Vlasti SAD-a otkrivaju bitkoinsku operaciju crnog tržišta | RS.democraziakmzero.org

Vlasti SAD-a otkrivaju bitkoinsku operaciju crnog tržišta

Vlasti SAD-a otkrivaju bitkoinsku operaciju crnog tržišta

19 godina star Srbija čovek je uhapšen i optužen za krijumčarenje i posedovanje smrtonosni otrov. Vlasti kažu da je prodao nelegalno supstancu Abrin (poznat kao "najveći otrovna biljka na svetu ') do organa za provođenje zakona za Bitcoin kroz Black Market Reloaded.

Istražitelji tvrde da je LaBelle, Florida stanovnik Džesi Vilijam Koff je skladištenje i prodaju Abrin, prirodni otrov proizveden od biljnih semena, od novembra 2013. Godine.

Nakon nekoliko meseci planiranja, tajni agent u Nju Džersiju je nakon hapšenja u 18. Januara, The Associated Pressreports.

Naime, kasniji izveštaji detaljno korak po korak, kako vlasti zamku internet stranicu korisnika. Osim toga, ova vest dolazi samo nekoliko dana nakon što je 25-godišnji američki državljanin uhapšen zbog prodaje oružja u civilu policijskih službenika u Holandiji kroz neidentifikovane onlajn crnom tržištu, što ukazuje da se takvi sajtovi pojavljuju kao popularne mete za američke vlasti.

Crno tržište Reloaded je bio jedan od nekoliko crnom tržištu sajtova koji stekao popularnost nakon pada Puta svile. Međutim, delom i zbog reputacije svog prethodnika, njegovi korisnici mogu biti pod većim nadzorom. Nju Džersi SAD advokat Pavle J. Fišman potvrdio hapšenje:

'' On je navodno peddled otrov na virtuelnom crnom tržištu nezakonite i opasne dobro, skriven u senci tajnog računarske mreže favorizovao sajber-kriminalci. Da je to bio stvarni prodaja na pravom kupcu, posljedice bi mogle biti tragično. "

Organizovanje sting

Philli.com pod uslovom korak-po-korak overvievof hapšenja, uz napomenu da prikriveni osoblje za unutrašnju bezbednost u Nevark, Nev Jersei, počeo je ubod osnivanjem crnog tržišta Reloaded korisnički nalog i dopre do Korff sa pitanjima koja se odnose na abrin, koji on je prodavao na mreži.

U narednim korespondencije sa tajnih agenata, Korff navodno se kao krivično delo tako što informisane izjava o otrovu, kao i najboljim praksama za njegovu upotrebu:

"Zapravo alkohol bi verovatno bilo najbolje, jer znate da će piti sve to. I oni će početi da se osećaju gripa kao simptomi u 48 sati, onda će postepeno se pogoršava dok ne umru od četvrtog dana."

Korff će kasnije pokušati da dodatno smiri strahovanja agente "o kvalitetu proizvoda, kažu vlasti:" Ja garantujem da će raditi ako ispadne Abrin u nečijem piće u sredu da će biti mrtav u petak i ne postoji način da se trag. Posle 24 sata uzimanja. "

31. Decembra, Korff navodno pristao da proda jednu dozu od abrin za $ 1.500 u bitcoins. Do 5. Januara, Korff je ponudio da uključi dodatnu dozu pri smanjenoj ceni od $ 1.000 u bitcoins i dao Bitcoin adresu za organa za provođenje zakona da pošalje sredstva.

Making hapšenje

 Abrin: "najviše otrovna biljka na svetu".

14. Januara, policajci na tajnom zadatku postaviti nadzor na odmoristu da prati iskrcavanje sveće kaže da sadrže smrtonosni otrov. Sredstva za sprovođenje zakona identifikovan Buick tokom odbaciti, a kasnije je pratio kola na Korff kući, gdje je zadržan pod nadzorom.

Korff nije uhapšen dok je poslao civilu fotografije drop-off tačke, kao stavke kupci su zatražili da potvrdi stavke je isporučeno. Istraživači zatim testiraju stavke tragove abrin i našao "detektabilnu količinu" supstance.

Abrin je posebno smrtonosan otrov kaže da je 75 puta toksični nego ricin, sledećoj poznati toksin (kao opremljenog na popularnom američkom drame Breaking Bad).

Član A 2011 medicinski pregled objavljen u časopisu bioterorizam i Biodefense opisao potenciju otrova:

"Ricin i abrin spadaju najsmrtonosnijih otrova biljnih poznatih ljudima. Čak se male količine, ukoliko efikasno koristiti, može uzrokovati značajne povrede i mortaliteta. Zbog potencije, stabilnosti, relativne lakoće proizvodnje, i širom sveta dostupnost njihovih izvornih biljaka, ricin i Abrin potencijalni biološko oružje. "

Prethodni hapšenja uključuju kontrolisanu toksina su dobila onima koji su osuđeni na 15 godina zatvora, što izveštaja primetio je maksimalna kazna dozvoljena pod optužbom.

CrimeBlack tržište Reloaded

Slične vesti


Post ICO

Kanada potvrdjuje tokove mogu biti hartije od vrijednosti i pacifički kovanica je test

Post ICO

Editable Blockchains? Mining Futures? 2017 Sav Cripto Patents Pile Up

Post ICO

Decentralizovanom vebu bi možda trebale baze podataka, previše

Post ICO

Bitcoin ima novu Top Dark Market

Post ICO

Nasdak trgovačka tehnologija na Povercoin Marketplace Noble

Post ICO

Blockchain u džepu? Phone Behind Sirins $ 157 Million ICO

Post ICO

Više korisničko tržište bitkoina? OpenBazaar Verzija 2.0 je ovde

Post ICO

Bitfinek izdaje još jedan žeton - i nova eterička berza koja ide sa njim

Post ICO

ICOM Scammers ukradli su $ 500k u Phoni Enigma projektu pre pokretanja prodaje

Post ICO

Analiziranje etra: skeptični uzimanje Bitcoin investitora

Post ICO

Na Mesec - Ili Busta? pitanja koja treba postaviti kada procenjujete ICO

Post ICO

Univerzitet u Nikoziji izdaje potvrđene certifikate sa blokiranim lancem