Besplatan Multi-Signature API može pomoći u poboljšanju Bitcoin bezbednosti aplikacija | RS.democraziakmzero.org

Besplatan Multi-Signature API može pomoći u poboljšanju Bitcoin bezbednosti aplikacija

Besplatan Multi-Signature API može pomoći u poboljšanju Bitcoin bezbednosti aplikacija

To je upravo postao mnogo lakši za programere i startup da poveća bezbednost svojih proizvoda i usluga Bitcoin.

Novi Multi-potpis API-ja je objavila BlockCipher, podsticaj: VC-podržala startu, dozvoljavajući nikome da lako dodati funkciju sigurnosne povećanje svojim aplikacijama.

Multi-potpisa transakcije uključuju više sagovornika koji su potrebni da se obezbedi konsenzus da bi se autentičnost transakcija - što je situacija escrov-kao operativni na blok lancu.

Osnivač BlockCipher i direktor Catherine Nikolson rekao CoinDesk da je API je način da se obezbedi sigurnu infrastrukturu za startup u Bitcoin ekosistemu, oslobađajući ih da se fokusiraju na korisničko iskustvo:

"Ako Bitcoin će da udari mainstream, sve aplikacija u okviru protokola treba da bude jednostavnije i korisnika prijateljski Nikada neće postići masovno usvajanje ako moja baba ili moja deca ne mogu da shvatim kako se koristi novčanik. Ili kako se kupuju i prodaju bitcoins. "

Uštedu vremena

Nikolson je sugerisao da se Bitcoin startup nije morao da posveti onoliko vremena i sredstava za izgradnju sigurne infrastrukture, kompanije mogu da se fokusiramo na poboljšanje korisničkog iskustva, da li oni grade novčanik, razmenu ili bilo koju drugu vrstu aplikacija koja koristi blok lanac.

Sa svojim iskustvom u preduzeće softverskih platformi, bilo je jasno da Nicholson da deo razloga nismo videli više user-friendli aplikacija izgrađena na protokolu Bitcoin je zato što programeri troše najveći deo svog vremena sa fokusom na bezbednost.

Nicholson nije sama u misleći da multisig funkcionalnost može da pomogne osloboditi programerima da izgrade bolje korisničke interfejse.

Dok isporuku "Godišnji državu Bitcoin 'adrese na konferenciji Bitcoin 2014 u Amsterdamu još u maju, glavni naučnik u Bitcoin Fondacije Gevin Andresen predictedthe pojavu" lepši "proizvoda:

"Mislim novčanici će biti lepši, mislim korisnički interfejs će biti polirane, mislim da će biti, znate, mnogo sigurnije. Mislim multisignature će ići dug put za to."

Do sada, sprovodi multisig funkcionalnost je dokazano da je timesuck za programere. Nikolson to pripisuje teškoća u izvršavanju transakcija sa (P2SH) funkcija plati-to-skripta-hash.

Mnogo potrebne bezbednosti

Multisig pristup transakcijama na blok lancu je laudedbi mnoge u zajednici kao način za poboljšanje zaštite potrošača i sprečavanja lažne potrošnju.

Ova vrsta funkcionalnosti je od suštinskog značaja za donošenje Bitcoin za masovno usvajanje, Nikolson tvrdi:

"Postoji sve vrste priča o ljudima prodaju svoje kuće i automobile za Bitcoin, ali niko pri zdravoj pameti se zapravo događa da prenese $ 1m u Bitcoin bez arbitara ili trećeg lica uključena. Multisig pruža sigurnost za ove vrste transakcija, što je od suštinskog značaja u digitalnom svetu. "

Nikolson je potvrdio da je multisig API napisan tako da ni ona ni BlockCipher ikada držati privatne ključeve svojih korisnika, kako bi se osiguralo sredstva ne mogu biti ukraden.

Besplatno za sada

Startup poput veb novčanik Pheevaand Amazon fokusirana Bitcoin tržišnu Purse.ioare već koriste cloud usluga BlockCipher, a Nikolson je rekao oba tima bili uzbuđeni zbog vesti o multisig API.

Zaista, Purse.io korisnici mogu videti multisig funkcionalnosti dodat u službu pre nego kasnije, sa Nikolson objašnjavajući da je ona već čula od kompanije o svojim planovima da koriste novi API.

Programeri se nadaju da sprovede multisig u svojih proizvoda ili usluga mogu očekivati tradicionalno mukotrpan proces da se samo sat vremena koristeći multisig API, koji je rekao Nikolson i radi za litecoinprotocol.

Multisig API je dostupan besplatno za svakoga da je koristi, kao Nikolson je istakao da neposredna dobit nije njen primarni fokus:

"Kao i svaki API firme, mi ćemo početi razmišljati o profitu jednom postoji značajan broj ljudi koji koriste naš softver koji ulažu novac od toga."

Da biste saznali više o multisig potvrdu identiteta, pogledajte CoinDesk je prajmer.

Slične vesti


Post Litecoin

Između blokchain Hipe-a, jesu li još uvek mesto za Litecin?

Post Litecoin

Litecoina cena Izgleda na severu, pored korejske jačine zvuka

Post Litecoin

Bitcoin treba da bude pristupačniji za osobe sa oštećenim vidom

Post Litecoin

Danske vlasti: Bitcoin nije regulisan ovde

Post Litecoin

Litecoinova aktivacija SegVit-a: zašto je važno i šta dalje

Post Litecoin

Zajednice u znak podrške žrtvama poplave Satoshi šume

Post Litecoin

Kako započeti litecoin

Post Litecoin

Litecoina cena šiljaja 10% kao Coinbase Ekchange Isključuje trgovanje

Post Litecoin

SegVit aktivacija završena, litecoin prikazuje kurs za budućnost

Post Litecoin

Auroracoin Airdrop: da li će Island obeloditi nacionalnu digitalnu valutu?

Post Litecoin

Atomska akcija: da li će 2018 biti godina cross-blockchain svap-a?

Post Litecoin

Blizu dna? Litecoin Cene konsoliduju nakon grubog septembra