od njegovog lansiranja.

"Alipai podela Alibaba sada nudi opciju tržištu novca visoko-prinos pod nazivom Iu'ebao, [pa se] polako postaje kao banka", rekao je Kapron.

Kapron rekao firmi koje su htjele prednosti prihvatanja Bitcoin, kao Baidu, verovatno su preduzimanje preventivnih pokrete, kao što je suspenziju svoje planove za Bitcoin transakcija, posle objavljivanja centralne banke da zaštite svoju osnovnu delatnost. Rekao je:

"Bitcoin za Baidu je dobro, ali nije vredno rizika privlači pažnju regulatora."

Suning je najveća kineska elektronike, radi više od 1.600 prodavnica u više od 600 gradova u zemlji i Japanu. To announceda velika investicija onlajn Rozničnaa ranije ove godine. Ona se suočava sa konkurencijom od trgovaca, kao što su Gome i 360Bui, koje imaju obe onlajn i fizičke maloprodajnih objekata.

Predstavljamo slika: PBDI / Flickr-

Slične vesti


Post Litecoin

Atomska akcija: da li će 2018 biti godina cross-blockchain svap-a?

Post Litecoin

Mining Roundup: Litecins Milestone, Lab Rats Lavsuit i Booth Board Boost

Post Litecoin

Litecoin osnivač Čarls Lee o poreklu kriptocurrenci

Post Litecoin

Poni Botnet Virus ukrala $ 220k od 30 vrsta digitalnih novčanica

Post Litecoin

Online Thief ukrašta Amazon račun za Mine Litecoins u oblaku

Post Litecoin

Bitcoin nije jedini kripto dodavanje tehnologije munje sada

Post Litecoin

Sastanak od 8 sati završava se s Litecoin skaliranjem

Post Litecoin

Mt. Gok poboljšava brzinu lokacije partnerstvom sa cloud platformom Akamai

Post Litecoin

Gravitacija Pull? Litecoin je umanjen za 50% od svih vremenskih visina i gledajući niže

Post Litecoin

Kupi Litecoin? Verovatnoća nadogradnje je pobednik trgovaca

Post Litecoin

BTC Kina pokreće trgovinu Liteco Zahvaljujući Lee Brothers

Post Litecoin

Zajednice u znak podrške žrtvama poplave Satoshi šume