Kako vlade reaguju na ICO | RS.democraziakmzero.org

Kako vlade reaguju na ICO

Kako vlade reaguju na ICO

Dunni Medina je na čelu tržišta kapitala i hartija od vrednosti na Oziel zakona, poslovne i tehnološke advokatske firme sa sedištem u Torontu, Kanada.

Postoje određeni seizmički prekidi u prirodnom poretku koji teraju vlade oko reči da obratite pažnju i reaguju brže nego alata upravljanja obično dozvoljavaju.

Epidemija, terorizam, nuklearna energija, svetski rat i nov.blockchain tehnologija. Konkretno, početni coin ponude (ICOS) prave vlade svrbi.

Ako pokušavate da održi korak, bićete veoma zauzet i veoma zbunjen. Svake nedelje izgleda da donese još jednu izreku iz još neke druge zemlje. Veliki ili mali, svako ima nešto da kaže. Čuli smo iza velom zavese mega-država poput Rusije i Kine, a čuli smo od dobrosusedskih naroda kao Kanadi i Isle of Man.

Poruka je sasvim jasna. Iako su mnogi narodi mogu stajati ujedinjeni na izazove kao što su topljenje ledene kape, oni su malo zbunjena sa kripto.

Dakle, kako vlada reaguje kada se suoče sa ovim novim klase poremećaja? Mi smo identifikovali najmanje pet pristupa autora globalne vlade da Icos.

Je "Forbidden Citi 'pristup

Na jednom ekstremno, imamo "Zabranjeni grad" pristup trenutno promicanim od strane Narodne banke Kine: a blanko Banon Icos i razmene.

Kao što su primetili mnogi posmatrači, ovaj pristup je verovatno mera popunjavanja praznine koja omogućava vlada bude nedvosmislen (sve prodaje token su ilegalna) sve dok se pravilno može proceniti situaciju i odlučiti šta da rade.

Je "u radovima" pristupa

Neke vlade, u svetlu promena, biraju da budu progresivni i otvoreni za inovacije. Izađu i kažu: mi prepoznajemo da je ovo drugačije, tako da treba da imaju posebne zakone, a radimo na tome.

U nekim slučajevima, to može biti optiku sama. Russiaflip-floppedin poslednjih nekoliko meseci na svom stavu o Icos, ali poslednji dolazi pravo iz vrha: predsednik Vladimir Putin ima orderedthat zakon se sprovodi na Icos da ih vaspitavaju u skladu sa tradicionalnim finansiranja hartijama od vrednosti (na primer, inicijalne javne ponude u prodaji).

U drugim slučajevima, to može biti ozbiljan pokušaj da se dalje jasne zakone. Vlade Isle of Manand Gibraltarseem da ima namenu ili revidirani okvir postojećeg zakonodavstva u razvoju.

Nije jasno kako izvodljivo će svaki takav zakon biti, ali to je u radovima, tako da je to napredak.

Je "upozorenje" pristup

SAD, Australiaand Japanare svi primjeri opravdanih demokratija za koju je "upozorenje" pristup nije nerazuman reakcija.

Kada se suoče sa komplikovanom i remeti razvoj, ne bi trebalo da bude brzoplet. Ne slome, ali isto tako ne ide full-parom. Sigurniji pristup je da se vratite na postojeće izjave zakonodavstva i pitanje koje iznose upozorenja, umesto smernica jasnim.

Da parafraziram, ovde je suština tih izjava: Budi oprezan. Icos su rizična i opasna. Moguće je da je znak, u zavisnosti od okolnosti, možda neće biti sigurnosti, ali verovatno je tako. Ako je simbol podseća na sigurnost, opet od slučaja do slučaja, onda morate da sledite postojeće regulative hartija od vrednosti za ICO.

Ne baš neverovatno. Nije od velike pomoći.

U svetlu ove vrste neizvesnosti iz vlade, reakcija tržišta je razumljivo ljudski i predvidljiv.

Neke kompanije rade šta hoće (i da će tražiti oproštaj kasnije).

Druge kompanije biraju da budu dobri građani (i tražiti dozvolu ili samo-regulišu sledeći postojeća pravila hartija od vrednosti što je bolje moguće, kao što je akreditovana investitor samo Icos).

The 'sandbok' pristup

Umesto da guraju glavu u pesak, neke zemlje su pozvane fintechs da se igra u svom pesku.  

Regulatorna ", sandbok", u teoriji, poziva kompanije da rade sa regulatorima, uz obećanje privremenog slobodnog prolaza na neke od složenijih i skupih aspektima propisa hartija od vrednosti.

Zvuči obećavajuće, mada su neki inovatori brinu da ćemo se namamio u Gingerbread House.

Kanadski regulatorni sandbok je jedna od aktivnih globalne peskom, a to je izašao sa nekim definitivnih rezultata. To je živi laboratorija trenutno radi nekoliko regulatornih eksperimente sa Icos, token crovdfunding platforme i kripto investicioni fondovi.

Nedavno, kanadski regulatori ugasi odluku o TokenFunder ICO, koji može da osvoji nagradu za najbolji jasno postavljen od smernice o tome kako da pokrenete kompatibilan bezbednosni ICO.

Ova najnovija odluka morsko prase određuje kako da ponudi žetone na oba visoko-net-vrednosti i privatnih investitora pod ICO, zahtev za dodatnim znanjem iour-klijenta (KIC) i drugih socijalizacija procedure, kao i prihvatljivost formi šablona za detaljan beli papir (koristeći postojeći dokument objavljivanje u Kanadi poznatog kao žrtvu Memoranduma).

Dok su kanadski odluke sandbok može da bude pozdravljen za jasnoću poruke, neki su odložiti sadržajem poruke. Kada je u pitanju vođenje usklađen ICO, ima dosta Hoops probije kroz skok. Sandbok bez obzira.

Pristup 'Jack-of svih zanata'

A onda je Švajcarska. Situacija u blockchain ovde je malo zbunjujuće.

Osvežavajući laissez-faire, mentalitet da kripto izgleda u švajcarskom planinskom vazduhu, ali realnost (kao i obično) je malo mračnije.

U jednom trenutku, u leto, neki komentatori su rekli da je znak protiv bezbednosti rasprave bio je mnogo jasna po švajcarskom zakonu, tako da prodaja token nisu regulisani. Miriše malo fanki.

Realnost može biti da je neregulisan samo zato što Švajcarci nisu ga još regulisan; oni rade na tome.

A onda, 27. Septembra, Švajcarske finansijsko tržište nadzorni organ (FINMA) je objavila da istražuje ICO procedure, što znači da ove transakcije mogu doći pod postojećeg regulatornog zakonodavstva. Stari "upozorenja" pristup.

Put napred

Sumirajući, MCK regulacija globalno je u konfuzno stanje fluksa, ali zbog sive statičkog možemo uočiti neke snopova doslednosti. Opšti trend je ka priznavanju: priznanje da imaju mesto na tržištu Icos, da postojeći zakonski okviri ne mogu sasvim efikasno posao, a taj napredak će, dakle, treba saradnja između vlade i industrije.

Svi znaci ukazuju na 2018. Bude godina regulacije, gde će se iznijeti nove i jasniji pravni okvir za Icos. Koja zemlja će voditi put?

Onaj koji rado oženi pravu potrebu za zaštitu investitora sa podjednako realne potrebe za šire učešće javnosti u Icos.

RegulationICOs

Slične vesti


Post ICO

Osnivač Veritaseuma potvrdio je ukidanje $ 8 miliona u ICO Tokama

Post ICO

ICO Ban? Kanadski regulatori pružaju jedan žeton za prodaju velikog pauze

Post ICO

SEC suspenduje investitore koji se bave prodajom OTC-a, koji se bave investiranjem preko ICO-a

Post ICO

Anketa: Mlađi Amerikanci su više zainteresovani za kriptokutencije, ICO

Post ICO

Cloud Mreža Ksunlei pogodna za klase preko ICO-a

Post ICO

Blockchain preduzetnici ciljaju Apple i Google na Token Summit

Post ICO

Šta dolazi posle Cripto Bubble?

Post ICO

Pišući Pravilnik o blokadama u 2018

Post ICO

Do meseca? Vreme za rast, Bitcoin

Post ICO

No Panic: Cooler Heads Prevail kao SEC Casts Shadov na Coolei ICO Eventu

Post ICO

Zbog ICO-a, zdravo TAO? Kako će se Tokens promeniti u 2018

Post ICO

TZERO ICO Overstock još uvijek nije pokrenuta kao žeton