Iza crvene trake: put ka prodaji žetona | RS.democraziakmzero.org

Iza crvene trake: put ka prodaji žetona

Iza crvene trake: put ka prodaji žetona

Mason Borda je tek preduzetnik fokusira na blockchain infrastrukturu i bezbednost. On je trenutno direktor i suosnivač TokenSoft Inc, upravljanje kripto trezora i bele oznake znak prodaja platformi.

Sledeći članak je ekskluzivni doprinos CoinDesk je 2017. U pregledu.

Počelo je sa nekim izvornog koda i belom papiru.

Bitcoin, u početku pokrenuta kao tehnički kuriozitet bez pripisao vrednosti izvan njenih zasluga kao digitalni valute, dizajniran da reši problem vizantijskih generala. Lakoća transfera urođenog u criptocurrenci je popularan valuta izbora za crovdfunding na ethereumplatform u 2014. Od svog lansiranja, platforma, kao postane popularan alat za crovdfunding ili izgradnju naše druge crovdfunded projekte kao što su augur, Gnozi ili Aragon je.

U 2015. Augur crovdsale je prvi projekat criptocurrenci da se prikupe sredstva u zamenu za obećanje da se izgradi platformu na vrhu Ethereum. Model je bio još mlad. Ali sa belom papiru i veb prikupljanja sredstava, projekat je uspeo da podigne $ 5 miliona. Od tada, model primenjuje se iu procesu koji se zove ICO (početni valuta ponuđenu), akronim i proces donekle sličan akcionarsko IPO (inicijalna javna ponuda).

Projekti poput Golem, Gnozi i Aragona su svi prikupljena sredstva sa obećanjem stvaranja peer-to-peer platformu izgrađen na vrhu Ethereum. Kako je cena Ethereum raketa $ 8 do $ 40, a zatim naselili na stotine u rasponu od šest meseci, bogatstvo stvorio naizgled preko noći je put do leta Icos 2017. Godine.

Ide u kasno proleće 2017. Godine, startup preduzetnici sa dugogodišnjom reputacijom počeo da usvoji ICO model. Prvo, to je Barte Stivens od Blockchain kapitala. Onda Brendan Eich, tvorac JavaScript u Osnovnom Pažnja Token i hrabar. Kako su iznosi koje je iznio Icos povećan, videli smo renomirane advokatske kancelarije počnu da uđe u prostor, kao što je DLA Piper, Coolei i Perkins Coie.

Ulazak dobro utvrđenih advokatskih firmi doneo više formalizovani pristup prostoru i rodila konceptu "komunalne token" i bezbednosti tokena, pozivanje na sa tokena izdatom u ICO je "sigurnost" koji treba da se registruju ili izuzeti od registracije sa SEC.

Sledeće se odnosi na američkim zakonima i propisima i nije pravni savet.

Zašto razliku između komunalnih tokena i bezbednosti tokena?

Uslužni znak je onaj koji se tumači da prođe ono što je poznato kao Hovei test, presedan postavljen SEC v. Hovei Co, 328 US 293 (1946).

Hovei test interpretira saleof žeton da bi ugovor investicija ako:

  • To je investicija od novca
  • Postoji očekivanje dobiti od ulaganja
  • Investicija novca je u zajedničkom preduzeću
  • Bilo dobit dolazi iz naporima promotera ili trećeg lica.

Bezbednosna znak je znak koji mora biti ili:

  • Registrovan sa SEC-a podleže toku finansijske i materijalne uslove izveštavanja događaj
  • Spadaju pod izuzeće od registracije koji se tradicionalno koriste privatne kompanije kao što su pravilo 506 Uredbe D, pravilo 506 (c) Uredbe D, Uredbe S ili Uredbe A +.

Tehnologija koja postoji na raskrsnici ponude i potražnje rađa regulatornog inovacije.

U slučaju Icos, relevantne strane generišu ponude i potražnje su blockchain startup, kripto investicioni fondovi i srodna prava preduzeća. Tražnja generišu kripto investicionih fondova i one sa značajnim likvidnosti u criptocurrenci stvorio najveći izvor rasporediti pokretanje kapitala koje smo ikada videli. Ovaj zahtev generišu neviđen količinu pažnje i snabdevanje od preduzetnika crovdfunding za pre-funkcionalnosti projekata.

Dok ništa nije atipična o tome, to je dovelo do velikog broja privrednika iskoristivši priliku da poveća kapital sa malo otkrivanja ili marljivosti.

Ima lep DIK odluka da ometa investicione grupe od samo kupuju tokene. Ako je simbol se tumačiti kao obezbeđenja, a zatim investicioni fond će morati da zadrži tokena sa kvalifikovanim staratelja, i to je dovelo do potrebe da se definišu neki znak, kao komunalnog znak ili protokola znak. Iz perspektive fundraisers "mogu biti predmet povećane obelodanjivanja skupi zakonske naknade u vezi sa izvođenjem Uredba God saft ponudu ili slično.

Teoretski, ako je znak je program ili protokol tokena, onda nema potrebe za kvalifikovanim staratelja da zadrži tokena. Ovaj koncept je dovelo do velikog broja subjekata brendiranja sebe kao protokol sredstva ili aktivnosti, kao što su Protokola Capital fonda I Protokola ulaganja i protokola Labs. Od manje eksplicitno nazvana sredstava, imamo Polichain Kapital Pantera Kapital, i metastabilnog.

Protokol znak efekat

Kao budding ICO znak prodaja osnivači je počeo da pravi svoje metke u Silikonskoj dolini u 2017, mnogi su izbušene sa linije: ". Žao mi je, ulažemo samo u protokol tokena"

Tako je počelo. Ludi crtica da interpretira token kao protokola znak. Ovo kratko mitski simbol stajao između stotine miliona u finansiranju i slojevima birokratije, hallmarked zahtjevima za simboličnu prodaju nametanja akreditovanih provere investitora, minimum kupovine granice (od najmanje 50.000 dolara), i opšti nespremnost tradicionalnih investicionih fondova staviti u gotovini.

Stvarnost iza protokola tokena, je da oni zahtevaju visoko tehnički timovi koji razumeju mehanizme niskom nivou koje čine popularne blockchains kao Bitcoin i Ethereum rada. Nažalost, ljudski kapital sposoban da stvara korisnosti znak je veoma ograničen zbog godina opšteg otpuštanja Bitcoin kao tabu.

Programeri sposobni i angažovani u prostoru traži svoje blockchain startapima ili su već uspešno lansirao svoje simbolične prodaje. Ali, dok je ljudski kapital koji mogu da se podvrgnu tokena je ograničena, potražnja je porasla samo.

Trenutno postoji nekolicina javnih preduzeća, privatnih kapitala preduzeća, i hedž fondova koji traže da uđe u blockchain prostor putem rade svoj token prodaju. Nakon razgovora sa investitorima, mnogi su ostali sa pogrešne utisak da oni moraju da pokrenu korisnosti token. S obzirom na genetski sastav njihovog poslovanja, to nikako nije moguće ni praktično. Ono što se pojavilo kao regulatorno instinkt za preživljavanjem od kripto hedž fondova je pokazala u neku mentalnu blokadu za mainstream preduzeća.

Dakle, šta je rešenje?

Sa velikim brojem novih učesnika na prostor, registraciju i najboljih praksi može da pomogne u razmišljanju o rizicima i nagradama koje su uključene u prolazi kroz ICO.

Kuda idemo odavde?

Kao što smo ući 2018. Sa nekoliko utvrđenih biznisa planira simbolične prodaje, vidimo nekoliko trendova na TokenSoft. Kada uspostavljene kompanije pokreću simbolične prodaje, većina se uzima jedan od sledećih načina:

  • Nagrade tokena: Tokeni ugrađeni u platformu za podsticanje korisnika ponašanje utvrdi da koristi za platformu (npr KIK je Kin znak).
  • Kapital povezane tokeni: Tokeni koji dodeljuju dio svog cap stola do tokena (npr Finova Financial).
  • Dividende tokeni: Tokeni koji daju pravo nosiocu da procenat profita (npr Finova Financial).
  • Distribution tokeni: Tokeni koji daju pravo nosiocu da procenat ugovorne sredstava na kraju životnog ciklusa fonda ili na likvidacionog događaja unapred određen (npr Apeks token Fonda za).

Hajde da pogledamo svaki model.

Nagrade Tokens

Nagrade tokeni mogu da se integrišu u postojeće aplikacije da podstakne korisnike da komuniciraju sa drugim korisnicima i / ili primenu u načinima na koje bi inače nemaju podsticaj da se podvrgnu.

Osnovni aplikacije mogu biti slični Ielp i interakcija se može manifestovati u obavljanju akt za dobrotu ili pisanje mnenie za nagradu. Prednosti nagrade token su jednostavna integracija u postojeću infrastrukturu, potencijal za tumačenje kao komunalno znak, a potencijal za tehnološki konzervativnu izbace iz tokena.

Ovo je veoma praktična opcija za osnovana preduzeća, kao mnogi imaju dublje razumevanje troškova pribave kupaca i vrste interakcija koje bi želeli da nagradi. Sa stanovišta integracije, postoji mogućnost da se iskoriste dobro proverenih novčanika arhitekture kao što su objedinjene novčanike i pojedinca, client-side novčanike kao potrebe platforme skali.

Ekuiti Linked Tokeni

Videli smo lansiranje prvog kapitala povezana znak sa lansiranjem tokena Finova finansijski (ili Poslovi Cripto ponudom). Kompanija traži da izdvoje deo svojih cap stola na tokena.

Tokeni predstavljaju fiksni broj akcija u kompaniji, kao i prenos rezultata token u prenosu kapitala (odnosno prava na buduće dobiti i prava likvidacija). Prednosti su znak jednakosti povezane su da je standardni ERC 20 omogućava ne samo tradicionalne sekundarnom tržištu razmene prihvatiti token, ali i tradicionalne kripto razmene lako prihvatiti i integrisati token.

Ali moramo da vidimo igraju sa deviznim unosa; Međutim, šanse su da će veća dostupnost dovesti do većeg interesovanja u sredstvima podržava znak. Ostaje nekoliko izazova sa modelom jer je još uvek neotkriven.

Postoji nekoliko komplikacije ugrađene u ovom modelu koji je znak ugovor treba da obuhvati. Na primer, prodaja vlasničkih obično uključuju agense za prenos i zahteve za KIC / AML. Rešavanje ovih problema u pametnim ugovora je jednostavno početak blockchain sveta ulazak u svet tradicionalne finansija.

Dok ovi zahtevi mogu da se objasni na token izdavanje, privatni sekundarno tržište trgovine i javne razmene treba da se prilagodi da integrišu ove žetone kao kompanije nastavljaju da sazrevaju i prožimaju na tradicionalnim tržištima kapitala.

Dividende Tokeni

Jedna vrlo uobičajena modela, intuitivan onima koji izlaze iz tradicionalnog sveta finansija su dividende plaćaju tokeni.

Nakon što korisnici kupuju određeni znak, oni imaju pravo da dobije klima-pad u formi Ethereum kao procenat kvartalnih profita zbog investitorima. Kompanija može da iskoristi svoje tromesečne zarade i plate procenat tih profita vrati vlasnicima simboličnim. Nakon uplate po principu je određen, isplata je trivijalno jer su simbolične stolovi za sve nosioce token je dostupan javnosti.

Mnogi od dividendi token izazovi su isti kao i kapitala tokena sa dodatkom složenosti zahtjeva za KIC / AML na investitori dobijaju dividendu za poreske izveštavanje u 1099-DIV i poreza na dobit pre nego što primi dividendu. Za KIC / AML je posebno problem sa sredstvima Kajmanska na osnovu koje se traži da izdaju dividendu plaća tokena da nas investitorima i investitorima u drugim oporezivim jurisdikcija.

Opet, token svet mora da se prilagodi se ispune regulatorni zahtevi.

Distribution Tokeni

U nastajanju model koji najbolje radi sa aktivno upravlja sredstvima, distribucija tokeni obezbedi znak izdavalac fleksibilnost da investira na duži rok, a pruža garantovano isplatu za token nosioce na određenog datuma.

Dividenda znak može obezbediti periodični isplatu za token nosioce u obliku Ethereum ili druge valute. Razlika između distribucije i dividendi tokena leži u izvoru sredstava, kao i raspored plaćanja. Regulatorni zahtevi za oba stila tokena su slični,

Token izdavalac može prikupiti sredstva kroz standardnu ICO uz obećanje da preuzme ova sredstva i da ih uloži na osnovu mandata fonda. Fond može imati strategiju koja im omogućava da se sredstva i ulažu ih u drugim criptocurrencies, ili onaj koji čini ulaganja u drugim sredstvima.

Ovaj drugi je poznat kao fond sredstava i trenutno se pionir Apek Token fonda. Fond će imati likvidacije i distribucije datum, posle čega će biti likvidirana investicije i proporcionalno do simboličnih nosioce.

Intrigama modela je u spekulacije da će doći između izdavanje, izveštavanja performanse tokom životnog ciklusa fonda i konačno datum distribucije. Predstava investicija će pažljivo pratiti i ogleda se u cijenu tokena u bliskoj realnom vremenu. Da li će vrednost onoga što se distribuira biti ekvivalentna simboličnu cenu će zavisiti od učinka sredstava i slobodnog tržišta vrednosti otkrića.

Tokeni odrasti

Kao što smo izašli u eksperimentalnoj fazi ili simbolične prodaje, ulazimo u svet u kome će tokeni da se prilagodi postojećim zakonskim okvirima finansijskih usluga.

Dok je 2017 bila je puna potražnje generiše inovativne blockchain programera sa potez brzo i slomiti stvari mentalitet, 2018 će biti obeležena potražnje iz sveta finansija sa ukusom za poštovanje.

Ova infrastruktura će biti vođen regulatornim zahtevima koje finansijske institucije ispunjavaju danas, kao što su vladavina pritvoru, Alternative Trading Sistems, brokersko-dilerska društva i agensi za transfer; i da će osnažiti svet tradicionalnog finansija.

TokensMarketsICOs

Slične vesti


Post ICO

Bitcoin cena Prekrši $ 450 kako Global Markets postaje pozitivan

Post ICO

Analiziranje etra: skeptični uzimanje Bitcoin investitora

Post ICO

Novozelandski regulator: kriptokutencije su hartije od vrijednosti

Post ICO

Šta je bivši advokat CIA-e koji radi u Cripto-u?

Post ICO

Vratite se na Osnove za Blockchain Tokens?

Post ICO

FSA zvaničnik: Azija bi trebala imati konkurentan ivičak u Blockchain Tech

Post ICO

ASIC šef: Blockchain će imati duboke implikacije za regulatore

Post ICO

Topped Out? Bitkoin Flirts vith Bearish Reversal

Post ICO

ICE Token OmiseGo je vrhunac u tržišnoj kapi, ali težak na grafikonima

Post ICO

Eter Cene Skraćivanje 50% kao bitkoin ostaje u držanju Pattern

Post ICO

Bitcoin fondacija za standardizovanje simbola i koda Bitcoina naredne godine

Post ICO

Osnivači Tezosa udari sa drugom klasom