Pratite lidera: Analiziranje korelacionih korelacija cijena | RS.democraziakmzero.org

Pratite lidera: Analiziranje korelacionih korelacija cijena

Pratite lidera: Analiziranje korelacionih korelacija cijena

Da li postoji korelacija između kretanja cijena Bitcoin i drugih criptocurrencies i kripto sredstava?

Odgovor na to pitanje zavisi dosta na osnovu koje sredstvo - i koji vremenski period - pogledate, prema nedavnom CoinDesk analize CriptoCompare podataka putem februara 2017.

U nekim slučajevima, odgovor je relativno jednostavan. Criptocurrencies su u više navrata ušli periode u kojima više su odselila u tandemu.

Na primer, alternativni sredstva protokol okupilo se nakon SEC je 10. Odbijanja predloženog Bitcoin ETF marta, nakon što je pretrpio lossesroughli mesec dana ranije rasprostranjena.

Ipak, u drugim slučajevima, gubici Bitcoin je doveli u dobiti za alternativne kriptografskih sredstava.

Jedan od ključnih analitičari faktor su naveli kao utiču na ove cena odnosa je glavni događaji u criptocurrenci prostoru, kao što je uspon i pad distribuirati organizacije DAOor SEC je ETF-odbijanja.

Koje su dovele do ovog događaja, Bitcoin cene premašila $ 1,300, postizanje svih vremena visoke, prema Indeksu CoinDesk Bitcoin Cena (BPI). Nakon presude, Bitcoin cene potonuo skoro 30%, dok ostale digitalne valute doživela skupu koji je mnoge na sveže, za sva vremena visine.

Etar, na primer, surgedmore od 200% u nedelji ili tako posle DIK oborili predlog fonda, u skladu sa CoinMarketCap. Isto tako, cena Monero Rosemore od 100% u odnosu na presude u tačkama, a etar klasičnih i savnotable dobiti.

Ali kako se ona mogu uporediti na duži vremenski okvir? Hajde da razmotri nalaze iz naše podatke:

BTC-a Linear Birds of a Feather

Najviše objektivan način da se ispitaju cena odnos koji postoji između Bitcoin i druge digitalne valute je da ispita raspoložive podatke. Koristeći ove informacije, tržišta posmatrači mogu dobiti daleko bolji osećaj upravo ono što ovi odnosi izgledati.

Za neke valutnih parova, gledajući kvartalni podaci dovoljni, kao činjenje pomaže prenese jak osećaj odnosa između dve digitalne imovine koja je u pitanju.

BTC-/ Linear (litecoin) je odličan primer, prema podacima cena dostiže vrati u poslednjem kvartalu 2013. Godine pokazuje šest četvrtine u kojoj je par je korelacija prevazišao 0,7, a tri četvrtine u kojoj on prelazi 0,8.

Ova snažna, pozitivan odnos ima smisla, jer litecoin je u izvesnoj meri "spin off" od Bitcoin, koriste slične tehnologije i dizajna.

Važno je imati na umu da Bitcoin i litecoin cene nisu uvek imali jaku vezu, jer njihova korelacija je povremeno oborio. ARK-Invest'sChris Burniske je primetio da vodi do odluke SEC o predloženom Vinklevos ETF, dva digitalna valute movedin različite pravce.

Bitcoin i KSRP: Ukupno suprotnosti

Još jedan primer valutnog para sa relativno jednostavnom odnos je BTC-/ KSRP, čiji je korelacija je ostao ispod 0,2 tokom svakog kvartala 2015. I 2016. Godine.

Kada u proseku sve raspoložive podatke cena, na valutni par je korelacija pada na 0,02.

Ove dve valute su sasvim različiti, situacija primetila menadžer criptocurrenci fond Jacob Eliosoff, a ova situacija može objasniti svoju slabu cena vezu. Bitcoin i litecoin imaju različite vrednosti predloge i ciljati posebne publiku iz KSRP.

Migel Vias,, šef KSRP tržišta u Ripple, ponudio drugačije viđenje o BTC and KSRP je cena odnosa.

"Mislim da je tržište videli KSRP kao veoma stabilnu digitalni sredstva, tako da se osećaju bezbedno parkiranje sredstva u KSRP kada su izašli iz drugih sredstava. Ako neko želi da izađe iz BTC, ali ne želi da se preseli u nužno fiat, on ili ona pomera vrednost u KSRP ", rekao je on.

Bitcoin i ETH A menja priča

Za ostale digitalne valute, dublje ronjenje je potrebno da razume situaciju.

Dok kvartalni podaci cena za BTC / ETH (etar) pokazuje neke skromne korelacije od čak 0,57, gledajući sedam dana u proseku naslika više živu sliku.

Kada se gleda kroz ovaj više kratkoročnog sočiva, korelacije su postigli čak 0,98 tokom nekim periodima. U periodu od sedam dana 1. Do 7. Avgusta, 2016, BTC / ETH cena odnos ostao iznad 0,90.

Međutim, korelacija između ovih digitalnih valuta naglo pao s vremena na vreme, dostiže onoliko malo koliko 0,04 Tokom sedmodnevnog perioda u avgustu i oktobru 2015.

ITD, KSMR: zbunjujuće slučajevi

Etar classic je još jedan criptocurrenci koji je imao raznolik odnos sa Bitcoin. Korelacija između ova dva je pao na onoliko malo koliko 0.004 i porastao na čak 0,96, prema podacima CriptoCompare rasponu nazad do jula 2016.

BTC / ITD par je pokazao posebno jaku vezu početkom ove godine, nadmašujući 0,90 tokom nekoliko sedam dana perioda u januaru. Međutim, njihova korelacija je u više navrata pao na veoma niskom nivou, opada ispod 0,1 u više navrata i postizanje što manje 0.004 u januaru 2017.

BTC / KSMR par je imao sličnu priču da od BTC / ETH i BTC / ETC, i njen sedam dana cena korelacija je prišao nula i premašila 0,9 puta.

Ovaj nedeljnik odnos je postalo posebno izraženo ranije ove godine, sve većom 0,94 u januaru. Nasuprot tome, par udario u u februaru 2016, gde pet uzastopnih sedam dana sesije proizveden u proseku ispod 0,2.

Ove dve digitalne valute imaju u velikoj meri različite situacije. Dok Bitcoin je bio prvi criptocurrenci na skali, Monero se fokusira mnogo na obezbeđivanju privatnost svojih korisnika. Dok Bitcoin je prvobitno dizajniran da ponudi korisnicima privatnost u svojim transakcijama, njegova pod pseudonimom je priroda napravila svojim korisnicima podložni identifikaciju.

Monero, sa druge strane, je uradio mnogo efikasnije posao obezbeđivanja korisnika anonimnost kroz prsten potpisa i stelt adrese.

Kao rezultat toga, ovaj digitalni valuta gradi široku usvajanje na Darknet.

Rezime

Digitalne valute razmotreni u ovom tekstu imaju veoma dinamične odnose cena. Ponekad se kreću u tandemu, dok u drugim slučajevima oni kreću u suprotnim pravcima. U nekim slučajevima, njihova korelacija je veoma nizak.

U nekim slučajevima, tržišta razvijaju jasne trendove u kojoj mnogi criptocurrencies pokreću više ili niže u određenim vremenskim periodima. Tokom druge, ovi digitalni valute može prikazati malo ili nimalo cena korelaciju.

Kako se criptocurrenci prostor postaje zrelija, međutim, pojedine digitalni sredstva koja sačinjavaju ovo tržište može veoma dobro napreduje u smislu rezbarenje od svoje individualne niše, razvoj koji bi mogao da izazove njihovo cena odrednice da menjaju tokom vremena.

Bi te digitalne valute uspešno se razlikuju u očima trgovaca, njihove korelacije moglo dodatno pogoršati.

Slične vesti


Post Litecoin

Ledgerji bunara? Bitfuri i Ripple Demo Novi Tvist na Bitcoin Tech

Post Litecoin

Kako započeti litecoin

Post Litecoin

Fitch: Regulativa bi mogla da ubije Bitkoina svog lov-cost apela

Post Litecoin

Litecoin rudari podstaknuti da napuste bazen u koinotru Preko 51% pretnje

Post Litecoin

Life after Coinbase: Može li Čarli Lee zadržati Litecinovo oživljavanje?

Post Litecoin

Litecoina cena šiljaja 10% kao Coinbase Ekchange Isključuje trgovanje

Post Litecoin

Litecoin cena Mirrors Bitcoins Nitke nakon Novosti u Kini

Post Litecoin

MckNOV Criptoekchange Suspenduje trgovanje i prijave novih korisnika

Post Litecoin

Mt. Gok poboljšava brzinu lokacije partnerstvom sa cloud platformom Akamai

Post Litecoin

BTC Kina pokreće trgovinu Liteco Zahvaljujući Lee Brothers

Post Litecoin

Litecina cena hirurgija Skoro 400% u 3 dana do $ 48

Post Litecoin

Litecoin uspešno aktivira SegVit