Naoružani sa Ethereum ICO-om, može li Kik uspeti gde je Facebook uspio? | RS.democraziakmzero.org

Naoružani sa Ethereum ICO-om, može li Kik uspeti gde je Facebook uspio?

Naoružani sa Ethereum ICO-om, može li Kik uspeti gde je Facebook uspio?

Social media mreža Kik je na ivici pokretanja svoju Ethereum ICO, što je prvi mejnstrim društvena mreža koja poseduje criptocurrenci kao osnovna komponenta svojih usluga.

Sa više od $ 100 miliona u poduhvat do sada capitalinvested u kompaniji, a ono što oni tvrde je 15 miliona mesečnih aktivnih korisnika, društvena mreža koja je ime za sebe je incentivizing interakcije sa sistemom poena izgleda zreo za usvajanje criptocurrenci.

Ali ovo nije prvi put da je neko došao na ideju, i uprkos onome što izgleda impresivno broj korisnika, ovo je ipak značajan pad od pre samo nekoliko godina kada je imala reporteda ukupno 200 miliona registrovani korisnici.

Među neuspešnih prethodnih pokušaja sličnih napora nisu ništa manje od samog Facebook, koji je 2013. Neslavno Shuttered svoj Facebook Credits program nakon manje od dve godine u postojanju.

Imajući u vidu prepreka za promenu ponašanja korisnika, izvršni direktor Kik i suosnivač Tede Livingston pokrenuo eksperiment sa 2,5 godina, pod nazivom Kik Tačke, da nauče da bi njegovi mediji sledbenici socijalne transakcije gde mnogi drugi dokazali koliko nisu spremni.

Nakon objavljivanja rezultata suđenja prošlog meseca Livingston objasnio CoinDesk zašto su lekcije naučene iz tih podataka konačno će stvoriti uslove za uspešnu integraciju društvenih medija sa criptocurrenci.

Generalni direktor je rekao:

"Ako možemo napraviti ovaj posao, možemo izgraditi jedan od najvećih, većina usvojenih criptocurrencies u svetu, samo integracijom ovo u Kik, i stavljanje kik poena na blockchain."

Ono što su pokazali podaci

Osnovana 2009. Godine, Kanada zasnovan Kik podigao $ 120 miliona rizičnog kapitala od investitora, uključujući Union Skuare Ventures, RRE poduhvatima i drugih, sa tadašnjim partnerAdam ludvin od lanca u jednom trenutku ulaska kao savetnik.

Već 2011. Godine Livingston rekao Kik bio zainteresovan za potencijal da koristi criptocurrenci da "unovčite zajednicu potrošača", bez potrebe da natera reklame na svojoj stranici ili prodati virtuelne robe, od kojih oba su uradili u prošlosti.

Da bi testirali teoriju, za pokretanje pokrenuo kik poena u 2014. Godini za merenje potražnje za proizvod koji omogućava korisnicima naplaćuju jedni druge za osnovne usluge i da saznate više o tome kako oni korisnici sprovode takve transakcije.

Zatim, 11. Marta, 2017 - tačno meseci pre objavljivanja svojih planova za "kin ', Kik sopstvene criptocurrenci - ona ​​zatvorena dovnthe sistem.

U publishedresults testa, u kojem je zaključeno u 2016., pokazuje da je Kik korisnici završeno 253 miliona ponudu za tačke za obavljanje zadataka kao što su gledanja oglasa, i proveo one tačke na 74 miliona kupovine. U proseku, 300.000 transakcija sprovedeno po danu, sa vrhom od 2.6m transakcija.

"Postojale su dve stvari to je trebalo da testira", rekao je Livingston. "Jedan od njih je, moglo digitalni valuta se koristi za podsticanje opt-in oglašavanja? Dva su, mogli smo koristiti digitalnu valutu da izgradi ekonomiju? Pokušavali smo da testiramo te dve stvari u isto vreme. Ono što smo otkrili je da se oboje. "

Glavne razlike između kik tačaka i Kin su da su tokeni zatvoren, pomažući da se minimizira potencijalni uticaj inflacije. Osim toga, upotreba Ethereum je ERC 20 standardmeans se tokeni mogu biti uklonjeni iz Kik ekosistema i utrošenih, ili kojima se trguje na drugom mestu, a na kraju podici se za fiat valute.

Može li se uspeh može konvertovati?

Uprkos ponašanju korisnika koji čini da podrže spremnost da koristi sistem criptocurrenci nalik, istorija je po mnogo čemu još naslaganih protiv Kik.

U septembru 2013., kada je Facebook Shuttered svoj program kredita, društvena mreža već imao mesečno aktivnih korisnika, uključujući 874 miliona ljudi, prema reportbi The Nekt Veb. To je oko 1.650% više nego Kik trenutno ima.

Takođe, u 2012. Blogu, direktor Facebooka upravljanja projektima citedthe pojednostavljena "kupovina iskustvo" koristeći fiat valute i povećano korišćenje domaćih virtuelnih valuta u Facebook igrama kao faktore koji doprinose odluci da zatvarača Credits.

Dok teškoće Facebooka integrisanje prirodnu valutu u društvenu mrežu sigurno najviši profil, nije sama.

Nakon raisingover $ 1m nazad u 2015 da stvori Bitcoin zasnovan incentivization žeton za slanje društvenih medija poruke, GetGems je naizgled nestao, sa svojim najnoviju Skipe grupa ćaskanje datira iz jula 2016.

Međutim, mnogo toga se promenilo od tih ranijih pokušaja za spajanje socijalnih medija i prirodnu valutu.

Industrija evolucija?

Kik originalna valuta, Kin se gradi u skladu sa relativno novim RC-20 standard koji je pomogao leadto više od $ 300 miliona odgaja u criptocurrenci preko Icos samo ove godine.

Takođe, pošto tim prvim danima, kompanije kao što su Zcash i Ripple su inovirani izdvajanjem procenat ukupnih žetona za vlastite svrhe - što je praksa Kik namerava da sledi.

U ovom slučaju Livingston rekao Kik će držati za svoje potrebe 30% od ukupnih žetona koji će ikada cirkulišu.

Možda ništa pokazuje novi kontekst više da činjenica da je mesec na Facebook Shuttered svoje usluge Credits, tržišna kapitalizacija Bitcoin je oko $ 1.6 mlrd i Ethereum nije postojao. Sada Bitcoin je u vrednosti oko $ 44bn i Ethereum na $ 33 milijardi.

Dok Livingston nije otkrio trenutne finansije Kik, on je istakao da se nada da će valuta dodatno uskladiti interese svojih korisnika i kompanije, koji on kaže kako želi da vidi proizvode koje stvaraju generišu prihode.

Livingston zaključio:

"Mi zaista videli ovo kao novi unovčavanje model, ne samo za širi ekosistem, ali i za nas. Naš cilj sada je da ova criptocurrenci kao široko se koristi kao moguće."

Napomena urednika: Ovaj članak je prvobitno navedeno Kik ima 50 miliona mesečnih aktivnih korisnika. Ovaj članak je modifikovan da odražava da Kik kaže da je broj 15m mesečnih aktivnih korisnika.

Slične vesti


Post ICO

Bitcoin Cene proteklih od 700 dolara, ali Zcash pokorava shov

Post ICO

FKS Firm se pridružio Meksičkoj Bitcoin Ekchange-u od 2,5 miliona dolara

Post ICO

Bitcoin fondacija za standardizovanje simbola i koda Bitcoina naredne godine

Post ICO

MMF istražuje ICO i novčićeve centralne banke u novom beležnici

Post ICO

ICO Mania se smirio - i to nije tako loše

Post ICO

Protivirusni žeton? Polisvarm traži sigurniji internet sa ICO-om

Post ICO

Singapurska centralna banka: prodaju žetona može biti predmet zakona o hartijama od vrednosti

Post ICO

LedgerKs i CBOE: trojanski konj CFTC-a u ratu SEC Turf

Post ICO

Tržište Kreditor Blackmoon će pokrenuti platformu upravljanja mrežom za etereum

Post ICO

CEO Buttercoin otkriva taktičku grešku koja je dovela do zatvaranja kompanije

Post ICO

ICO zadovoljava VC: Blockstack podiže 25 miliona dolara za decentralizovani Internet fond

Post ICO

Manje poznati LSK je bio veliki nedeljni pobednik Kripta