Vratite se na Osnove za Blockchain Tokens? | RS.democraziakmzero.org

Vratite se na Osnove za Blockchain Tokens?

Vratite se na Osnove za Blockchain Tokens?

Konačno, postoji nešto što praktično ceo criptocurrenci sektor mogu da se slože: digitalni tokeni su vruće.

Nekoliko skorašnjih token Izrada izvešataja su rasprodate za nekoliko minuta ili čak manje - i još mnogo toga u planu. I dok je potencijal je intrigantan, posebno za nekim slučajevima korišćenja, sadašnji enthusiasmis zabrinjavajuće, navodi mnoge posmatrače u prah silazi reč "bubble".

Koliko to može potrajati je nejasno. Ali nedavni bavi otkriva kakav bi mogao da bude početak ohrabrujući trend daleko od fokusa na lak finansiranja i prema jedan da daje prioritet korisnost.

Kada je počela inicijalna novčić ponuda (MCK) ludilo, da je slavljen kao više demokratski način da se podigne fundsfor počeci. To dozvoljeno blockchain-based preduzeća da bi se zaobišla tradicionalnu rizičnog kapitala (VC) i kreditne rute u banci za realizaciju tip crovdfunding koji je dao učesnicima pravo da koristi usluge i / ili učestvuju u budućim dobiti.

Što više ljudi želi da koristi uslugu ili verovali u svom profitabilnosti, viša cena tokena će porasti.

Barem, to je teorija.

The Runavai uspeh nekih emisija ohrabruju špekulanata da se kladim da bi drugi imaju sličan uspeh, a kada institucionalni investitori počeli da se uključe, relativna oskudica tokena u odnosu na iznos sredstava koji traže mogućnosti visoke povratka gura cene čak i dalje. Osnove osnovnih projekata kao da smanjivao na značaju, i firme bez modela prihoda ili čak rade proizvod našao relativno lako da prikupi sredstva.

Ekosistem smena

Međutim, najnovije vesti oko tri neobične digitalnih token emitenata otkriva promenu u prioritetima, kao i svi oni već imaju radne proizvode i VC sredstva. Dakle, umesto da vidi simbolične prodaje kao alternativa više rigoroznim metodama finansiranja, sve izgleda da se fokusira na osnovnom karakteristikom - sa incentivisation u ekosistemu.

Prošle nedelje, kurir aplikacija Kikannounced da je planirao blockchain zasnovan token prodaje za jun. Njegov glavni cilj je da podstakne svoje 15 miliona korisnika mesečno obavljati više u okviru aplikacije. Kompanija je već podigao $ 120 miliona u finansiranju rizičnog kapitala, i posluje već sedam godina. Zamena VCS kao izvor sredstava ne zvuči kao glavni cilj.

Takođe prošle nedelje, blockchain pokretanje Blockstackreleased decentralizovanog pretraživač koji ima za cilj izradu aplikacija više lako dostupni, i otkrio planove za tip emisije kovanog novca, u mreži. Opet, ne izgleda da bude oko zaobilazeći VCS - Blockstack je već raisedover $ 5m u glavnom gradu od visokog profila institucionalnih investitora.

ICO na Internet pretraživača Brave, završena je ranije ove nedelje, distribuiran komad komunalnih žetona (kreiran da useof podstakne svoju novu platformu za prikazivanje oglasa) za investitore. To podiže $ 35m, koja nadmašuje početni VC finansiranje $ 4.5mand ga čini najvećom zaradom ICO do danas. Više neobično je brzina (to je rasprodat za manje od 30 sekundi) i koncentracija - sve tokeni otišao u grupi od oko 130 investitora.

Veća slika

Iako je to izgledalo u suprotnosti sa principom "demokratizacije investicije", to zapravo služi da se istakne problematične posledice prevelike hipe.

Ova povećana svijest mogla podstaći redizajn predstojećih emisija, što je izazvalo period samoregulacije u sektoru kako bi se osiguralo fer raspodelu i praktičnu primenu. Na primer, ograničenja mogu biti postavljena na visini od kovanog novca koji se može izdati investitorima, a ne korisnika, kao i iznos bilo koji investitor može da kupi. Ovo će obezbediti sektor sa preko potrebne povratak osnovama, a trebalo bi da bude od interesa za startup, preduzeća i regulatora podjednako.

Tokeni Blockchain bazi pružaju genijalan način da spoji praktičnost i kupiti-u. I jednom kada ovaj spekulativni zanos ugasi, oni mogu vratiti na originalnu svrhu incentivizing razvoj i testiranje usvajanje, sa ograničenim rizikom i bez kršenja zakona bilo hartija od vrednosti.

Efektivno, oni mogu vratiti na kickstarting početnu bootstrap fazu proizvoda. Ovo bi trebalo da zvuči poznato - to je ista pretpostavka da Bitcoin je osnovan.

StartupsICOsInitial Coin Ponude

Slične vesti


Post ICO

Bitcoin cena isporuke Bliže do $ 400 Nakon prekida mreže

Post ICO

Black Market Reloaded se vratio na internet nakon greške u objavljivanju izvornog koda

Post ICO

Novozelandski regulator: kriptokutencije su hartije od vrijednosti

Post ICO

ICO Dobrodošli: Isle of Man otkrio prijateljski okvir za prodaju žetona

Post ICO

Bitmarkets pokreće decentralizovano tržište Bitcoin Sa Tor podrškom

Post ICO

Izveštaj upozorava da bi SAFT mogao povećati pravni rizik od prodaje žetona

Post ICO

ICOs Meet the IPOs: Blockchain Author Alek Tapscott za preuzimanje Start Token Public

Post ICO

ICO groznica bi mogla donijeti kriptocurrenci reakciju

Post ICO

Bitcoin Cene Stabilno Kao nestabilan etereum Interesuje trgovca

Post ICO

Makroekonomija, kockanje i kripto: savršena oluja?

Post ICO

ICO zadovoljava VC: Blockstack podiže 25 miliona dolara za decentralizovani Internet fond

Post ICO

Kik bi samo mogao da prebaci svoje ICO žetone u novi Blockchain