Atomska akcija: da li će 2018 biti godina cross-blockchain svap-a? | RS.democraziakmzero.org

Atomska akcija: da li će 2018 biti godina cross-blockchain svap-a?

Atomska akcija: da li će 2018 biti godina cross-blockchain svap-a?

Šta ako nije bilo razmene hack?

Kao nova generacija kripto korisnika početi da ulažu u tehnologiju, programeri raste zabrinutost zbog njene infrastrukture. Oni su videli ovo desiti pre - novi korisnici ulaze u prostor privlači velike dobitke, a onda odjednom, katastrofalna greška, obično na samom berzi dizajniranih da drže i pritvor tih sredstava.

Ali, iz nevolje, inspiracija je uzima maha, sa visokog profila koderi okreću fokus atomskih svap, koncept koji tvrdi da omogući direktnu, peer-to-peer transfer criptocurrencies preko različitih blockchains. U mestu ugroženih razmene koje koristimo danas, ideja iza atomske svap je da se ove velike riznice novca klijentima biti zastarela kodom.

I iskusniji blockchain programeri poput Alek Bosvorth da je ovo previše neophodno, posebno imajući u vidu da korisnici danas treba da se efikasno odustati starateljstvo nad svojom imovinom, ako se odluče da drže sredstva na berzi.

On je rekao CoinDesk:

"Stavljanje korisnicima kontrolu nad svojim privatnim ključevima ima najbolju ukupnu istoriju za bezbednost uprkos pojedinačnim slučajevima gubitka. Sredstva pod centralizovane kontrole na berzi doveli su do najmasovnijih neuspeha bezbednosnih koje smo videli."

Endrju Gazdecki, izvršni direktor i suosnivač Altcoin.io, koja je nedavno pokrenula beta novčanik za atomsku svappingbetveen kripto tokena, opisuje problem na sličan način, tvrdeći da korisnici treba da imaju ovlašćenja da drže svoje privatne ključeve (alfanumeričke žice koje omogućavaju korisnicima za otključavanje, pristup i troše svoja sredstva) bez oslanjanja na druge.

"Postoje doslovno milijarde dolara koji se drže u tim digitalnim honeipots, a to je skoro nemoguće naći počinioce", rekao je on.

Rani primeri atomske SVAPs tehnologije pojavile u raznim stagesin 2017, i dok postoji neslaganje u vezi vremenskoj liniji će biti dostupni javnosti, neki veruju 2018. Će biti njihova godina.

Kao Jameson Lopp, a BitGo softverskog inženjera, nedavno tveeted:

"Skoro instant atomski svopovi. Dolaze pre nego što svi misle. Definitivno ne godinu dalje, ali obični meseci."

Atomic svopovi već?

Na neki način, atomska svopovi je već ovde - u zavisnosti od vrste atomske svap ste u potrazi za napraviti.

Na primer, prošle godine je svopovi između različitih blockchains izgrađene na sličan kod - criptocurrencies decred, litecoin i Bitcoin - pogubljen. U međuvremenu, atomska svaps izmedju criptocurrenci žetone na istom blockchain postalo uobičajena, sa decentralizovanim razmenama poput 0k i kao što je već pomenuto, Altcoin.io, dodajući instant trgovine između žetona na Ethereum kompatibilnim protokolima.

Criptocurrencies rade na blockchains sa mnogo različitih codebases, ipak, moraju da se oslanjaju na alatima namenski napravljen da danas olakšati ove vrste transfera.

Ka tom cilju, sredstvo za razmenu zcash za Bitcoin nazivaju ZBKSCATvas razvijene prošle godine. Opisao ko-programera Jai Graberu kao "voki-toki plaćanja", alatka će uskoro biti propraćena pojednostavljen veb interfejsa.

Zaista, atomska svap "može uvek da se uradi ručno", rekao je Graber. Međutim, pošto to zahteva određeni stepen tehničke veštine, pre nego atomska svopovi vidi mainstream upotrebu, lakši za upotrebu platforme će morati da se razvijaju.

Istovremeno, Lightning Labs, kompanija posvećena promovisanju Lightning Netvork Bitcoin je nedavno sproveo svoj prvi off-lanca atomsku zamenu na svom test blockchain. Završen u novembru, transakcija je video litecoin i Bitcoin svappedon na kanalu plaćanja van lanca.

Off-chain preponama

Off-lanca atomskih svopovi ovog tipa su dugo očekivani jer bi trgovinski biti automatski, ne oslanja na vremena obrade različitih blockchains, ali tehnologija je potrebno da se sprovede van lanca atomski Svaps - poput Lightning mreže i Raiden mreže stvari na Ethereum - su još uvek u fazi razvoja.

Zbog čega su neki, poput munje laboratorije direktora Elizabeth Stark, manje su optimistični u vezi unakrsnog blockchain atomskih svap.

Potpuno je nedavno discounted The Hipe, pisanje na kanalu razvoja, "Svako ko govori ljudima da će Lightning svopovi biti spremni već mesecima ne znaju šta pričaš."

I u razgovoru sa CoinDesk, Štark je rekao:

"Još uvek postoji dobra količina infrastrukture za izgradnju."

Jedan sajt, svapreadi.net, daje presek koliko blizu jedni criptocurrenci je da podržava unakrsno lanac atomske svap mogućnosti - i do sada, ima vrlo malo da se interoperabilnost.

Mirroring Stark osećanja, Filip Kastongej, menadžer za odnose sa po 0k, koji nudi na-lanca atomske svopovi tokena na Ethereum, rekao CoinDesk da programeri žele da stvore atomske svopovi između veoma različitih protokola se suočavaju sa "mnogo izazova."

Infrastruktura potrebna za povezivanje između Bitcoin i Ethereum, na primer, je još uvek u razvoju, i "da ga još gore, ove platforme unakrsno lanca takođe treba da reši neke od glavnih problema drugih blockchains pokušavaju da reše, kao što su skalabilnost ", rekao je Kastongej.

Ipak optimista

Ipak, čak i sa velikim rad i dalje da rade, mnogi ostaju osigurana napredak u blizini.

Bosvort, čiji rad je uglavnom fokusiran na razvoj aplikacija za Lightning Netvork Bitcoin je, na primer, je svoje uzbuđenje o novom javnosti ere, tveeting: ". Atomskom dobu dolazi, što se ne može biti ostavljen zamenili"

I Kastongej, čiji je rad fokusira na Ethereum, takođe ostaje ohrabren razvojem dešava u tom ekosistemu. Čak i ako svap između blockchains sa različitim koda bazama dokaže glomazan, on veruje da blockchain, moglo bi druga rešenja s obzirom na ekspanzivne mogućnosti njegovog koda.

"Na kraju će Ethereum blockchain će biti u stanju da komunicira sa drugim blockchains", rekao je on. "Kada se to desi, svi različiti novac iz različitih blockchains će biti predstaviti na Ethereum blockchain."

Na primer, ako Bitcoin i Ethereum blockchains mogu da komuniciraju jedni sa drugima u nepouzdan način, onda korisnici mogli imati RC-20 Bitcoin na Ethereum blockchain, vezana jedan na jedan sa Bitcoin na Bitcoin blockchain, on pozicionirana.

Takvi kratkoročna rešenja, on misli, može da pomogne unapredi atomsku svopovi koncept remont.

Kastongej zaključio:

"Verujem da je moguće da su neki blockchains moći da komuniciraju jedni sa drugima ove godine, ali mislim 2019 kroz 2021. Bi bio sigurniji."

Slične vesti


Post Litecoin

Sastanak od 8 sati završava se s Litecoin skaliranjem

Post Litecoin

SegVit u divljini: 4 lekcije Bitcoin mogu da se uče od Litecina

Post Litecoin

Da li je jedan čovjek napravio Litecoin pad 20%?

Post Litecoin

Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje

Post Litecoin

Life after Coinbase: Može li Čarli Lee zadržati Litecinovo oživljavanje?

Post Litecoin

Kupi Litecoin? Verovatnoća nadogradnje je pobednik trgovaca

Post Litecoin

Objašnjeno je Litecoinovo skeniranje u skaliranju

Post Litecoin

SegVit aktivacija završena, litecoin prikazuje kurs za budućnost

Post Litecoin

Bitcoin treba da bude pristupačniji za osobe sa oštećenim vidom

Post Litecoin

Litecoina cena Izgleda na severu, pored korejske jačine zvuka

Post Litecoin

Poboljšanje interoperabilnosti: Ripple šalje blokchain transakciju u 7 knjiga

Post Litecoin

Ledgerji bunara? Bitfuri i Ripple Demo Novi Tvist na Bitcoin Tech