Univerzitet u Nikoziji izdaje potvrđene certifikate sa blokiranim lancem | RS.democraziakmzero.org

Univerzitet u Nikoziji izdaje potvrđene certifikate sa blokiranim lancem

Univerzitet u Nikoziji izdaje potvrđene certifikate sa blokiranim lancem

Sertifikati za pionirski kursa na criptocurrencies od strane Univerziteta u Nikoziji na Kipru su snimljeni na blok lancu juče, dozvoljavajući nikome da proveri njihovu autentičnost.

Slobodno onlajn Naravno, pod nazivom DFIN-511: Uvod u digitalne valuta, je učio Antonis Polemitis i Andreas M Antonopoulos.

Duo objavila sveobuhvatan ekplanationof kako su dizajnirani da potvrde da budu blok lanac verifikovati. To znači da kurs diplomci više ne moraju da se oslanjaju na univerzitetu da proverite da li su završili kurs uspešno.

"Čak i ako Univerzitet u Nikoziji i njen sajt nestala, sve dok se provera heš i dalje postoji kao javni dokument, ljudi mogu [.] Autentifikuje nikakvo uverenje", rekao je vebsajt kurs.

5 / Note ovu transakciju i OP_Return kod koji sadrži hash indeksa dokumenta za sve sertifikate: https://t.co/sC8cFCv2Ce

- Digitalni Valuta (@MScDigital) Septembar 15, 2014

Kako to radi

Provera sertifikata Univerziteta se oslanja na terenu OP_RETURN koji je sadržan u svakoj transakciji. Polje je designedto dozvoliti da mala količina dodatnih podataka koji se čuvaju u bloku lancu, kao prvi korak ka omogućavajući sredstva, kao što su nekretnine ili dokumente kao ugovore koji se razmjenjuju preko protokola.

Instruktori kursa stvorili hashes tih PDF verzija svakog sertifikat, sakupiti sve sertifikate u indeksa dokument, a zatim generiše hash toga. Ovaj Disperzija je zatim ušao u oblasti OP_RETURN jednog unspendable transakcije.

Hashes su jedinstveni nizovi karaktera koji se može napraviti od bilo kog inputa, koristeći algoritam. U ovom slučaju, SHA-256 algoritam, koji se takođe koristi u protokolu Bitcoin, korišćen je. Hashes su samo u jednom smeru, tako da neko sa posebnim sertifikat može replicirati hash koristeći algoritam, ali heš ne mogu obnoviti sertifikat.

Hashes heševa

Instruktori su objavili hash indeksa sertifikata na sajtu univerziteta. Svako ko želi da proveri sertifikat mora prvo proverite da li ima ispravan dokument indeksa. To se radi tako što ćete proveriti polje OP_RETURN na određene transakcije poslao instruktora.

Kada je indeks je potvrđena, onda pojedini potvrde može da se proveri. To se radi tako stvara SHA-256 hash datog sertifikata, a zatim upoređujući ga protiv heševi navedenih u ovjerenoj indeksa dokumenta.

Hash indeksa dokumenta se objavljuju na Univerzitetu u Nikoziji sajta, zajedno sa specifičnom transactioncontaining ove podatke. Hash sadržan u OP_RETURN oblasti transakciji može se videti na sajtovima kao što Coin tajni.

Za proces validacije da radi, dokument indeks mora biti lako dostupna. Instruktori kursa napomenuti da su učenici ohrabruju da sami domaćin indeksu dokument da se smanji oslanjanje na dokumentu koji se nalazi na sajtu univerziteta.

Instruktori kursa je takođe najavio da će završetak stopa kurs bio preko 20% od kohorte od 615 učenika. Naredni sessionof kursa trebalo bi da počne 15. Oktobra.

Univerzitet u Nikoziji je vidljiva zagovornik criptocurrencies, prihvatanje bitcoinfor školarine i nudi master diplomu iz digitalnih valutama.

Blockchain TechnologiAndreas AntonopoulosUniversiti Nikozija

Slične vesti


Post ICO

ICO, Dumb Monei i Ethereum (etička) dilema

Post ICO

Da li je Eterov gubitak Bitcoin Gain? Trgovci se čudite posle divlje nedelje

Post ICO

Market Veekli: Bitcoin cena Serene Amid tržišna kriza

Post ICO

ICO groznica bi mogla donijeti kriptocurrenci reakciju

Post ICO

Prevare, hacks and poor management: Život posle Silk Roada

Post ICO

5 pokretačkih blokova Pridružite se Plug and Plai FinTech inkubatoru

Post ICO

Bitcoin B odobren od strane kompjuterskog teksta

Post ICO

Eter Cene Skraćivanje 50% kao bitkoin ostaje u držanju Pattern

Post ICO

Bivši politički urednik koristi Ethereum kako bi pomogao u popravljanju novinarstva

Post ICO

CoinDesk objavljuje izveštaj o industriji K3 Bitcoin i Blockchain Industri

Post ICO

Kik bi samo mogao da prebaci svoje ICO žetone u novi Blockchain

Post ICO

ICO Blues: Status podiže $ 64 miliona (daleko), ali ostavlja kupce da čekaju