Kenijski sud podržava ponudu da zadrži BitPesa off mobilnu novčanu platformu | RS.democraziakmzero.org

Kenijski sud podržava ponudu da zadrži BitPesa off mobilnu novčanu platformu

Kenijski sud podržava ponudu da zadrži BitPesa off mobilnu novčanu platformu

Kenijski Viši sud sudija A je presudio da je M-Peša operater Safaricom neće biti u obavezi da omogući pristup do Bitcoin pokretanje BitPesa zbog tekućeg pravnog spora.

Taj potez uslijedio je nakon što je mobilni isplate firma Lipisha, zajedno sa BitPesa, zatražio je Viši sud u Keniji za privremene mere koje će omogućiti pristup, dok se smatra njihova peticija protiv Safaricom.

Kako je saopšteno prošlog meseca, BitPesa izgubili pristup M-Pesa sredinom novembra kada je plaćanje prolaz partnera Lipisha imala svoj račun suspendovan od strane Safaricom. BitPesa je koristio Lipisha kao način da se ponudi M-Pesa kao opciju plaćanja za Kenije Bitcoin kupcima.

Sudski dokumenti dobijeni CoinDesk pokazuju da je sudija Josif P Onguto stala uz Safaricom u novom odlukom, od 14. Decembra, navodeći da Safaricom ima osnova za obustavu račun Lipisha je na osnovu ugovora između dve kompanije i zabrinutosti da bi izgubila prenos novca dozvola zbog za rad BitPesa je sa Bitcoin.

Naime, sudija Onguto težak u o tome da li će BitPesa je posao spadaju pod definiciju prenosnog novca kompanije, navodeći:

"Dovoljno međutim, sada kaže da kada [BitPesa] navodi se bavi poslovima prihvatanja Bitcoin iz raznih zemalja sveta i to zamene za lokalne afričke valute, uključujući, ali ne ograničavajući se na Kenija Šiling, zatim u mom preliminarnom mišljenju 2. Podnosilac zahteva se bavi novac doznake poslu. "

Onguto ukazao na prepisku koji se podnosi sudu pokazuje da, po mišljenju Centralne banke Kenije, upotreba Bitcoin BitPesa je značilo da "ne može koristiti reči" novca doznake 'ili' transfer novca ' ". Istovremeno, on je istakao da 2014 obaveštenje od centralne banke navodeći da se ne reguliše virtuelne valute aktivnost.

"Podnosioci peticije slažu, dok ispitanik ne", rekao je on, dešava se navodi da je stvar treba istražiti detaljnije u budućem raspravi.

BitPesa odbio da komentariše komentare Onguto je u vezi sa prenosom novca, ali saopštila je kompanija CoinDesk da podržava vladajuće i radi sa firmom koja se zove Airtel Moneito nude usluge u Keniji kao što slučaj prihoda.

"Zadovoljni smo odlukom Višeg suda, koji omogućava BitPesa da nastavi da se bori Safaricom je nepravedno i nezakonito maltretiranje", rekao je BitPesa u saopštenju. "Sud nije odbacio slučaj BitPesa je, nego je presudio samo da BitPesa je dovoljno jak kao kompanija koja ne zahteva pristup M-Pesa da prežive tokom slučaja."

Firma je rekao da je istraživanje naredne korake sa svojim pravnim zastupnicima i odbila da dalje komentariše. Predstavnik Safaricom nije bio odmah dostupan kada dostigne.

Vladajuća dolazi kao Centralna banka Kenije objavio novu advisori o digitalnim valutama kao Bitcoin, navodeći da oni ne smatraju zakonsko sredstvo plaćanja - publikacija koja BitPesa suggestedcould nastaju kao rezultat slučaja.

Centralna banka je naveo da "nijedan entitet je trenutno licenciran da ponudi novac doznaka usluge i proizvode u Keniji koristeći virtuelni valutu kao što je Bitcoin".

"CBK je ponavlja da Bitcoin i slični proizvodi nisu zakonsko sredstvo plaćanja, niti su regulisane u Keniji Javnost treba da stoga odustati od transakcijama u Bitcoin i sličnih proizvoda.", Saopštila je centralna banka.

Kompletan Rešenje se može naći u nastavku:

Vladajući

BitPesaLipishaSafaricom

Slične vesti


Post ICO

Protivirusni žeton? Polisvarm traži sigurniji internet sa ICO-om

Post ICO

FKS Firm se pridružio Meksičkoj Bitcoin Ekchange-u od 2,5 miliona dolara

Post ICO

Nestrpna odbrana ICO-a kao OK stvar

Post ICO

Da li je Kina vozila bitkoinsku cenu do 2018. godine?

Post ICO

Black Market Reloaded se vratio na internet nakon greške u objavljivanju izvornog koda

Post ICO

Teksas potražuje još jednu Platformu za kreditiranje Cripto-a sa prekidom i desigom

Post ICO

4 Kriterijumi za procenu ICO-a za blokadu

Post ICO

ICO, Dumb Monei i Ethereum (etička) dilema

Post ICO

Kako legitimirati ICO tržište (Cripto Laviers Take Note)

Post ICO

Kako Vall Street podiže Bitcoin, ICO Tactics Change

Post ICO

Utiliti Coins ili Cripto Assets? Terminologija žetona je jedna velika siva oblast

Post ICO

Cijena etra smanjuje 50% dok DAO privlači interesovanje za trgovanje