Milioni u minutima: Kako Polihajn razmišlja o divljom zapadu ICO-a | RS.democraziakmzero.org

Milioni u minutima: Kako Polihajn razmišlja o divljom zapadu ICO-a

Milioni u minutima: Kako Polihajn razmišlja o divljom zapadu ICO-a

Token groznica se uzima maha u Bitcoinland.

Pozovite ih "token prodaje ',' početni coin sadržaj hotela" ili jednostavno "Icos ', ideja da finansira novi projekat može biti jednostavan kao stvaranje kriptografski jedinstvene jedinice podataka, njihovim povezivanjem sa blockchainand prodaje ih u javnosti privlači venture investitori i pretraživačima podjednako.

Ipak, ako postoji neki oblik na ponekad besmisleni tržišta (gde se podiže milioni u minutima na belom novine i veb stranice pojedinačno), to se definiše Polichain kapitala - jedan od sve većeg broja "kripto hedž fondova" koje su iznikla kupiti udeo u ono što se najavila kao nove klase imovine.

Jedinstvena da Polichain, međutim, mandat $ 10 miliona je dobila od VC firmi Andresen Horovic i Union Skuare Ventures. Poruka poslata u saopštenju iz decembra bila jasna - je konačno otvoren senke deo kripto svetu za biznis.

Dakle, ako postoji neko ko zna tajnu na pupi tržištu, onda Polichain direktor Olaf Karlson-Vee može biti ta osoba, ili bar, onaj u najboljoj poziciji da to shvatim.

Osnovana je sredinom 2016. Godine (ubrzo nakon Karlson-Vee levo: VC-backed Bitcoin ekchange Coinbase), Polichain je nastao lidera de-fakto na tržištu (ako zbog nedostatka konkurencije u ovom trenutku).

Prvi značajan stub svoje investicione strategije, međutim, da uprkos onome naslovi mogu reklamirati, Polichain ne vidi simbolične prodaje kao nužno novog načina finansiranja, a disruptor za tradicionalne Silikonskoj dolini poslova.

U tom smislu, sve što se može smatrati postojeći bezbednost nije u interesu firme.

Karlson-Vee rekao CoinDesk:

"Ako vaš znak zaista ne reaguju na njega, da simbol nije deo onoga što gradite. Ti izgradnju posao. Vi koristite tokene da podigne novac, ali da bi ti nešto drugo."

Do sada, Polichain je napravio samo nekoliko svojih opklada javnih, ali je u velikoj meri ulaže pre bilo javne prodaje u manje poznatih token-based projekata kao što su Tezos i MakerDAO.

To je takođe podržao Ethereum, druga po veličini blockchain putem svog etra tokena, aludirajući da je takođe zainteresovana za postojeće igrače.

Investicije dolaze usred banner godine za Icos, koji je privukao skoro 50% kapitala pokrenuo više tradicionalnih blockchain poduhvate u 2016., prema reportbi CoinDesk istraživanja objavljenog u martu.

Ipak, istraživanje je utvrdilo da problemi na tržištu ostaju.

Na primer, 76% učesnika u znak prodaje ukazuje da su zainteresovani za projekte, pre svega za finansijsku dobit - što je podatak da podržava percepciju da mnogi Icos može biti samo "pumpe i deponije", nešto više od moderne Get-bogata-brzo šeme.

Tajni sos

Ali Karlson-Vee osporava ove pojmove o nastajanju tržištu.

U diskusiji, on je bio otvoren o tome šta je njegov tim traži u tokena, a kako se okreće spekulacije u investicione strategije.

U suštini, to iznosi ovo: Polichain je u potrazi za tokeni da podstakne 'osnovne radnje' na protokola, i smatra da bi to moglo dovesti do 100Ks mogućnosti.

Linija razmišljanja je slično onome što je ugasiti prošle godine Union Skuare Ventures u blogu koji krišom ideju "masnih protokola", teoriju koja kaže blockchains će stvoriti najveću vrednost za investitore u infrastrukturu sloju, a ne u aplikacije.

Šta to znači u praksi?

Kao prvo, Polichain plaća pažnju na pokušaje da se tokenize elemente baze blockchain komponenti, kao i jezike skript oni koriste da opišu naredbe koje se onda može čitati njihovi distribuiranih mreža.

"Mislimo da programeri aplikacija su slične aplikacije na normalnu internetu, žele izbor programskih jezika, i neke aplikacije više smisla u nekim jezicima," rekao je Karlson-pi.

Zato Polichain se kladio na Tezos, projektu muž i žena reklamira kao da ima nove uprave inovacije.

Tezos je napisan u ocaml (na jeziku koji može da se formalno provereno). To ga čini zanimljiv differentiator, rekao je Karlson-Vee mada ni on još nije siguran da li će funkcija stvaranje vrednosti.

"Nejasno je kako korisno da će biti", rekao je on.

Usluge sa dodatnom vrednošću

Jedna stvar koja je firma ne veruje da dodate vrijednosti, međutim, njegova podrška.

Na primer, firma suosnivač (investitor koji je postao drugi član osoblja firme), Rajan Zurrer, opisao Polichain manje kao VC firma i kao investiciona banka, onaj koji se direktno pomaže da se poveća projekte koji ga stavlja svoj novac u.

Ovo uključuje pomaganje projekte sa marketinškim naporima, pa čak i strukturu svojih token ponude, ukazao je on.

Uzmite Cosmos, projekat čiji je cilj da se izgradi "Internet of blockchains" koje su podigle $ 16.8m u 30. Minuteslast nedelje.

"Planirali su samo na podizanju 10 miliona dolara, ali shvatili smo da će biti potrebno mnogo napora da se Kosmos radi, i da je to projekat mnogo godina", rekao je Zurrer. "Podizanje meku kapu [o ukupnim investicijama] je imalo smisla."

Dalje, pomoć u bezbednosti revizije je jedan od najvećih Polichain je vrednost-dodaje, u skladu sa Zurrer.

On je naveo Jordie Melina, Joei Krug i programerima iza pametan ugovori projekat Zeppelinas neke od aktivnih revizora koji rade u firmi. Uprkos problemima visokog profila sa revizije, on je tvrdio da je razumevanje nauke token izdavanja napreduje.

"To je znatno povećana od Tao i zbog DAO", dodao je on, misleći na propalog projekta koja je izgubila više od $ 60 miliona prošle godine.

Decentralizovana Internet stek

Ali Polichain zainteresovani za ulaganje u pravcu veće vizije je takođe.

Na kraju krajeva, Karlson-Vee vidi blockchain i pružanje načina da se razmnožavaju ceo funkcije preduzeća programski.

"Kada mislite o završnice u Uber kao protokolu takmiči sa Uber kao kompanija, to je super, ali uber je izgrađen na masovnom stek tehnologija", objašnjava on. "Mobilni, identitet i ugled, i bez svake od komponenti, uber ne bi postojao."

"Ono što je interesantno za nas je decentralizovana servera protokol, kompjuterski protokol, mobilni Internet statusa", nastavlja on.

Na pitanje šta će svet izgledati ako ulaganja firme za uspe, Zurrer po defaultu sa sličnim procenama promene koje donosi internet.

Projekti poput IPFS, Cosmos, Polkadot i Ethereum, rekao je on, će formirati okosnicu jedne internetu gde se moć ne centralizovana u jednoj entitetima.

U međuvremenu, on je objasnio, rađa zajednica podržava token-bazirana projekti će jednostavno morati da rade kroz pitanja, uključujući neizbežne "spektakularne neuspehe" dok je pokušavao da dokaže tržište može ponuditi više od high-tech Peni rezervi.

Za Polichain, to znači neprestano ulaže u talentovane i robusnim timova, kao i VC preduzeća istorijski imaju.

On je zaključio:

"Sve se svodi na tehnički zrelosti projekta. Da li je njihova bela radu je Hipe papir ili je tehnička specifikacija? Pravila ranoj fazi ulaganja nisu promenili."

Slične vesti


Post ICO

Menadžer novca Josh Brovn: ICO su tamo gdje će se prevara dogoditi

Post ICO

TZERO ICO Overstock još uvijek nije pokrenuta kao žeton

Post ICO

Na Mesec - Ili Busta? pitanja koja treba postaviti kada procenjujete ICO

Post ICO

Otvoreno pismo dekentralizovanim protokolima koji traže rast

Post ICO

Bitso produžava usluge elektronske trgovine bitkominom meksičkim trgovcima

Post ICO

Najjednostavniji način za razumevanje zašto je DAO sigurnost

Post ICO

2017 ili 2025? Kompanije za hartije od vrednosti raspravljaju o vremenskoj liniji za Blockchain industriju

Post ICO

Da li je ICO Špekulacija zdrava?

Post ICO

Bitcoinova cena Flirts sa $ 750 kao Zcash Fervor Fades

Post ICO

Otkažite Belu knjigu: Kako procijeniti žetone i blokade

Post ICO

Drugi talas bitkoinskog rasta cena može biti samo početak

Post ICO

Nestrpna odbrana ICO-a kao OK stvar