Prevare, hacks and poor management: Život posle Silk Roada | RS.democraziakmzero.org

Prevare, hacks and poor management: Život posle Silk Roada

Prevare, hacks and poor management: Život posle Silk Roada

Kada američke vlasti rasturen svile i prošle jeseni uhapsila navodnog Kingpin Ross Ulbricht, to ne znači kraj onlajn lekovi-za-Bitcoin tržišta. Alternative Trading poruka iskočio odmah, a postojeći proširen da primi raseljenih kupce i prodavce.

Međutim su mesta potresaju krađe, više hapšenja i drugih problema, što je navelo neke klijente, pa čak i istražitelje da vosak nostalgično o "prvobitnom" Strašni Pirat Roberts, kao osnivač Put svile je sebe nazvao.

Jedan kupac, koji ide po nadimku "zagrljaja", napisao u poruci CoinDesk:

"[Haos] je reč da ću izabrati da opiše predeo kao što je preraslo i promenila nakon Silkroad je zaplene. Mnogi sajtovi su dolazile i odlazile [.] Mnogi od njih razvija sasvim sledeće pre nego što se ugasi ili hakovan. Kupaca i prodavci podjednako su na stalnoj potrazi za stabilnom tržištu, jedan koji će biti oko duže od nekoliko meseci. "

Jedan izvor za sprovođenje zakona, rekao je da nova tržišta su jedva vredi istražiti u ovom trenutku. On je podigao februarskog pljačku hiljada bitcoinsfrom svile 2.0 kao primer lošeg upravljanja:

"Kada je originalni Strašni je da radi, da se nikada nije desilo. Nije se vodi kao dobro."

Zakon sprovođenje izvor, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, izjavio je da je učestvovao u prvobitnoj Puta svile istrage, ali sada je samo drži na oku Silk Road 2.0 u pozadini.

U stvari, on nije siguran da li agencije za sprovođenje zakona prave svile 2.0 ili druge online tržišta lekova prioritet.

Put svile prvi Administrator 2.0 je sebe stilizovan kao Strašni Pirat Roberts, kao Ulbricht je navodno uradio, ali je nestao sa scene nakon tri navodnih moderatora na sajta su uhapšeni u decembru, a sajt je novi administrator sebe naziva 'udjun '.

Korisnici ne znaju kome da veruješ

Drugi sajtovi da se pozicioniraju kao Silk Road alternative uključuju Sheep Marketplace, Black Market Reloaded, Utopia, Agora, Pandora, Booiah i mnoge druge; Neki od ovih sajtova su zatvorene, ostali su i dalje dostupni na dubokom Internetu preko Tor Brovser.

Sadašnjeg useva, "zagrljaja" pod nazivom Agora kao najstabilnija, kaže njegovi administratori izgleda da vredno rade da stekne poverenje korisnika. Ali sada, ne bi-bi mozak izgleda da bi mogao da popuni cipele originalnog Strašni Pirat Roberts.

Za jednu stvar, mnogi su uspeli da zadrži bitcoins korisničke sigurno. Pored Silk Road 2.0 krađe, drugi duboko veb Trading Post, Ovce Marketplace, prijavila $ 6m pljačku i zatvorena krajem 2013. U martu, tržište poznat kao Pandora prijavila krađu $ 250,000in Bitcoin, obećao otplate, i ostao otvoren.

Zbog anonimne prirode ovih tržišta, teško je korisnicima da znaju da li su mesta su zaista hakovan, ili ako su administratori samo pobegao sa svojim bitcoins. Izvor sprovođenje zakona dodaje:

"Ili administratori nemaju nivo stručnosti ili posvećenost sajtu da [original DJP] jeste, ili može biti da trče prevaru."

Korisnici su pokušali nakon Bitcoin movementsthrough blok lanac za rešenjem, ali to je verovatno uzaludno traganje prema Univerzitetu Kalifornija San Dijego Criptographer Sarah Meiklejohn. Pisala je u e-mail:

"Bilo bi teško samo potvrditi iz analize blok lanca ako krađa se vrši spoljnih lopovi ili vlasnici službe, jer bi kretanje bitcoins verovatno biti ista u svakom slučaju. Ako ste videli bitcoins deponovanih u razmjena, a potom pitao da razmene koji je u realnom svetu vlasnik tog računa, možda naučiti nešto, ali (1) to nije nešto što većina korisnika može da uradi, i (2) operatori tamne pijacama se gotovo sigurno ne koriste njihova prava imena u svakom slučaju. U osnovi, to ne izgleda moguće. "

Ovo dovodi korisnici biti malo nervozan. Kada tržište ima privremeni prekid, niti se pojavljuju na redditspeculating da li su organizatori tog sajta uzeli novac i beži.

Kada Ovce Tržište tvrdi da je opljačkana, korisnici su već spekulišu za daisthat prevara je u delima, jer su bili u stanju da se povuče bitcoins sa svojih računa.

Posledice hakovanja

Put svile 2.0 administratora čini se da se što dobro na promisesto nadoknaditi usersfor gubitke nakon navodnog transakcija poslušnost napada koja je pogodila sajt u februaru.

Defcon posted on forumima na sajta početkom aprila da je polovina žrtava u potpunosti vraćen, a da je 100% primio barem delimičnu isplatu. On je postavljen 9. Jun kao gruba cilj za punu otplatu.

Jedan broj Silk Road 2.0 korisnici prokomentarisao na forumu da su zaista dobili isplatu, međutim, nekoliko rekao da su dobili ništa od početka aprila. Zauzvrat, mnogi korisnici još nisu prijavljeni u tvrde svoju naknadu, u skladu sa administratorom sajta.

Druga tržišta su rukuje stvari sada drugačije. Administratori ovaca Marketplace je nestao nakon tvrdeći krađu. I administrator projekta Black Flag otvoreno priznao džep bitcoinsvhen korisničku je ugasiti tržište prošle jeseni.

"[To] čini da shvatimo jednom koliko je kul i pravilno Ros Ulbricht (navodno) je. Mogao je Fleeced ljude, ali umesto toga on je ovlašćen ljude. Sada gubitak," Reddit korisnika bitchrome "komentarisao u diskusiji o Ovce Marketplace isključivanja.

Drugi korisnik, reddit, 'JAMDIAM', zvučala sit post-Silk Road tržišta:

"Ne EFF sa ovim tržištima više iz dva razloga:. 1) Oni jasno vrvi od Federalce 2) Upravljanje ovih lokacija nikada neće odgovarati originalni DPR (zvani Ros Ulbricht)."

Ros Ulbricht negira navode FBI i trenutno je u pritvoru centreavaiting suđenju u Nev Iork.

Poboljšanje sigurnosti

Da biste sprečili buduće krađe, udjun uklonjen Silk Road 2.0 je centralizovani sistem escrov, pisanje na forumu na tržištu je da "Centralizacija čini tržišne veliki cilj za napadačima, a veliki cilj za nepoštene administratora."

Umesto toga, udjun rekao tržište će se pomeriti na escrov sistem više potpisa, u kojoj jedna osoba ne može da se kreće sporazum fundsvithout od jednog ili više drugih potpisnika. BlackBank, Kanabis Put Cloud Nine, DarkBai, Hidra The Tržište i Tor bazar su svi navedeni kao multisig tržišta na darknetmarkets subreddit.

Dark tržištu Shopper 'zagrljaja "pojasnio:

"Mislim da u toku naredne godine ćemo videti [multisignature deponovan] postao standard za tržišta širom odbora. Prodavci su umorni da imaju njihov teško zarađeni novac ukraden ili hakovan, jer su korisnici. Postoji dovoljno stresovi u ovom poslu bez stalna briga nepoštenih ili nekompetentnih tržišta administratore da dodate na listu. "

'Zagrljaji' dodao: "Nadam se da će više potpisa deponovan raditi na tome da ublaži strah od tržišnih prevare Iako je tradicionalna deponovan je trenutno mnogo manje komplikovan i pogodniji za prosečnog kupca, mislim da uskoro početi da vidi više. -sig pojednostavljena i sprovodi na način da čak i tehnološki manjak kupaca [kao što sam ja] još uvek može iskoristiti njegove prednosti. "

Naravno, ukoliko se ilegalni Marketplaces uspeti u sticanju poverenja klijenata - i, kao rezultat toga, veći promet - oni će postati mnogo veći cilj za sprovođenje zakona.

"Ne znam koliko je interesovanje za sprovođenje zakona ima u Silk Road 2.0 sada. Kada stignu do i pokrenuti teško, možda će početi uzimajući teže pogled na njega", rekao je Put svile istražitelj.

Slične vesti


Post ICO

Blockchain Breakout? 2017 će zadržati investitore na Brinku

Post ICO

Nema Token Odgovor: UNICEF je otvoren da radi svoj ICO

Post ICO

Na MoneiConf-u, neočekivano pothranjen Outlook za Blockchain

Post ICO

Tokenizirani fond fondova za prikupljanje 100 miliona dolara preko ICO-a

Post ICO

Diverski tim, raznovrsni portfelj: Amentum podiže $ 10 miliona Cripto Fonda

Post ICO

Ljubavni digitalni mačići su zaprljali Ethereum Blockchain

Post ICO

Freikuinov pokušaj da oslobodi ekonomiju

Post ICO

Blockchain preduzetnici ciljaju Apple i Google na Token Summit

Post ICO

Gok ICO? CEO Karpeles Floats Token Sale za obnovu Bitcoin Ekchange

Post ICO

Januarski Top Large Cap Cripto? Nije Bitcoin ili Eter

Post ICO

Zašto bi se trebali čuvati Altcoin Rebrand

Post ICO

Šta dolazi posle Cripto Bubble?