Kako da pomogne ICOs Legit | RS.democraziakmzero.org

Kako da pomogne ICOs Legit

Kako da pomogne ICOs Legit

Hulio Faura je glava blockchain istraživanja i razvoja u Santander. Stavovi izneseni u svoje.

Mnogo se piše ovih dana o potrebi regulisanja inicijalne coin ponude (Icos) i - koliko je to moguće - pristup criptocurrencies.

Sa blizu 350 milijardi $ u (teoretski) tržišne vrednosti, criptocurrencies su počeli da udari mainstream, i postaje hitno da pronađe odgovarajući, izvršnu regulatorni okvir koji štiti investitore i pomaže kompanijama iskoriste prednosti Icos kao efikasan način pristupa finansiranje.

Evo nekih misli koje mogu biti od pomoći da se ustanovi i upali u raspravu.

Spekulacije o korisnosti je loša ideja

Po mom mišljenju, to bi bila dobra ideja da se jasno razdvoje funkcionalnost iz sredstava. Mešanje ih zajedno završava proizvodnju transakcioni troškovi koji su veštački visok, jer pristup funkcionalnosti je predmet spekulacija.

Dobar primer za to je veoma slučaj Ethereum mreže, koja je postala veoma teško da se koristi za prave stvari, zbog visoke cene etra u američkim dolarima, a pošto mreža je preplavljen sa spekulativnim aplikacijama i trgovine.

Uvek sam shvatio ulogu etru kao mehanizam plaćanja za korišćenje mreže koja sprovodi zajednički superkompjuter, što je zaista neverovatna konstrukt koji može da promeni svet zauvek. Ali njegova dva uloga kao pristupna znak i valute za čuvanje vrednosti čini skup konstrukt i teško koristiti u praksi.

Kao posledica gore navedenog je da komunalna tokeni nisu dobra ideja. Prvo, jer su podložni neobuzdan spekulacije o osnovnim roba i usluga koje će biti van domašaja za najmanje favorizovanih segmentima stanovništva.

Problem je posebno izražen u ovoj digitalnoj oblasti, gde je efekat mreža je značajan i većina preduzeća pokazuju "pobednik-uzeti-svi" ponašanje. Zbog toga, nedostatak mehanizama za suzbijanje špekulacije o uncensorable, decentralizovanih mreža dovodi do većih troškova usluga i značajne koncentracije bogatstva.

Drugi razlog komunalnih tokeni su loša ideja, jer, ako smo iskreni, u većini slučajeva oni su u stvari hartije od vrednosti, i tretira ih kao da su ne bi u suštini bila laž za sebe.

Poređenje često je u odgovoru na ovom trenutku je učešće za kuću koja tek treba da se gradi, ili plaćanje za Tesla auto koji tek treba da se proizvedeni, pa čak i dizajniran. Ali u oba slučaja korisnici 1) kupuju ove osnovne proizvode za ličnu upotrebu, i 2) da ima prilično dobru ideju o tome šta kupuju.

Utiliti tokeni, s druge strane, su verovatno prodati kao način da se podigne sredstva, oni su kupili kao (spekulativnog) investicije, a samo rijetko kupci imaju dobru predstavu o tome šta će biti izgrađen.

Icos može biti alternativa VC

To je rekao, Icos dokazuju da budu veliki instrument da se pomogne preduzećima i preduzetnicima da podigne sredstva.

Po mom mišljenju, mi kolektivno treba raditi na okvir za izgradnju jasno definisan plan za Icos, prepoznavanje od samog početka da su hartije od vrednosti.

Zaista, oni su alternativa tradicionalnom rizičnog kapitala od 1.) pružaju mnogo više tečnosti instrumenta kapitala (VC će vas obično zaključate za 5-7 godina, dok je moguć izlaz), i 2) da odobri pristup mnogo veći , raznolika i Atomized baza investitora sa manje posrednika i na više demokratski način.

Kao stvari, oni su u velikoj meri podsećaju na inicijalne javne ponude (IPO), koji u suštini može videti kao ništa manje nego crovdfunding šeme za velike kompanije.

Icos mogao da imitiraju isti proces, ali na mnogo efikasniji, digitalno rodnom platformu, pogodan za manje projekte i na atomizovanog baze investitora.

Ako gore je istina, ICO proces treba osmisliti u saradnji sa regulatorima da se u skladu sa zakonom hartija od vrednosti, koje postoje sa razlogom: da zaštiti investitora.

Ključni elementi ovog procesa bi izgledala ovako:

  • Hartije od vrednosti će se izdavati na zajedničkom knjige za bonove žive na pametnoj ugovora, nego u tokenized formi. Drugim rečima, ove pametne ugovori će sprovesti hartije od vrednosti kao prirodno digitalnih objekata, umesto da bude digitalne predstave o (stvarnih) hartije od vrednosti koje žive u tradicionalnim sistemima (ili na papiru).
  • Potrebna informacija o projektu treba da bude podneta i reviziju, tako da je jasno i razumljivo za potencijalne investitore.
  • U skladu sa knov-iour-klijenta pravila, nosioci tokena moraju biti identifikovani pre prodaje od strane kompanije, kao i nakon prebacivanja u drugim nosiocima.
  • Tokeni treba da odobri pristup dividendi i treba da obezbedi pravo glasa. Nosioci non-KIC'ed ne treba davati dividende i ne treba smatrati njihovi glasovi

Uloga criptocurrencies

Upotreba criptocurrencies u ICO procesu kako je prethodno opisano predviđa dalja tačke optimizacije u poređenju sa tradicionalnim IPO i naknadnog korporativno upravljanje.

Prvo je sposobnost da se koristi criptocurrencies kao izvor kapitala, pod uslovom da ih svet prihvata kao legitiman instrument za čuvanje vrednosti i olakšava načina da ih razmene za fiat valute.

Ali drugo, jer je njihov digitalni priroda može da se koristi za izvršavanje korporativne aktivnosti na efikasniji i transparentan način u poređenju sa tradicionalnim sistemom.

U stvari, pametne ugovori su savršen mehanizam određuju ponašanje ugovora hartija od vrednosti, kao i svi uslovi, sporazumi i aktivnosti mogu lako da se automatizovana bez prostora za tumačenje. Na primer:

  • Dividende je nastao u fiat valuti može da se konvertuje u criptocurrenci i posvećena token ugovora, koji onda mogu distribuirati novac proporcionalno vlasnicima KIC'ed token (kripto preduzeća koja proizvode profit direktno u criptocurrenci imaju dodatnu korist ovde, kako bi se plaćene dividende direktno vlasnicima investicionih KIC'ed token).
  • Opcije i prava glasa može ostvariti potpisivanjem na istim pametne ugovora nakon identifikacije potpisnika kroz potvrde o digitalnog identiteta konstrukt samo-suverena.
  • Lock Up periodi mogu vrlo lako da se primenjuju.
  • I sve druge radnje, kao što su izdavanje opcija i ostvarivanja, izdavanje novih akcija ili buibacks može lako izvršiti, i obavezuje se može transparentno modelira pomoću pametnih kod ugovora

U stvari, odvajanje poslovanja i sigurnosti tokena i omogućava korišćenje criptocurrencies za finansiranje modela tradicionalne biznisa uopšte ne odnose na kripto.

Ali isto tako, alternativni način da se gorivo Icos će biti kroz upotrebu tokenized fiat valuta, bilo kroz tokenization procese preko pametnih ugovora, ili stvaranjem etra na privatnoj verziji Ethereum otkupa u fiat.

Ovi konstrukti ne bi bilo oslanjaju na klasične criptocurrencies, ali bi omogućilo većina koristi od sadašnjih Icos u pogledu likvidnosti akcija, demokratizacije investicionih mogućnosti, i automatizacije korporativnih radnji.

Sve što treba da predstavlja značajan napredak od tradicionalnog rizičnog kapitala i IPO.

Pitanje je, šta će se desiti prvo, regulatorni prihvatanje criptocurrencies kao izvor kapitala za kompanije, ili stvaranje zakonskih, one Fiat-backed?

Slične vesti


Post ICO

Kineski ICO zabrana: razumljivo, razumno i (verovatno) privremeno

Post ICO

Da li je Kina vozila bitkoinsku cenu do 2018. godine?

Post ICO

Da li bi Izraelski poreski plan ICO zadržao startupe ili ih zaplašio?

Post ICO

Utiliti Coins ili Cripto Assets? Terminologija žetona je jedna velika siva oblast

Post ICO

Sledeći zakon centralne banke: Pomaganje trgovačkim mito kriptocurrenci

Post ICO

Otpor bola? Bitcoin cena Needs Break iznad $ 9K

Post ICO

2017: šap bitkoinog šala

Post ICO

Gde, Bitcoin? trgovci nude mješovita mišljenja o tržištu

Post ICO

Periodična tabela blok-jača

Post ICO

ICOs: Beauti, Zver i JFK

Post ICO

MIT Media Lab direktor: ICO privlače pogrešne ljude

Post ICO

Ljubavni digitalni mačići su zaprljali Ethereum Blockchain