Credit Suisse izveštaj istražuje udare u blokchain-u na 14 javnih akcija | RS.democraziakmzero.org

Credit Suisse izveštaj istražuje udare u blokchain-u na 14 javnih akcija

Credit Suisse izveštaj istražuje udare u blokchain-u na 14 javnih akcija

Novo istraživanje iz finansijske usluge giganta Credit Suisse nastoji da analizira uticaj blockchain na 14 postojećih učesnika na tržištu i njihov zaliha performanse.

Vritten in odgovor na investitora pitanja, kompanije ispitani su veće razmene (The Australian Securities Ekchangeand NASDAK), aktuelni poslovnih procesa voditelji (Computershare i Ekuiniti), kao i finansijskih usluga (Ekperian i JPMorgan).

Izveštaj o 135 strana, objavio je danas, ističe četiri oblasti u kojima tehnologija potencijalno može dovesti do poremećaja - isplate, tržišta kapitala, finansijske usluge i medija. Na kraju krajeva, međutim, zaključuje se u izveštaju The Stock performanse od selekcije firmi u ovim kategorijama neće biti značajno utiče.

U izveštaju se navodi:

"Naš najšira zaključak je da blockchain je manje bitno u sektorima gdje je već ulažu znatna sredstva i inovacije."

Sve u svemu, izveštaj je više Posljednji na blockchain od Bitcoin, izjavom da odzvanja slična otkrića iz istraživačkih napora naručenim od izvršilaca.

U izveštaju se takođe skice od 13 barijera Bitcoin, ispitivanje mogućnosti digitalne valute da savladaju transakcijama viza nivou i ističući svoje trenutne spore obradu transakcija puta.

Autori tvrde, međutim, da blockchain tehnologije generalno se bolje pozicionira za širi uticaj.

"Smatramo blockchain lakše optimizuje različitim ciljevima od Bitcoin i da tri ključne osobine - disintermedijaciju poverenja, nepromenljivog zapisa i pametne ugovora - obdariti tehnologiju sa stvarnim prednosti u postojećim sistemima," piše.

Najveće površine uticaja, navodi se u izveštaju, verovatno bi finansijske usluge, razmena i post-trgovačko naselje.

Od svih javnih preduzeća studirao, Kredit Svis utvrđuje većina suočena ne blizini staze pretnju od blockchain, a da je tehnologija u stvari nudi dugoročne mogućnosti u četiri oblasti.

Plaćanja

Iako priznaje da je nemoguće znati gde će na kraju biti korišćen blockchain, izveštaj tvrdi promene izazvane blockchain su neizbežni.

Isplate, industrija koja uključuje trgovačke sticaocima, izdavaoca kartica i finansijske plaćanja procesora, je jedna velika, dobro uspostavljena industrija koja Bitcoin i blockchain bi potencijalno transformisati, prema izveštaju.

Ali Kredit Svis smatra da ne veliki igrači u industriji ne treba brinuti o tome napustile blockchain.

"Mislimo da je malo verovatno da će Bitcoin privuče pažnju kao mainstream plaćanja mreže, ili da blockchain će disintermediate globalno proverene marke mreža kartica kao što su Visa i MasterCard", stoji u izveštaju i dodaje:

"Sve u svemu smo videli egzistencijalni pretnju industriji kao skroman."

U izveštaju se tvrdi da je to isto važi i za procesiranje plaćanja čvrste Vorldpai, dodajući da se strah od blockchain preticanja kompaniju preterana. Fiserv, navodi se, takođe "dobro pozicionirani da se takmiče".

Tržišta kapitala

Za Tržišta kapitala učesnika, Credit Suisse je videli više mogućnosti nego rizika.

U izveštaju se ocenjuje konkretno kako kustosi, razmene i registri će biti pogođeni blockchains, zaključujući da bi mogli ponuditi novi pristup upravljanju podacima. Krajnji rezultat, izveštaj postavlja, je da su tržišta kapitala način na koji grade mogao da promeni, ali da bi bili otporniji i jeftiniji.

Iako se u izveštaju tvrdi pobednicima i gubitnicima će biti teško predvideti, kaže se postojeći izvršioca su "najbolje pozicionirani" da iskoristi profit stvorene blockchain tehnologije, a što ukazuje na neki konsolidacija može doći.

Kao takav, ovaj izveštaj tvrdi razmene, kao što su ASKS će videti "malo mana rizik", dok je Londonska berza je i izlaganje Japan Ekchange Group je slično niska. Poslovnih procesa voditelji su procenjeni u ovom delu, mada se u izveštaju pod nazivom zabrinutost u vezi njihove poslovne modele "POBEDILA".

Finansijske usluge

Na ovu temu, izveštaj je nastojao da opiše kako je upotreba distribuiranih knjige, ili više distribuirane knjige, može da utiče na bankarske i finansijske usluge.

Na kraju krajeva, to opisano dva tržišta prilike da veruje da će verovatno doći. U jednom, zajedničkom glavna knjiga smanjuje troškove za preradu trgovine hartijama od vrednosti i omogućavanje međunarodne plaćanja. U drugom, dele Ledgers dovesti do više podataka o klijentima, jačanje sposobnosti preduzeća da proda potrošačima.

U izveštaju se tvrdi da je bar neko usvajanje blockchain finansijskih usluga je verovatno, na osnovu svoje analize banaka kao što su Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase, Ekperian i Santander, koji su pokazali različite stepene interesa. Ali veliki uticaj Očekuje se da će tri do pet godina.

U najmanju ruku, prema izveštaju, rast blockchain je motivisalo banke da izbliza na njihovim osnovnih IT strukture.

"To znači da u budućnosti bankarski pejzaža i kako veličinu i raspodelu dobiti iz bankarstva mogu promeniti značajno," piše.

Naime, ona naziva Goldman Saks "među najbolje pozicionirani" da ubiraju blockchain koristi, i izvlači slično pozitivne zaključke o izgledima za JPMorgan Chase, Ekperian i Santander.

Medij

U izveštaju se takođe istražuje kako blockchain mogao disintermediate ne-finansijske kompanije, vruća tema, posebno nakon uspona Ethereum, pametnog ugovora platformi.

Ona se fokusira na slučajeve korišćenja medija, uključujući muziku, TV, pai TV, digitalni video i objavljivanje, tvrdeći, tech mogao da se smanji pirateriju.

Što se tiče muzike industrija ide, ovo korist bi zahtevalo "potpunog usvojenja" platforme za blockchain zasnovan, ali je u izveštaju navodi da bi ovo čišćenje promena potrebno najmanje pet godina.

Alissa Hertig koautor ovog izveštaja.

Slične vesti


Post ICO

Ovaj Token obećava da vas ne spamuje na društvenim medijima

Post ICO

ICO o našim odredbama i uslovima

Post ICO

Da li je ICO Špekulacija zdrava?

Post ICO

Protivirusni žeton? Polisvarm traži sigurniji internet sa ICO-om

Post ICO

ICO profesionalni pozivi za samoregulaciju Navodeći rizik SEC

Post ICO

Zašto ICO treba da budu hartije od vrednosti?

Post ICO

Bitcoin Cijene u maju: Analizirajući drugi najbolji mjesec tržišta 2018

Post ICO

ICOs Meet the IPOs: Blockchain Author Alek Tapscott za preuzimanje Start Token Public

Post ICO

Overstock to Release Blockchain Product to Curb Naked Short Sales

Post ICO

Kik bi samo mogao da prebaci svoje ICO žetone u novi Blockchain

Post ICO

Tržište Kreditor Blackmoon će pokrenuti platformu upravljanja mrežom za etereum

Post ICO

ASIC šef: Blockchain će imati duboke implikacije za regulatore