SEC upozorava javna preduzeća da koriste ICO za pumpne akcije | RS.democraziakmzero.org

SEC upozorava javna preduzeća da koriste ICO za pumpne akcije

SEC upozorava javna preduzeća da koriste ICO za pumpne akcije

Komisija za hartije od vrednosti i berze upozorava investitora o riziku od prevare javnih akcija koje koriste criptocurrencies kao promotivni taktiku.

Objavljeno ranije danas, investitor upozorenje DIK prvenstveno fokusira na criptocurrenci-tematske promocije iz javno trguje kompanija, pre nego počeci ili projektnih timova koji nisu navedeni na berzi ili over-the-counter tržištu. Agencija posebno naglašava promociju početnih kovanice ponude (Icos), pored opštih criptocurrenci izdanja, kao potencijalni upozorenja znakova za investitore.

SEC je u svom pripravnosti:

"Prevaranti često pokušavaju da koriste mamac novih i novih tehnologija da ubedi potencijalne žrtve da ulažu svoj novac u prevarama Ove prevare uključuju." Pumpa-i-smeća "i manipulacija na tržištu prevare koje uključuju javno trguje kompanije koje tvrde da pruži izloženost ovih novih tehnologije. "

Zaista, DIK je naredio trgovina dionicama zamrzne nekoliko kompanija, uključujući tri u samo u poslednjih mesec dana. Da li je agencija sprovodi neku vrstu zajedničkog napora ostaje da se vidi.

Kao CoinDesk prijavio krajem prošlog meseca, DIK unveiledthe rezultati istragu o DAO, uključujući i njene odlučnosti da tokena prodat u vezi sa neuspelim Ethereum na bazi finansiranja vozila predstavlja hartije od vrednosti. Šta više, agencija ukazuje da drugi prodaja token može spadaju pod definiciju kao dobro.

Od tog oslobađanja, drugi regulatori hartije od vrednosti, uključujući i one u Canadaand Singapuru, izdali slične izjave, kao i - u stvari navodeći da su neki tokeni podležu pravilima, dok drugi mogu biti ne.

Komentarišući današnje puštanje Peter Van Valkenburgh, direktor istraživanja za neprofitne grupa za pritisak Novac centar, nazvan SEC je potez "veoma razumna i meri", kadriranje je kao deo šireg procesa koji je počeo u julu.

"Ova vrsta nastave u venu na DIK se u veoma razuman i merenje d korake da se bave pitanjima zaštite investitora oko Icos", rekao je on CoinDesk. "To nije kao bomba je opao i oni su otišli ​​nakon džinovski i uspešnog projekta otvorenog koda. Naprotiv, ovo je prilično uzak."

Drugi komentatori vide današnju oslobađanje kao jedini sledećeg nogu u dužem procesu.

"Svjedoci smo mnogo više fokusiran interes za digitalne imovine od strane DIK, uključujući i nedavnu DAO Izvještaja istrage i Privremene obustave", rekao je Perianne Dosadno, predsednik industrije trgovinske grupe Privredna komora Digital. "DIK je postao agresivan igrač u sprovođenju u digitalnom valuti i simboličnog prostora, posebno u oblasti Icos", rekla je ona, dodajući:

"Očekujemo više da pratimo od DIK."

SECICO

Slične vesti


Post ICO

Bitcoin zvučnici proglašeni za američku radnu grupu za bankarstvo

Post ICO

ASIC šef: Blockchain će imati duboke implikacije za regulatore

Post ICO

No Panic: Cooler Heads Prevail kao SEC Casts Shadov na Coolei ICO Eventu

Post ICO

Overstock to Release Blockchain Product to Curb Naked Short Sales

Post ICO

ASIC na Blockchain: Australian Securities Vatchdog verovatno neće regulisati ICO

Post ICO

Bitcoin cena pronalazi status Kuo u $ 415 Opseg

Post ICO

Deklaracija SEC-a za multimilionske Munkhee ICO za kršenja hartija od vrednosti

Post ICO

Pantera ulaže 3 miliona dolara u razmenu iskustava žetona

Post ICO

Insightful ICO? Telenor Giant Telenor želi da poremeti medije Tokama

Post ICO

Skeptičan za ICO? investitor Vinni Lingham može promeniti svoj um pomoću markera

Post ICO

Periodična tabela blok-jača

Post ICO

Regulativa, Porezni krediti nad kripto investitore