Aim, Fire: Bulletproofs je proboj privatnosti za Cripto | RS.democraziakmzero.org

Aim, Fire: Bulletproofs je proboj privatnosti za Cripto

Aim, Fire: Bulletproofs je proboj privatnosti za Cripto

Tu je nova privatnosti tehnologija u kripto Divljem Zapadu, a ako je stopa po kojoj je pridobijanje od programera je bilo znak, to je jedan gledati.

Nazvane "bulletproofs," nova inventionbi Universiti College u Londonu Jonathan Bootle i Stenford Benedikt Bunz je saopšteno prošlog meseca, i brzo programeri iz glavnih blockchains je preduzeo korake da sprovede kod. Stvorio u početku za upotrebu na Bitcoin, bulletproofs se već prilagođen za Monero i mimblevimble, a litecoin je tvorac je rekao njen blockchain, jedan od 10 najvećih, možda slediti ovaj primer.

A razlog za interes je da se bulletproofs veruje da ponudi nešto retkost u sektoru criptocurrenci, kod koje je i jednostavan za blockchains da izvrši i moćan na način na koji pojačava privatnost.

Dok je deo žalbe jednog javnog blockchain je nesumnjivo leži u transparentnosti koju pruža (omogućavanje, recimo, više podliježu reviziji finansijskih tržišta), ovaj atribut nije uvek poželjno, pogotovo kada korisnici žele da privatno transakcije ili preduzeća treba neki stepen poverljivosti između partnera.

Razmišljajući o hipe, Bunz rekao CoinDesk da, iako su neki od kriptografije osnovi bulletproofs je u upotrebi od 1970-ih, nova unapređenja dozvoljavaju da bude primenjen na criptocurrenci sistema.

"Ako nije bilo jasno aplikacija u vidu, vreme i sredstva bi bila posvećena nešto drugo", rekao je Bunz, nastavljajući:

"To je sreće i dobar brak ova dva rokova rade zajedno. Aplikacija ubica i tehnologija sastaju se međusobno aplikacija Ubica je aplikacija novac.".

Gle, bulletproofs

Zasnovan na tehnologiji koja se zove poverljive transakcije, najviše karakteristika bulletproofs "može biti da minimalizuje izračunavanja višak.

Umesto preklapaju celinu jedne blockchain, bulletproofs samo prikriva količine poslate u okviru transakcije - pošiljalac i adresa primaoca su i dalje vidljivi, ali je iznos koji se šalje nije. I dok to nije potpuna anonimnost, tajnost dodaje sa bulletproofs se može prići već operativnih blockchains, rekao je Bunz.

"Ne bih da moja plata da bude javno, a ako ste pokrenuli biznis ne želite da javno kaže koliko plaćaš svom dobavljaču", rekao je Bunz, dodajući:

"Mislim da ne treba da bude idealist da vidi da poverljivo za novac je u osnovi uslov."

Moglo bi biti i drugih derivata koristi kao dobro.

Na primer, prema izveštajima iz Razvoj tima Monero, upotreba bulletproofs može da smanji transakcijske naknade (drugi vrućoj temi kao blockchain takse i dalje da raste) za privatne transakcije i do 80 odsto.

Povrh toga, više metke transakcije ste proverili odjednom, jeftiniji proces dobija, Bunz rekao publiku na predavanju u UCL, ističući da kada se koristi sa postojećim privatnosti tehnologije kao što je "CoinJoin" to bi moglo da znači da još bolje radi - popularni komad koda koji danas spaja transakcije zajedno.

Ali to nije samo lagani poverljivosti koji čini bulletproofs tako privlačnim. Takođe je u činjenici da tehnologija ne zahteva poverenje u drugima, kao zcash je ZK-Snarks tek ne (razlog zbog svojih složenih obreda generacije). I, dok je poverenje podešavanje postaje sve sigurniji, proces je još uvek mnogo kritikovan.

Za bulletproofs, pravi razlog za slavlje je možda to ne izgleda da su našli nikakve probleme sa tim programera. Obraćajući se CoinDesk, anonimni istraživač za laboratoriji Monero, Surang Noether opisao bulletproofs kao "neto pobede na svim frontovima" za criptocurrenci.

Ponavljajući da je osećanje, Bunz rekao CoinDesk:

"To je samo bolje je kraće, efikasnije, tri puta brže. - to je bolje nego stari sistem u svakom pogledu."

Testiranje se nastavlja

To je rekao, bulletproofs tehnologija je još uvek mlad i povoju, i dok su ostali blockchain programeri su zainteresovani da ga dodate u svoje tehnologije stack, neće videti primenu na uskoro Bitcoin u bilo koje vreme.

Na Reddit, ko-autor bulletproofs beli papir i Bitcoin programer Petar Vuille saopštio je ipak "isuviše preuranjen" da predloži inkluziji Tech je u Bitcoin.

Dodajući da, još jedan koautor belom papiru, Andrev Poelstra, napisao je na mailing listu da je tehnologija još uvek nije spreman za "ozbiljne predlogu da se bilo gde."

A kad smo već na CoinDesk, glavni programer mimblevimble ekipe, Ignotus Peverell, složio sa oklevanja, kaže da je tek trebalo da bude raspoređen i testiran u divljini, na manjim platforme kao što Monero ili mimblevimble pred visokog profila blockchains kao Bitcoin treba dodati funkciju.

Ipak, prema Peverell:

"Mi smo mnogo bliži tom cilju [privatnih transakcija] sada, nego što smo bili pre bulletproofs."

Slične vesti


Post Litecoin

Litecoin uspešno aktivira SegVit

Post Litecoin

Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje

Post Litecoin

Miami Bitcoin Conference Dai 2: Litecoin, novi novčići i regulatorni rizici

Post Litecoin

Kupi Litecoin? Verovatnoća nadogradnje je pobednik trgovaca

Post Litecoin

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju

Post Litecoin

Litecoin rudari podstaknuti da napuste bazen u koinotru Preko 51% pretnje

Post Litecoin

Poljski bitcoin razmjena Bidektreme.pl Hacked, Bitcoin novčanik ispraznjen

Post Litecoin

Kleiner Perkins Fond razotkriva Edgecoin, Blockchain za pokretanje osnivača

Post Litecoin

Scaling revisited: Šta ako Bigcoin veliki problem predstavlja njegovu veliku snagu?

Post Litecoin

Pratite lidera: Analiziranje korelacionih korelacija cijena

Post Litecoin

Konfuzija vilica propada litecoin na 1 mesec visoku iznad 200 dolara

Post Litecoin

Litecoin cena se povlači iz svih vremenskih visina, ali je 100 dolara u dosegu?