Saradnja i konsenzus su od suštinskog značaja za iskorištavanje bloka | RS.democraziakmzero.org

Saradnja i konsenzus su od suštinskog značaja za iskorištavanje bloka

Saradnja i konsenzus su od suštinskog značaja za iskorištavanje bloka

Majkl Bodson je predsednik i izvršni direktor depoa Poverenje i kliring Corporation (DTCC), jedan od najvećih posle trgovinskih usluga kompanijama u SAD-u, preradu od više od $ 1.6tn u transakcijama na godišnjem nivou.

U ovom mišljenju komadu, Bodson piše o potrebi za saradnjom među nakon trgovinskim akterima industrije kao blockchain i distribuirani glavna knjiga aplikacije vidi dalje testiranje i razvoj.

U 224 godina od Sporazuma o Buttonvood u donjem Menhetnu stvorili Nev Iork Stock Ekchange i odbor, investicija svet je evoluirao u veoma kompleksnom ali orkestrirani globalnom tržištu u kome su finansijske transakcije izvršene preko granica i geografskim regionima u mikrosekundi.

Kao trgovanja tehnologija napredovala, tako je post-trgovinski infrastrukture koja podupire sistem.

Dok današnjem tržištu infrastruktura je vrlo efikasan, relativno niska cena i, što je najvažnije, stabilan i dovoljan da zaštiti integritet današnjim globalnim tržištima pouzdan, realnost je da su mnogi delovi sistema ne stvara preko namernog arhitekturi i dizajnu i, u nekim slučajevi, su postali nepotrebno kompleksan.

Ali, kao što je tehnologija transformiše proces trgovanja, distribuira knjiga tehnologija ima potencijal da urade isti na post-trgovinskom okruženju, stvarajući novi ekosistem koji je efikasniji i isplativ i da dalje smanjuje rizik za trgovinu stranke i, na kraju, kraj investitor.

Kada pogledate savremenim izazovima regulatornih i ekonomskih okruženja, jasno je da je pojava distribuirane glavne knjige tehnologije nije mogao doći u bolje vreme.

Na nedavnom DTCC Blockchain Simposium, raznoliko publici od skoro 500 ljudi koji predstavljaju presek industrije, uključujući i velike globalne banke i manjih firmi, regulatori, krajnjim korisnicima, investitora, infrastrukture usluga, tehnologa, akademika i fin-tech, zajednička širok spektar mišljenja na ovu temu.

Tokom ovog događaja, bilo je činilo tri teme dominiraju razgovor:

1. Industrija-vide saradnja

Prvo, mnogi od govornika su se složili da je industrija treba da se uključe u saradnju ponovnog arhitekture ključnih procesa i prakse kako bi se osiguralo standardizaciju.

Uprkos konsenzusa o ovom pitanju, ono što smo videli u poslednjih godinu dana je ludilo aktivnosti - uglavnom nekoordiniran - u istraživačkim i razvojnim naporima. Danas, mnoge banke i davaoci usluga su istražuje kako da iskoristi konsenzus tehnologiju pojedinačno - ironičan obrt koji mogu da pomognu varnica inovacija, ali će verovatno stvoriti novu i prekine vezu lavirint distribuiranih glavne knjige silosa na osnovu različitih standarda i sa značajnim izazovima pomirenja.

Krajnji rezultat može biti sistem sa suštinski istim izazovima koje imamo danas.

Pametnija pristup je za industriju da koordinira napore da razviju pravu arhitekturu, dati prioritet gradivne blokove infrastrukture i podržavaju fokusirane i kolaborativne eksperimente da pomognu tehnologija zreli.

2. Standardi i upravljanje

Drugo, postoji potreba za postojeće, regulisane i poverenja centralnih vlasti da igra vodeću ulogu u uvođenju standarda, upravljanja i tehnologije za podršku distribuiranih glavne knjige implementacije.

Ove organizacije, radi u saradnji sa širokim spektrom industrije, može pomoći da se osigura da nove mogućnosti zaista poboljšati obradu posle trgovine i da su u skladu sa dugotrajnim ciljevima ublažavanja rizika, povećanje efikasnosti i vožnje uštede za učesnike na tržištu.

Presudna uloga vladanja i upravljanja standarde, pravila i poverenje granice mora da se upravlja sa neosporan integritet i odgovornost, nezavisno od bilo kakvih komercijalnih sukoba.

Po samoj svojoj prirodi, blockchain zahteva open source, neutralne protokole i standarde za podsticanje široko prihvaćena i primenu u industriji.

Linuk Foundation Hiperledger Projectrepresents tip zajednički napor potreban za uspostavljanje, izgradnja i održavanje otvorenog, distribuirani glavne knjige platformu koja će zadovoljiti različite slučajeve korišćenja kroz više industrije.

3. Definisanje beli prostori

Treće, industrija mora da izgradi konsenzus na identifikovanju prilika u kojima su nosioci distribuirani glavna knjiga rešenja mnogo efikasnije nego povećanje tekuće procese sa cloud computing tehnologiju ili standardizacijom radne tokove.

Mnogi učesnici Simpozijuma su se složili da je industrija treba da istraži ciljane oblasti za poboljšanje na postojeću infrastrukturu, gde automatizacija je ograničena ili ne postoji i gde je tehnologija obezbeđuje jasnu prednost u odnosu na postojeće procese. To je tek nakon što bi trebalo da je industrija pomeri fokus na mogućnosti većih razmera.

Na mnogo načina, to odražava pristup da se uzima u DTCC.

Na primer, radimo sa digitalnim Assetto kreirati i testirati distribuirano rešenje za glavne knjige zasnovane za upravljanje kliring i saldiranje repo transakcije. Takođe smo se udružili upvith Akoni, četiri velike banke i Markit da testira koristeći distribuirano knjigu za upravljanje posle trgovinske procese na tržištu Credit Default Svaps.

Dok će Hipe oko blockchain verovatno nastaviti da raste, posebno kao nove eksperimente pojavila na tržištu, najefikasniji pristup u potpunosti realizuju prednosti ove tehnologije je da podstakne veću saradnju i koordinaciju među učesnicima industrije, podsticanje centralne vlasti da odigra ključnu ulogu u razvoju standarda, upravljanja i tehnologije i postignu konsenzus o oblastima mogućnosti.

Dalje, iako je verovatno da je usvajanje Masovno distribuirane glavne knjige tehnologije je još godina od postane realnost, ne može se poreći da ima potencijal da transformiše u post-trgovinski pejzaž.

Kapital MarketsDTCC

Slične vesti


Post ICO

Pantera ulaže 3 miliona dolara u razmenu iskustava žetona

Post ICO

Blockchain Ideologies Clash kao Monei2020 Reflektori tržišta kapitala

Post ICO

Kako Bitcoin trpi u Argentini crnoj tržišnoj ekonomiji

Post ICO

LedgerKs i CBOE: trojanski konj CFTC-a u ratu SEC Turf

Post ICO

TZERO ICO Overstock još uvijek nije pokrenuta kao žeton

Post ICO

Appcoin Lav Part 2: SAFT Rešenje

Post ICO

Massachusetts kaže ICO organizatoru za navodno kršenje hartija od vrednosti

Post ICO

Očigledno Bubble? Odbor za ekonomske odnose sa inostranstvom otpoče na Bitcoin i ICO

Post ICO

Naoružani sa Ethereum ICO-om, može li Kik uspeti gde je Facebook uspio?

Post ICO

Vratite se na Osnove za Blockchain Tokens?

Post ICO

Bitcoin Cijene u maju: Analizirajući drugi najbolji mjesec tržišta 2018

Post ICO

Javno preduzeće pretvara Bitcoin u Stock u prvom od svoje-Kind fundraise