PBoC savjetnik: Kina je bila prava na zabranu ICO-a | RS.democraziakmzero.org

PBoC savjetnik: Kina je bila prava na zabranu ICO-a

PBoC savjetnik: Kina je bila prava na zabranu ICO-a

Savetnik kineske Centralne banke je rekao da podržava nedavni obračun vlade na domaćem početnih kovanice ponude (ICOS).

Kao što je ranije izvestio CoinDesk, Narodna banka Kine i drugi regulatori u zemlji preselio početkom septembra do restrictnev ponude koji koriste model finansiranja, kroz koje stranke mogu da izdaju digitalne tokena koji su kriptografski vežu za blockchain u cilju podizanja sredstava ili stvaraju efekat mreže za taj projekat.

U najavi zabrane, Kina proglasila metod oblik ilegalnog finansiranja, što je izazvalo niz platforme zatvaranje i naporima da se nadoknaditi doprinose investitora. Prema Sheng Songcheng, savetnik PBOC i vanredni profesor ekonomije i finansija na China Europe International Business School, kineska vlada je pravi potez.

Pisanje za novinsku kineskom jeziku Caikin, Songcheng - koji je ranije rekao da bi vlada trebalo da mandat objavljivanje standardsfor ICO organizatora - tvrdi da je bilo neophodno kako bi se spriječili "haos" izazvanu neometan finansija u obracunu.

Napisao je:

"U potpunosti se slažem sa prelaskom da zabrani Icos u Kini, a pozivi za povraćaj da bude investitorima. Po mom mišljenju, ovi postupci su u velikoj meri usmerene na otklanjanju rizika i zaštite interesa investitora dok su istovremeno prilika da se dodatno reguliše trgovinu virtuelnih valuta. Ipak, važno je da Kina nastaviti da podstiče trenutnu pravac razvoja blockchain tehnologije. "

Upoređujući MCK-izvedeni tokene za hartije od vrednosti - u vezi porasla je sve veći broj regulatorsvorldvide - Songcheng rekao je da je pritisak za povraćaj bio "fer jedan" kroz prizmu investitora i zaštite potrošača. On je sugerišu da je regulatori mogli staviti na mesto nove smernice za model, tako da "igraju svi po novim pravilima igre."

U kolumni, Songcheng pozvao na čvršće pravila oko Bitcoin trgovine, iako je takođe priznao da je "Bitcoin je globalizovanom sredstvo, tako da je teško da se u potpunosti zabrani." Umesto toga, regulatori treba brusiti u na njegovu upotrebu za pranje novca posebno.

Na kraju, PBOC savetnik je napisao da "sama blockchain tehnologija je dostojan ohrabrenja" iz regulatora, naglašavajući rad kompanije kao što Alibaba u ovoj oblasti, kao primera da vlada treba da promovišu.

"Sa ICO haos koji se očistio je blockchain zajednica će sama pridaju veći značaj u identifikovanju rešenja za postojeće probleme i tehnologije, a blockchain industrija će videti više promišljeno razvoj", zaključio je on.

ChinaInitial Novac OfferingsICO zabrana

Slične vesti


Post ICO

Makroekonomija, kockanje i kripto: savršena oluja?

Post ICO

ICO Mania se smirio - i to nije tako loše

Post ICO

TGE ili ICBM? Reči možda neće biti važne za ICO

Post ICO

Pantera ulaže 5 miliona dolara ulaganja u Pre-Sale Token pretplata

Post ICO

Naoružani sa Ethereum ICO-om, može li Kik uspeti gde je Facebook uspio?

Post ICO

Post-Trade Blockchain pokretanje u Limbo nakon podizanja 10 miliona dolara

Post ICO

Bitcoin fondacija za standardizovanje simbola i koda Bitcoina naredne godine

Post ICO

DarkMarket Team pobedi Toronto Bitcoin Ekpo Hackathon

Post ICO

Blockchain Breakout? 2017 će zadržati investitore na Brinku

Post ICO

Očigledno Bubble? Odbor za ekonomske odnose sa inostranstvom otpoče na Bitcoin i ICO

Post ICO

Skoro polovina finansiranja ICO-a ide u Evropu, Find Finds

Post ICO

ICE Token OmiseGo je vrhunac u tržišnoj kapi, ali težak na grafikonima