SegVit u divljini: 4 lekcije Bitcoin mogu da se uče od Litecina | RS.democraziakmzero.org

SegVit u divljini: 4 lekcije Bitcoin mogu da se uče od Litecina

SegVit u divljini: 4 lekcije Bitcoin mogu da se uče od Litecina

Bitcoin dostigao ključnu tehničku i političku prekretnicu ove nedelje, zaključavanje u dugo raspravlja promene kod Odvojeno svedoka (SegVit).

Prekretnica, zagovornici nadaju, će obezbediti preko potrebnu transakcija kapaciteta podsticaj i - duže staze - Otvorena vrata za više uticajniji skaliranja tehnologija.

Ali ideja je video svoj deo sporenja na putu do Lock-in. Iako je izazvalo grassroots podršku korisnicima koji verovatno pomogli gurnu ga, takođe privukla kritičare koji su dovoljno ozbiljni da podeli sa Bitcoin i formira novu criptocurrenci koji je u potpunosti isključena.

Dakle, šta će se desiti kada se promena kod ide uživo? Nismo bez primera šta možemo očekivati.

Nakon nekog spornog back-i-nazad između rudara i korisnika, litecoin, četvrta najveća javna blockchain mreže, bio je u stanju da proguraju SegVit pre tri meseca. Kao takav, mnogi veruju litecoin, viljuška koda Bitcoin je, može da deluje kao test platformfor SegVit, pružajući stvarnog sveta uvid u usvajanju prepreka.

Evo šta oni bliski projektu imaju da kažu o rezultatima:

1. SegVit radi (za sada)

Ubedljivo najvažniji poneti je da SegVit nije dovelo do problema na litecoin mreži same - od sredine juna, Litecoin Fondacija prijavio nije bilo "nikakvih problema."

Ovo je značajna s obzirom na količinu kontroverze promena je nastao u Bitcoin ekosistema.

Neki kritičari tvrde SegVit je previše složen i staviti mrežu na rizik. Na primer, predloženo je da ako SegVit je aktivirana (i neke druge promene su napravljene na Bitcoin u budućnosti), rudari bi mogli da ukradu novac iz određenih vrsta adrese.

Zahtev je stavio na probu u litecoin mreži, mada, uz jedan korisnik stvaranju-vrednu milion litecoin "Bounti" $ 1 koristi SegVit adresu. Attached je bio i napomena da je pročitao, "Da vidimo da li segvit zaista 'iko-can-provode ili ne."

Do sada, niko nije preuzeo je litecoin u ugovoru.

2. SegVit transakcije rastu

Litecoin Foundation direktori Ksinki Vang i Franklin Ričards su oboje priznali nije bilo mnogo SegVit transakcija preko mreže do danas.

Iako, osećanja su direktori "su bez preciznih merenja.

Univerzitet u Frajburg kompjuterskih nauka istraživač Jochen Hoenicke objasnio izazove merenja na ovaj način - dok možete označiti transakciju a SegVit transakciju ako je poslao "iz", a SegVit-omogućen novčaniku, ne možete da je transakcija poslao samo "da" SegVit-omogućen novčanik.

Drugim rečima, transakcije poslati na SegVit-omogućen novčanika izgledaju identično sa drugim kompleksnog tipa transakcije, što znači da ne može da se prati.

Kao takav, Heonicke je sastavio listu litecoin SegVit transactionssent iz novčanika koji podržavaju novu vrstu transakcije. Prema njegovim podacima, oko 100 od 10.000 ukupan broj transakcija po danu su SegVit transakcije.

3. Preduzeća su smeštaj promenu

I dok Heonicke priznaje spisak je nepotpun zbog neslaganja u tome kako se može izmeriti transakcije, on je primetio jedan trend.

"Broj raste kako raste podrške", rekao je on, ukazujući da najavi hardver Vallet Trezor je 7. Juna da je dodavanje SegVitas svojoj vrsti podrazumevani transakcije. Nakon toga, kako je rekao, bilo je primetno skok (od skoro nula do dvocifren) u broju litecoin SegVit transakcija koje se dešavaju po danu.

I kao litecoin novčanike i razmene preduzeti korake da podrži promene kod, više SegVit transakcije su verovatno slediti. Prema Richards, drugi novčanici, kao što je LoafVallet, napredujemo na SegVit nadogradnje.

Nasuprot tome, mnogi Bitcoin novčanike već podržavaju SegVit, jer sam očekujući promenu za više od godinu dana, tako da je verovatno Bitcoin će videti više koriste funkcije.

Ričards je takođe tvrdio postoje značajne razlike između litecoin i Bitcoin koji čine SegVit manje od ključnog značaja za njen rad. Naime litecoin nema istu zapreminu visok transakcija.

"Širenje deo SegVit je pretežno za Bitcoin da pokuša i ublaži svoju opterećenje mreže, nešto što litecoin ne pati od", rekao je Ričards CoinDesk.

Litecoin kompanije onda ne osećaju isto hitnost da ažuriraju svoj softver za podršku promenu.

"Ali, ja predviđam da SegVit verovatno će se intenzivno koriste na Bitcoin odmah nakon aktiviranja", Vang primetio.

4. Neki novčanici i korisnici imali problema 

Usvajanje metrika stranu, Hoenicke ukazao na neke druge "manje" tehničkim pitanjima.

Zbog greške u mobilnoj litecoin novčaniku Elektrum-potpukovnik, stare verzije softvera će "slomiti" kada korisnici poslao SegVit transakciju na novčanike.

Hoenicke primetio još jedan problem koji, iako specifične za litecoin, naglašava korisnika konfuzija kada se stvari promenile. Pošto litecoin je u procesu postepenog u novom tipu adrese, neki korisnici trebalo da pretvoriti između ova dva tipa.

"Neki slučajno poslao bitcoins njihovom litecoin SegVit adresu nakon pomoću funkcije za konverziju i sada moraju da čekaju SegVit da aktivirate na Bitcoin", rekao je Hoenicke.

Dok su problemi sa kojima se suočavaju posebne poslove i korisnicima, Bad User iskustva mogu uzrokovati nezadovoljstvo u Bitcoin zajednici, posebno s obzirom da je već dugo borba za promene.

Slične vesti


Post Litecoin

Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje

Post Litecoin

Poboljšanje interoperabilnosti: Ripple šalje blokchain transakciju u 7 knjiga

Post Litecoin

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju

Post Litecoin

SegVit aktivacija završena, litecoin prikazuje kurs za budućnost

Post Litecoin

Sastanak od 8 sati završava se s Litecoin skaliranjem

Post Litecoin

BTC Kina će Drop Drop Bitcoin Tarife do 0%

Post Litecoin

Da li je jedan čovjek napravio Litecoin pad 20%?

Post Litecoin

Auroracoin Airdrop: da li će Island obeloditi nacionalnu digitalnu valutu?

Post Litecoin

Litecoin se kreće unutar 5% svog pragma aktivacije SegVit

Post Litecoin

Blizu dna? Litecoin Cene konsoliduju nakon grubog septembra

Post Litecoin

Litecoin cena se povlači iz svih vremenskih visina, ali je 100 dolara u dosegu?

Post Litecoin

Ledgerji bunara? Bitfuri i Ripple Demo Novi Tvist na Bitcoin Tech