Fitch: Regulativa bi mogla da ubije Bitkoina svog lov-cost apela | RS.democraziakmzero.org

Fitch: Regulativa bi mogla da ubije Bitkoina svog lov-cost apela

Fitch: Regulativa bi mogla da ubije Bitkoina svog lov-cost apela

Globalno agencija za kreditni rejting Fitch Ratings veruje Bitcoin je još uvek suviše mali da utiču na tradicionalne sisteme plaćanja i nacionalne valute. Zašto forumu agencije objavljuju svoje nalaze u izveštaju o Bitcoin, pod nazivom "Dimenzionisanje do Bitcoin '.

U izveštaju se ističe da Bitcoin transakcije u februaru 2014. Godine u proseku je siromašan $ 68m dnevno. Uprkos deset puta veće povećanje u odnosu na prethodnu godinu, prosečan dnevni obim transakcija Bitcoin je bledi u poređenju sa zapadnom Unionand PaiPal. Ova dva procesora plaćanja u proseku $ 225m i 492m $ dnevno u 2013. Godini.

Fič pregledao potencijalnu ulogu Bitcoin je u finansijskim tržištima iz tri različite perspektive: kao sistem plaćanja, kao sredstvo i valute.

Poređenje kreditne kartice

Fitch je naći količine transakcija Bitcoin da bude praktično zanemarljiva u odnosu na velike kompanije kreditne kartice.

Visa i MasterCard u proseku $ 19bn i $ 11bn dnevno u 2013. Respektivno. Nasuprot tome, Bitcoin je jednostavno van tabeli.

Šta više, Fič ističe da transakcija Bitcoin je volumealso mora da se stavi u perspektivu, zbog svog ogromnog cena appreciationlast godine. Cena je gore, zajedno sa ukupnom obimu, ali je stvarni broj transakcija nije nastala u približno istim tempom.

"Drugim rečima, prosečna veličina Bitcoin transakcija (u dolarima) značajno porastao, dok je iznos transakcija dnevno ostao mnogo stabilniji. Od februara 2013. Do februara 2014, prosečna veličina svake transakcije porastao od oko $ 100 do oko $ 1.000, "navodi Fitch.

Rizična ulaganja

Gledajući Bitcoin iz investicionog perspektive, Fič je utvrdio da cena Bitcoin je volatilitiresembles ulaganje nego valute.

"Ne postoji klasa sredstvo isto kao Bitcoin, ali u poređenju njegova cena oscilacije u drugim valutama i roba može staviti nestabilnost u kontekstu", zaključio je Fič.

"Sa trgovanja perspektive, Bitcoin obim transakcije u odnosu na lageru otvorenih bitcoins liče na one iz vlasničke hartije od vrednosti."

Regulatorna dvosmislenost je još jedan rizik doveo do Fitch. Firma ističe da regulatorni stavovi se razlikuju od zemlje do zemlje, ali vlasti u većini zemalja su izdali upozorenja i obavijestio potrošača i investitora rizika koje digitalne valutama.

Pored standardne liste upozorenja koja uključuje pranje novca, utaje poreza i nezakonitih transakcija, poreski status Bitcoin je čini se da je mnogo veći problem. Oporezivanje, u skladu sa normativima mogli brzo da donese Bitcoin neumoljiv.

Fič je došao do zlokobno i prilično očigledan zaključak:

"Budućnost digitalnih valuta će delimično zavisiti od načina javne brige su upućena je moguće. Da, ako je upotreba Bitcoin je trebalo regulisati što je bliže upotrebe konvencionalne valute, žalba Bitcoin kao jeftine putem razmene bi značajno smanjiti. "

Bitcoin kao valutu

Bitcoin tržište kapa, ili njegova veličina kao valuta mereno M1 je beznačajno u odnosu na nacionalne valute. Bitcoin je manji nego u Gvatemali Kuetzal, sa kapitalizacijom od $ 6.75bn krajem februara. Bitcoin je još manji i danas, sa tržišnim kapom od samo $ 5.6bn.

"Do sada Bitcoin se uglavnom koristi između privatnih lica. Postoje, međutim, veliki broj kompanija koje su počele da prihvataju Bitcoin kao oblik plaćanja Većina ovih kompanija odmah prebace svoje Bitcoin u lokalnoj konvencionalne valute kako bi se izbegla značajna. Valutni rizik zbog nestabilnosti cijena Bitcoin. Sadašnja nestabilnost cena je nedostatak Bitcoin kao samostalni valute ", firma istakao.

Fič je zaključio da je mnogo žalbe Bitcoin proističe iz njegovog pseudo anonimnosti, uključujući i ljude koji su zainteresovani za nezakonite aktivnosti i privatnost uma pojedinaca. Drugi faktor je Bitcoin je jednostavnost korišćenja i to nezavisno prirode.

Firma je bilo reči o nekim altcoins kao što su litecoinand peercoin, ali je zaključio da većina njih su zasnovani na istom principu i tehnologije, kao Bitcoin, ali oni imaju tendenciju da ponudi različite funkcije.

Zanimljivo, "Dimenzionisanje do Bitcoin 'krajeve sa skoro ni zaključak. U izveštaju se navodi osnove i donosi brojne izazove, koje su razmatrana od strane Bitcoin advokati i kritičari na dnevnoj bazi.

Poneti izgleda jednostavno: sve zavisi od regulatora. Ako Bitcoin operatori su primorani da se podvrgnu čvrsto regulatornog nadzora, regulatorni teret može učiniti Bitcoin je niskog trenja mreža manje konkurentna u poređenju sa tradicionalnim sistemima plaćanja. Bitcoin se suočava sa istim izazovom kada je u pitanju lov-cost doznaka.

S druge strane, dodaje trošak bi u izvesnoj meri se nadoknaditi više stabilnosti i dugoročnu sigurnost koja je potrebna za usvajanje mejnstrim. Kao što je norma u svetu Bitcoin, regulacija je caka-22and delikatan akt balansiranja.

Bitcoin grafikoni zahvaljujući Fitch Ratings Zašto Forum.

Slične vesti


Post Litecoin

Da li je jedan čovjek napravio Litecoin pad 20%?

Post Litecoin

Auroracoin Airdrop: da li će Island obeloditi nacionalnu digitalnu valutu?

Post Litecoin

Atomska akcija: da li će 2018 biti godina cross-blockchain svap-a?

Post Litecoin

Sastanak od 8 sati završava se s Litecoin skaliranjem

Post Litecoin

Blizu dna? Litecoin Cene konsoliduju nakon grubog septembra

Post Litecoin

Life after Coinbase: Može li Čarli Lee zadržati Litecinovo oživljavanje?

Post Litecoin

CRKSzone pokreće kao Singapurova prva Bitcoin i Litecoin Ekchange

Post Litecoin

Bitcoin nije jedini kripto dodavanje tehnologije munje sada

Post Litecoin

Zajednice u znak podrške žrtvama poplave Satoshi šume

Post Litecoin

Kupi Litecoin? Verovatnoća nadogradnje je pobednik trgovaca

Post Litecoin

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju

Post Litecoin

Scaling revisited: Šta ako Bigcoin veliki problem predstavlja njegovu veliku snagu?