Kako, kada i gde će regulatori prihvatiti Bitcoin ETFs? | RS.democraziakmzero.org

Kako, kada i gde će regulatori prihvatiti Bitcoin ETFs?

Kako, kada i gde će regulatori prihvatiti Bitcoin ETFs?

Da li će Bitcoin sredstva razmene trguje (ETF) ikada biti prihvaćene od strane regulatora u SAD ili u inostranstvu? To je pitanje koje je još složeniji nego što bi u početku, kažu predstavnici privrede.

Bolje pitanje bi bilo: da li je regulatori, posebno, da treba uvjeriti? Na kraju krajeva, agencije zadužene za sprovođenje postojećih zakona u velikoj meri uzeti u obzir doprinos od više stranaka, uključujući banke, od kojih su mnogi još moraju da prihvate još uvek mladu digitalni valutu.

To je bio gledište izložio Rian Radloff, šef odnose sa investitorima u KSBT provajdera, emitenta Švedska zasnovanom na koji je već uspela da listing Bitcoin ekchange-trguje beleške na javnoj razmeni.

"To je malo problem kokoška ili jaje između banaka i regulatora", rekao je Radloff.

"Nećeš videti mnoge velike banke skakanje u dok se regulatori su udobni."

Različiti pristupi

U tom trenutku, čak i unutar SAD, različiti regulatori prići criptocurrencies kao Bitcoin veoma različito. Bitcoin je oblik imovine IRS, virtuelne valute u FinCEN i sredstvo za "prenos novca" u očima različitih državnih regulatora.

SEC još nije zauzela zvaničan stav o klasifikaciji Bitcoin, ali u međuvremenu, on je odbacio dve aplikacije za sredstva razmene trguje Bitcoin-backed do sada (u Vinklevos Bitcoin ETFand SolidKs Bitcoin Veruj).

Izgledi u ovom trenutku ukupan ne izgleda obećavajuće, rekao je Kris Burniske, blockchain proizvodi dovesti u ARK Invest, za upravljanje investicionim kompanije koja nudi ETF usmjerene oko novih tehnologija.

"To je bio prilično strog, tvrdokorni izvuku", rekao je u SEC najnovijem ETF odbijanja Burniske. "Jasno je da će se više posla da dobije SEC da odobri ovako nešto."

Radloff se složio:

"Na osnovu dosadašnjih odgovora, ne izgleda optimista za Bitcoin proizvoda u SAD uskoro u smislu regulatornog odobrenja, ali to može da se promeni."

Međutim, sredstva lista trguje nisu jedina opcija za javne investicije.

Fjučers ugovora, koji se nadgleda od strane drugog američkog regulatora, u Commoditi Futures Trading komisije, može doći prvo, rekao je Burniske. I CFTC već considersbitcoin roba.

Šta je sa u inostranstvu?

Uredba širom sveta varira izuzetno, ali se generalno poboljšava.

"Zemlje očekujete da imaju najviše inovativne regulatora u 'Legaci finansija" imaju najviše pogoduju regulatornog okruženja za inovacije u novom finansija ", objasnio je Radloff.

"To bi podrazumevalo Jersei, Švajcarska, Malta, Gibraltar, Japan i Švedska. Ipak, u poslednjih 18 meseci, postoji sve veći broj državnih organa koji su izdate smernice oko bavi Bitcoin, a ova slika i dalje biti jasnije," on je nastavio, dodajući:

"Očekujte više da se doda na listu, verovatno u talasima, kao prostor sazreva."

Naime, postoje razmena-trguje Bitcoin proizvoda u Evropi, ali nisu ETF, oni su lista-trguje beleške, koje su slične ETFs ali nose različite rizike. Međutim, evropski investitori i regulatori su navikli na ETNS, rekao je Radloff.

U COINKSBE & COINKSBT ETNS su navedeni na Nasdak Nordic. Drugi ETN-stil Bitcoin proizvod je nedavno Delisted na Gibraltara berzi.

Nick Covan generalni direktor druge razmene, rekao je da očekuje dva slična Bitcoin proizvode koji će uskoro biti na spisku, kao i treći na osnovu korpe više criptocurrencies.

"Imamo veliku regulator koji je preuzeo odgovornost za vožnju ovaj proces sa spoljne konsultante", rekao je Covan, CoinDesk.

Self-regulacioni tržište

Ali, šta je sa kritikama da je tržište nezrela? Danas postoji samo nekolicina tačaka podataka da skrene na proceni zahtev.

Nedavna Globalni Criptocurrenci benchmarking Studibi na Univerzitetu u Kembridžu Centra za alternativno finansija utvrdio da samo 46% od criptocurrenci ispitanih razmene imao dozvolu za vlade.

Dalje, razlike su nađene regiona do regiona. Osamdeset pet posto razmene sa sedištem u azijsko-pacifičkom nije imao dozvolu, dok je 78% od razmene Severnoj Americi baziranih uradio.

Ovo se objašnjava, delimično, zbog činjenice da je Kina nema formalne propise za industriju.

Pored toga, skoro svi razmene koje Cambridge istraživači ispitanih imali svoje usklađenosti programe u mestu koje ispunili uslove znam-ti-kupaca i sprečavanje pranja novca, čak i ako centrale nisu imali formalnu dozvolu.

Garrick, Hileman, ekonomski istoričar sa Univerziteta u Kembridžu i London School of Economics, rekao učesnici Bitcoin industrije su napravili veliki napredak tokom godina u njihovim naporima usklađivanja.

"Samoregulacija i interno pogon programi usklađenosti su veliki deo priče", rekao je Hileman, dodajući:

"Enhanced saglasnost od firmi je pratio ukupni veću zrelost primećujemo širom criptocurrenci industriji."

Prvo ostali, onda zapad?

Jasno je regulatori SAD žele da vide stabilnost i transparentnost pre nego što odobri proizvod koji bi mogao pozvati poplavu novca u tržište manje od jedne decenije starog.

Ipak, industrija posmatrači takođe kažu SEC je poređenje stabilnosti i transparentnosti Bitcoin na vlasničke hartije od vrednosti akcija je jabuke i naranče, i da bi više analogno poređenje da se roba poput zlata i nafte - tržištima za koje su često prilično neprozirna (na primer , OPEC odluka) i još uvek ETF cveta.

Komuniciranje pitanja poput ovih da regulatora će biti od ključnog značaja.

U međuvremenu, Vinklevos Bitcoin ETF-a je privlačan DIK je rejectionof njegove primene, a tu je i ETF-aplikacija criptocurrenci koji je napravljen za fond u etar na bazi pod nazivom EtherIndek Ether Trust.

DIK je odbio komentar na pitanje da li će tretirati aplikaciju je na bazi etra različito, ali u svom zvaničnom obaveštenju zahteva fonda, je prepoznala najmanje jednu veliku razliku: "[U] nlike Bitcoin, etar nije projektovan da funkcioniše samo kao prodavnica vrednosti. "

Na kraju, iz predostrožnosti je dobro ne samo za investitore, ali za criptocurrencies kao, rekao Ark Invest je Burniske. To je zato što ogromna potražnja kroz ETFs potencijalno mogli procediti tržišta i dalje razvija.

Prvi zlatni ETF-a kupio $ 40 miliona u zlatu svaki dan u prvih 30 dana, ali procene su sugerisala ETF-a može da privuče onoliko koliko $ 300mto criptocurrenci tržište.

S obzirom na to potencijal podstrek, nije ni čudo što ostaje pitanje od interesa za investitore - i potencijalni nagrada za inovatore.

Slične vesti


Post ICO

Očigledno Bubble? Odbor za ekonomske odnose sa inostranstvom otpoče na Bitcoin i ICO

Post ICO

Nazad iznad 300 dolara: Eter Building Momentum?

Post ICO

ICO Mania se smirio - i to nije tako loše

Post ICO

ICO Blues: Status podiže $ 64 miliona (daleko), ali ostavlja kupce da čekaju

Post ICO

Reg D on the Rise? Investitor-razred ICO proizvodi dolaze - i uskoro

Post ICO

Nije iznenađenje: Industrija blokera je vidjela SEC ICO akciju

Post ICO

Malo poznati kriptocurrenci hedž fond traži 200 miliona dolara u DIK-u

Post ICO

Blockchain Ideologies Clash kao Monei2020 Reflektori tržišta kapitala

Post ICO

Ko treba VC? Etereum i Zakon o JOBS mogu promijeniti ulaganje

Post ICO

Cripto Cene su upravo ispale na jednoj promeni podataka

Post ICO

Ljubavni digitalni mačići su zaprljali Ethereum Blockchain

Post ICO

No Panic: Cooler Heads Prevail kao SEC Casts Shadov na Coolei ICO Eventu